MITEN VÄLITTÖMÄSTI voit tietää, onko Airbnb-majoituksessasi piilotettuja kameroita vai ei

MITEN VÄLITTÖMÄSTI voit tietää, onko Airbnb-majoituksessasi piilotettuja kameroita vai ei

NordenBladet – Turvallisuusalan asiantuntijat jakavat tietojaan siitä, miten voi huomata, että valitussa majoituslaitoksessa/-huoneessa on asennettuna salaisia kameroita tai miten voi suojata itseään, kun epäilee, että sinua tarkkaillaan salaa, kirjoittaa Huffington Post.

Kun Nealie ja Andrew Barker kirjautuivat viisine lapsineen vuokraamaansa taloon, he havaitsivat kauhukseen varsin pian, että heidän toimiaan tirkistellään salaisen kameran avulla.

”Me huomasimme, että savuanturiin oli piilotettuna kamera, joka oli yksityishuoneessa. Me matkustamme lasten kanssa”, Nealie Barker kirjoittaa Facebook-postituksessaan. ”Majoittaja tunnusti piilokameroiden olemassaolon vasta silloin, kun olimme esittäneet hänelle varman todisteen”. Perhe muutti samana iltana hotelliin. Perhe esitti valituksen Airbnb:lle ja majoituksesta maksettu raha maksettiin viipymättä pankkitilille takaisin ja esitettiin anteeksipyyntö.

Useat Airbnb-matkailijat ovat löytäneet huoneistaan piilotettuja kameroita ja tehneet asiasta valituksenkin. Airbnb:n sääntöjen mukaan tulee majoittajien ilmoittaa tiedoissaan, onko heillä julkisissa paikoissa kameroita. Yksityisissä tiloissa kuten kylpyhuoneessa ja makuuhuoneessa kaikenlaiset kamerat ovat ankarasti kiellettyjä.

Mitä tehdä, jos tilassa on kameroita, joista majoituspaikan tiedoissa ei ole mainintaakaan?

Kuten Barkerien tilanne osoitti, piilokamerat voivat sijaita epätavallisissa paikoissa ja lisäksi olla niin pieniä, ettei niitä huomaa.

Tässä on joitakin turvallisuusasiantuntijan neuvoja siitä, mistä voi päätellä, että sinua seurataan salaisesti, kun olet lepäämässä Airbnb-majoituksessasi:

1. Epätavallisissa paikoissa olevat esineet
Ajattele rauhallisesti, minne henkilö, joka haluaa tarkkailla sinua salaa, voisi kameran sijoittaa saadakseen sinusta haluamansa kuvat? Katso epätavallisia paikkoja. Jos näet, että savuanturi on täysin epäloogisessa paikassa tai että niitä on yhdessä tilassa kaksikin kappaletta, saatat epäillä perustellusti.

2. Näytä valoa nähdäksesi, heijastuuko jostain valoa takaisin
Yksi helppo keino on sammuttaa huoneessa valot ja sitten esimerkiksi puhelimen taskulampun kanssa liikkua huoneessa hitaasti ja tutkia, missä kamera voisi sijaita. Kameran linssi on kuin lasi ja se heijastaa valon takaisin. Yksi sijainneista voi olla vuoteen lähellä. Myös hälytyskellojen sisään sijoitetaan kameroita.

3. Skannaa Wi-Fi -verkon kautta
Näin edellä mainittu perhe löysikin majoituksessa kätkössä olleen kameran. IT-alalla työskentelevälle Barkerille tuntui heti epäilyttävältä, kun IP-osoitteiden joukossa oli epäilyttävä nimike ”IPCAMERA”

”Jos kamera ei olisi ollut samassa verkossa, en olisi löytänyt sitä”, Barker sanoi. Hän käytti sellaista Android-sovellusta kuin Network Scanner. On olemassa myös sellainen sovellus kuin Fing, jonka voi ladata sekä Android että iOS-laitteisiin. Näillä sovelluksilla voi skannata kaikkia laitteita, jotka käyttävät samaa verkkoa. Jos näet listissä muita nimikkeitä, mutta tilassa ei ole muita laitteita verkkoa käyttämässä, huoneessa voi olla kamera. Toinen asia on tietysti silloin, kun kamera saa virtansa yksityisestä verkosta, johon sinulla ei ole pääsyä, silloin skannaus ei löydä sitä. Samoin kaikilla kameroilla ei ole IP-osoitetta ja ne eivät saa virtaansa Wi-Fi -verkosta, vaan toimivat SIM-kortilla.

4. Kytke kamera irti tai peitä se jollain
Jos epäilet, ettet ole aivan varma siitä, tarkkaileeko joku sinua kameralla, peitä epäilyttävä esine. Jos epäilet esimerkiksi hälytyskelloa, ota yksinkertaisesti jokin vaatekappale ja heitä se kellon päälle. Vaatteen läpi ei kameralla näe yhtään mitään. Toinen vaihtoehto on kiskaista kellosta johto irti ja asettaa se pöytälaatikkoon.

Salakamerat ovat kuitenkin lähinnä harvinaisia. Koska Airbnb ei pysty tarkastamaan kaikkia majoituksia, riskit valitettavasti jäävät olemaan ja se tulee hyväksyä. Liian vainoharhaiseksi ei kannata muuttua ja suosittelemmekin keskittymään lomamatkaan!

Kuva: Pexels
Lähde: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
Airbnb

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory