Uusi Baltian kulttuurirahasto saa pohjoismaista tukea

NordenBladet – Pohjoismaiden ministerineuvosto on myöntänyt 100 000 euron tuen vasta perustetulle Baltian kulttuurirahastolle. Uusi rahasto aloitti toimintansa vuodenvaihteessa.

Summa on kertaluonteinen, ja sen on määrä vahvistaa kulttuurirahastoa toiminnan käynnistysvaiheessa, tukea Baltian alueyhteistyötä sekä juhlistaa Baltian maiden 100-vuotista itsenäisyyttä.

Ajatuksena on, että vasta perustettu kulttuurirahasto käyttää rahat Pohjoismaissa toteutettaviin Baltian maiden yhteispanostuksiin. Baltian kulttuurirahaston oman arvioinnin mukaan tukisummalla voidaan rahoittaa jopa neljä suurta kulttuurihanketta Pohjoismaissa.

– Haluamme onnitella Viroa, Latviaa ja Liettuaa Baltian kulttuurirahaston perustamisesta. Rajat ylittävä kulttuuriyhteistyö on korvaamattoman tärkeää ihmisten välisten kontaktien luomisessa sekä tärkeä perusta eri kulttuurien väliselle yhteisymmärrykselle. Tästä on erinomaisena osoituksena Pohjoismaiden välinen laaja kulttuuriyhteistyö, sanoo Margot Wallström. Hän toimi pohjoismaisten yhteistyöministerien puheenjohtajana vuonna 2018, jolloin päätös kulttuurirahaston tukemisesta tehtiin.

Kolme Baltian maata ovat kulttuurirahastoa suunnitellessaan käyneet Pohjoismaiden kanssa vuoropuhelua, jossa on otettu oppia pohjoismaisen kulttuuriyhteistyön toiminnasta. Balttien kanssa ovat tehneet yhteistyötä muun muassa Pohjoismaiden neuvosto ja Pohjoismainen kulttuurirahasto.

Baltian kulttuurirahasto aloitti toimintansa 1. tammikuuta. Rahaston ensimmäinen puheenjohtajamaa on Viro. Puheenjohtajuus kiertää maalta toiselle.

Lähde: Norden.orgMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory