Mainos:Uusi Info Pohjola -palvelu tarjoaa lisää hyödyllistä tietoa Pohjoismaista

Uusi Info Pohjola -palvelu tarjoaa lisää hyödyllistä tietoa Pohjoismaista

NordenBladet – Pohjoismaiden ministerineuvosto vahvistaa pohjoismaalaisille suunnattua neuvontapalveluaan. Info Pohjola on palvellut vuodenvaihteesta lähtien myös yksityishenkilöitä, jotka haluavat lisätietoa pohjoismaisista tuki- ja rahoitusmahdollisuuksista tai ovat kiinnostuneita yritystoiminnan harjoittamisesta muissa Pohjoismaissa.

Info Pohjola on uusi nimi ministerineuvoston aiemmalle Haloo Pohjola -neuvontapalvelulle, joka on jo vuosia auttanut kansalaisia Pohjolassa muuttamiseen, opiskeluun tai työskentelyyn liittyvissä kysymyksissä. Palvelu on ministerineuvoston tärkein kansalaistiedotuksen kanava, ja sillä on suosittu sivusto.

Vuodenvaihteessa neuvontapalvelun nimi muuttui Info Pohjolaksi. Uudistuksella haluttiin selkeyttää palvelun luonnetta, ja samalla laajennettiin sen tehtäväkenttää. Nyt Info Pohjola neuvoo myös yksityishenkilöitä, jotka haluavat harjoittaa yritystoimintaa muissa Pohjoismaissa. Käytännössä kyse on siitä, että ihmisiä ohjataan ottamaan yhteyttä oikeaan tahoon. Lisäksi Info Pohjola antaa kansalaisille tietoa pohjoismaisista tuki- ja rahoitusmahdollisuuksista ja ylipäätään pohjoismaisesta yhteistyöstä.

– Olemme todenneet kansalaisten tiedontarpeen kasvaneen. Siksi on paikallaan, että Info Pohjolasta saa jatkossa myös yleistietoa pohjoismaisesta yhteistyöstä ja pohjoismaisista tukijärjestelmistä. Vapaa liikkuvuus hyödyttää kaikkia Pohjoismaita, ja pohjoismaisen yhteistyön on kaikin tavoin pyrittävä helpottamaan kansalaisten liikkuvuutta. Info Pohjolalla on tässä tärkeä rooli, sanoo Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeri Dagfinn Høybråten.

Omakielistä tietoa

Info Pohjola on osa Pohjoismaiden ministerineuvoston sivustoa norden.org. Palvelulla on lisäksi fyysiset toimistot kaikissa Pohjoismaissa sekä Ahvenanmaalla, Färsaarilla ja Grönlannissa. Neuvontaa annetaan kaikilla Pohjolan kielillä ja englanniksi.

Palvelu on ensisijaisesti verkkopohjainen, eli Info Pohjolaan otetaan yhteyttä sivustossa olevan lomakkeen avulla. Kussakin maassa on kuitenkin käytössä myös puhelinnumero, johon kiinnostuneet voivat soittaa.

Info Pohjola -neuvontapalvelu

Kuva: YouTube /Nordisk Samarbejde
Lähde: Norden.orgMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory