Kolmetoistavuotias virolainen viulisti Estella Elisheva konserteistaan Japanissa: Nyt pitää alkaa itse kirjoittaa musiikkia

Kolmetoistavuotias virolainen viulisti Estella Elisheva konserteistaan Japanissa: Nyt pitää alkaa itse kirjoittaa musiikkia

NordenBladet – Kolmetoistavuotias Tallinnan juutalaisen koulun oppilas, joka on opiskellut kuusi vuotta viulunsoittoa Sakun musiikkikoulussa, maistoi ensimmäisiä suurempia työnsä hedelmiä. Ikäluokassaan Luoteis-Viron parhaaksi viulunsoittajaksi valittu Estella Elisheva esiintyi kesäkuussa laulajana Israelissa ja elokuussa hän sai upouuden artistiviisumin antaakseen viulukonsertteja Japanissa. Aiemmin vain Virossa ja Skandinaviassa esiintyneelle nuorelle muusikolle se on iso hyppäys uraportailla, ja se innostaa harjoittelemaan vielä lisää ja harkitsemaan muusikon uraa.

”Jokainen saavutus innostaa harjoittelemaan ja ponnistelemaan lisää. Esiintymiset antavat suuren elämyksen ja paljon energiaa, uusia tuttavuuksia ja ajatuksia tulevaisuuden suunnitteluun. Mitä enemmän harjoittelen, sitä enemmän pidän musiikista, sillä taidot mahdollistavat jo kuulon mukaan musiikin soiton ja on aina vain helpompaa oppia uusia kappaleita. Ei nyt kovin paljon, mutta vähitellen olen alkanut kirjoittaa musiikkia myös itse”, Estella Elisheva kertoo NordenBladet.ee:lle.

”Minulla on suhteellisen helppoa – musiikkikoulussa on kolme-neljä kertaa viikossa parhaat opettajat paikalla tietojaan jakamassa, viulunsoiton opettajani Kaari Klesmentin ja solfedzo-opettajani Urmi Sinisaaren suhteen minulla on ollut erittäin hyvä tuuri, ja äiti järjestää, manageroi ja toimii median suuntaan. Äiti on suurin fanini – antaa tunnustusta ja innostaa joka päivä. Minun tehtäväni on vain harjoitella. Esiinnyn nyt sooloartistina ja orkesterin kanssa. Mutta esimerkiksi Japania varten kokosimme väliaikaisen yhtyeen viulu + kannel esitelläksemme siellä virolaista musiikkia. Tällä hetkellä minun repertuaarissani on varsin paljon perinnemusiikkia ja folklorea. Yhdessä kanteleensoittaja Sandra Serenan kanssa annamme Japanista palattuamme myös Virossa yhdessä pari konserttia – niistä tulee tosin suhteellisen pieniä konsertteja, pienille kuulijakunnille, mutta ohjelma on jo selvä ja miksipä ei esiinnyttäisi vielä yhdessä. Yksi esiintyminen on myös Viron presidentin tilaisuuden puitteissa.”

Japanissa annoit monta konserttia ja esiinnyit Viron Musiikin Päivällä. Miten konsertit menivät ja suunnitteletko tulevaisuudessakin Japanissa esiintymistä? ”Konsertit menivät erittäin hyvin. Viulu + kannel -esiintyminen oli vaihteluksi oikein kiehtovaa, sillä tavallisesti soitan yksin, flyygelin säestyksellä tai syntikan kanssa. Kannel lisää pohjoismaista mystiikkaa, sopii erittäin hyvin yhteen. Japani, jossa on 127 miljoonaa asukasta, on väkiluvultaan maailman kymmeneksi suurin maa, siellä on mahtavat markkinat ja japanilainen yleisö osaa arvostaa laadukasta musiikkia. Pohjoismainen ja meikäläinen kulttuuri on syvää, kiehtovaa ja mystistä – meidän musiikkiamme on upeaa esittää ja hyvä kuunnella. Se rauhoittaa ja antaa voimaa. Japanissa esiinnyt varmasti jatkossakin.”

Sanot sen nii varmana, kuin jotain olisi jo lyöty lukkoon? Miten 13-vuotiaalta sujuu tuo maapallon toisella puolella esiintyminen? ”Lukkoon ei ole lyöty vielä mitään, mutta konsertit tulevat silloin, kun ne suunnitellaan ja järjestetään. Minun äitini, joka on managerinani, hoitaa järjestelypuolen. Minulla on notaarissa laadittu lupa matkustaa yksin, puhun neljää kieltä (Estella Elisheva puhuu viron lisäksi sujuvasti myös englantia ja venäjää, ja on opiskellut seitsemän vuotta hepreaa – toim.), äiti solmii sopimukset agenttien kanssa, jotka puolestaan toimivat tilaisuuksien ja niiden promoamisen sekä ulkomailla paikallisen järjestelyn parissa. Japanissa tuli jo lentokentälle vastaan Japanin puolen järjestäjä – hotellit, päiväohjelma, workshopit ja esiintymiset ovat minuutilleen suunniteltuina. Olen tällä kertaa japanilaisen yrityksen Harmony Fields artistina ja Japanin Sakun kaupungin ja Viron Sakun kaupungin yhteishankkeen puitteissa.”

Millaiset ovat tulevaisuudensuunnitelmat artistina? ”En tällä hetkellä ajattele uraa kovin kauas. Harjoittelen mahdollisimman paljon, sillä olen ammattisoittajiin verrattuna vielä täysin vihreä ja nyt tulee alkaa kirjoittaa musiikkia itse. Haluan kehittää itseäni myös säveltäjänä ja antaa panokseni virolaiseen musiikkiin.”

Lisää tietoa nuoren viulistin Estella Elishevan puuhista löydätte hänen kotisivultaan: estellaelisheva.com ja kuvia Japanin matkalta voitte katsoa hänen Instagram-tililtään: @estella.elishevaKuva: Shigekazu Yamada, Laura Linnaks, Sandra Sulin, Estella Elisheva, Aivar Surva ja Mari Jürjens. (Harmony Fields/ Kazuhiro Kamio)

Virolaisista muusikoista olivat Estella Elishevan ja Sandra Serena Sulinin lisäksi tällä kertaa Japanin kiertueella ja Viron Musiikin Päivällä mukana myös näyttelijä ja laulaja Mari Jürjens (entiseltä nimeltään Pokinen) sekä säveltäjä ja muusikko Aivar Surva. Aiemmin on Harmony Fieldsin välityksellä Japanissa käynyt useita muitakin virolaisia artisteja – esimerkiksi kansanmuusikko ja laulaja Mari Kalkun ja folk-yhtye Trad.Attack!

★意識高すぎ….エストニアのスーパーキッズ来日★8/30 マリ・ユリエンス公演の オープニングアクトで出演する、13歳のヴァイオリン奏者エステラにもご注目を!<ヴァイオリニスト+無添加石鹸サイト運営+多言語+自閉症支援活動>…

Posted by Harmony Fields on Reede, 23. august 2019


Kuva: Estella Elisheva (NordenBladet/Helena-Reet Ennet)Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory