Helsingin vuoden 2018 Kulttuuriteko-palkinto nuorten lukutaitoa tukevalle Sanat haltuun -projektille

NordenBladet РHelsingin kaupungin Vuoden kulttuuriteko 2018 -palkinto myönnettiin tänään kirjasto Oodissa nuorten lukutaidon parantamiseen keskittyneelle Sanat haltuun -projektille. Palkinto on 5 000 euron suuruinen. Sen lisäksi jaettiin kaksi kunniamainintaa. Ne annettiin Pop up -kinolle sekä Reflektor-valotaideryhmälle.

Sanat haltuun -projektissa nuoria innostetaan lukemaan rap-lyriikan avustuksella. Tavoitteena on tunnistaa nuorten lukutaidon ongelmat ja löytää äidinkielen opiskeluun uusia opetusmetodeja. Projektissa työskentelevät Aleksis Salusjärvi, Mikko Sarjanen ja Hanna Markkanen, ja sen taustatukena on Lukukeskus.

‚Äď Hankkeemme haluaa her√§tt√§√§ keskustelua ja nostaa tietoisuutta nuorten lukutaito-ongelmista sek√§ lis√§t√§ ymm√§rryst√§ siit√§, millaisia vaikutuksia lukutaitovaikeuksilla on nuoren el√§m√§√§n, kertoo Aleksis Salusj√§rvi.

‚Äď Tavoite on saada etenkin nuoret miehet innostumaan lukemisesta hyv√§n lukutaidon saavuttamiseksi.

Palkitsemisperusteissa todetaan Sanat haltuun -projektin tehneen ainutlaatuista työtä lukutaidon parantamiseksi ammattia opiskelevien, vankien ja erityis- ja sairaalakouluissa opiskelevien nuorten keskuudessa.

‚Äď Projekti on ollut merkityksellinen ja vaikutuksia omaava, syrj√§ytymist√§ est√§v√§ hanke, jossa yhdistyy monien toimijoiden asiantuntemus opettajista, tutkijoista r√§pp√§reihin, riimittelij√∂ihin ja musiikintekij√∂ihin, perustelee palkitsemista kulttuurijohtaja Tuula Haavisto.

Kunniaa ja mainetta kiertävälle elokuvateatterille ja valotaiteelle
Kunniamaininnan saivat uusia avauksia tehneet Pop up -kino ja valotaideryhmä Reflektor.

Pop up -kinon ajatuksena on tarjota erityisiä, matalan kynnyksen elokuvienkatselupuitteita kaikille kaupunkilaisille yllättävissä, merkityksellisissä ja kaikkien tavoitettavissa olevissa paikoissa.

Reflektor-ryhm√§ on puolestaan K√∂√∂penhaminassa vuosina 2016‚Äď2017 j√§rjestetyn Reflektor-festivaalin sisarfestivaali ja merkitt√§v√§ lis√§ kotimaiselle valotaidekent√§lle. Sen kautta katsotaan avautuvan mahdollisuus kansainv√§liseen kuratointi- ja tuotantoyhteisty√∂h√∂n.

Helsingin Vuoden Kulttuuriteko -palkinnon jakaa vuosittain Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto. Ehdotukset palkittavista tekevät aiempina vuosina palkitut.

Aiemmat Kulttuuriteko-palkinnot

Helsingin kaupungin taide- ja kulttuuripalkinnot

Lähde: Helmet.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory