7 ASIAA, joita ei löydy siistin ihmisten makuuhuoneesta

7 ASIAA, joita ei löydy siistin ihmisten makuuhuoneesta

OHMYGOSSIP – Makuuhuoneen pitäisi olla rauhallinen tyyssija, jossa levätä ja rauhoittua, mutta käytännössä näin ei usein ole. Sen sijaan makuuhuone on sekaisin – kiitos vaatteiden, meikkien, kirjojen, sisustuselementtien ja joidenkin kohdalla sieltä voi jopa löytää astioita ja kannettavan tietokoneenkin.

Makuuhuoneesta voi kuitenkin saada rauhallisen ja tyynen tilan, joka saa sinut nukkumaan levollisemmin. Kotinsa järjestyksessä ja siistinä pitävien asiantuntijoiden mukaan tässä auttaa se, kun pitää ainakin nämä seitsemän seikkaa pois makuuhuoneesta:

1. Laskut ja muut paperityöt
Luodaksesi tilan, jossa voit nukahtaa helposti, kannattaa kaikki töihin tai arjen ylläpitoon liittyvät asiat pitää toisessa huoneessa.

”Minulla ei koskaan ole paperihommia tai tietokonettani makuuhuoneessa. Minun täytyy rentoutua ja olla rauhallisessa ympäristössä”, The Declutter Monster -kirjan tehnyt ja Declutter Me -palvelua pyörittävä Sally Walford sanoi Good Housekeeping UK:lle.

2. Teknologia
Koeta pitää kaikenlaiset näytöt pois makkaristasi. Asiantuntija Helen Sanderson muistutti, että älylaitteista lähtee sinistä valoa ja ne ovat työ- tai hupilaitteita, joten ne pitäisi pitää niille kuuluvissa tiloissa.

”Ainoa teknologiaan liittyvä laite makuuhuoneessani on stereot rentoututtavaa musiikkia varten. Jos sinulla on puhelin tai tabletti makuuhuoneessa, koeta käyttää sitä yövaloasetuksilla ja sammuta se tuntia ennen kuin menet nukkumaan”, Sanderson neuvoi.

3. Yöpöydän ”roinat”
Yöpöydälle kertyy helposti kaikenlaista hiuslenksuista nenäsumutteeseen ja tyhjiin laseihin. Koeta kuitenkin olla armoton itsellesi ja vie kaikki tarpeeton pois yöpöydältä päivittäin.

”Minulla on lähelläni vain se, mitä tarvitsen, jotta voin unohtaa muun maailman ja saada kunnon yöunet. Järjestyksessä oleva huone rauhoittaa mielen”, Walford totesi.

4. Tavarat sängyn alta
Asiantuntija Vicky Silverthorn pitää laatikot pois sänkynsä alta.

”Nukun paremmin, kun tiedän sängyn alla olevan tyhjää tilaa. Tarkoituksella tilasin sängyn, jossa ei ole säilytysosaa mukana”, hän sanoi.

”Minun neuvoni on säilyttää sängyn alla asioita vain, jos ne ovat osa yksinkertaista kategoriaa ja yksinkertaisesti järjestelty, kuten vuodenaikaan liittyvät vaatteet tai asioita, joita tarvitset vain joulun pyhien aikaan”, Silverthorn lisäsi.

5. Vaatepinot
Cluttergonella toimiva asiantuntija Beverly Wade on sitä mieltä, että jos seuraavana aamuna on aikainen herätys, on olo rauhallisempi jos asun ja asusteet on valinnut aiemmin. Tämä tarkoittaa sitä, että vaatteita ei loju sängyllä tai makuuhuoneen muilla huonekaluilla tai lattialla.

”Laita puhtaat vaatteet heti pois, laita likaiset pyykkiin ja käyttöön tarkoitetut tuolille, jos sinun täytyy – mutta vain muutamia”, Silverthorn kehotti.

6. Vähässä käytössä olevat meikit ja tuotteet
Sandersonin kokemusten mukaan jokaisella on omat suosikkinsa meikeistä ja ne, joita käyttää sekä muutama extratuote erityistilaisuuksia varten, mutta loput ovat turhaa.

”Minulla oli asiakas kerran, jolla oli kaapillinen tarpeita, mutta se oli todella järjestyksessä. En kuitenkaan suosittelisi sellaista makuuhuoneeseen”, Sanderson sanoi Good Housekeeping UK:lle.

Käy läpi tuotteesi ja jos sinulla on jotain, mitä et ole käyttänyt kuuteen kuukauteen, nakkaa se menemään.

7. Kirjat
Pidä makuuhuoneestasi poissa kaikki kirjat, paitsi ne 1-2, joita parhaillaan luet. Sanderson varoitti, että jos et laita niitä takaisin hyllyyn (tai anna niitä pois) sen jälkeen, kun olet lukenut ne, voi se helposti johtaa kirjojen kasautumiseen.

”Älä jätä pinoja ja kasoja keskeneräisiä asioita keräämään pölyä, se seisauttaa ilman sängyn ympärillä”, Sanderson kertoi.

Kuva: NordenBladet
Lähde: NordenBladet.eeMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory