Infotilaisuuksia uudesta kuntien kulttuuritoimintalaista

NordenBladet — Eduskunta on hyväksynyt uuden kuntien kulttuuritoimintalain. Laki vahvistaa kulttuurin roolia kunnan toiminnassa sekä perustelee kulttuurin merkitystä ja asemaa kunnan peruspalveluna. Lain toimeenpanosta järjestetään maaliskuun aikana infotilaisuuksia eri puolilla Suomea kuntien kulttuurivastaaville, paikallisille ja alueellisille kulttuuri- ja taidetoimijoille sekä päättäjille.

Tilaisuuksien tavoitteena on jakaa tietoa ja keskustella lain sisällöstä ja sen toimeenpanosta. Tilaisuuksissa on mahdollisuus verkostoitua, solmia uusia kumppanuuksia sekä keskustella kulttuurin keskeisistä painopisteistä omalla alueella.

Laki sisältää kehittämistehtävän, jolla luodaan edellytyksiä kuntien kulttuuritoiminnalle, mm. laadulle, vaikuttavuudelle ja henkilöstön osaamiselle. Tilaisuuksissa keskustellaan kehittämistehtävästä ja miten sillä voidaan jatkossa vahvistaa kuntien kulttuuritoimintaa.

Uusi laki tulee voimaan 1.3.2019 ja korvaa yli 25 vuotta vanhan nykylain. Laki kuntien kulttuuritoiminnasta asettaa tavoitteet ja määrittää tehtävät kuntien kulttuuritoiminnalle. Uusi laki ei lisää kuntien tehtäviä, ja se on kustannusvaikutuksiltaan neutraali. Kunnat voivat edelleen järjestää ja organisoida kulttuuritoimintansa haluamallaan tavalla joko itsenäisesti tai yhteistyössä toisten kuntien kanssa.

Kuntien kulttuuritoimintalain infotilaisuudet
Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää neljä infotilaisuuttaa uudesta kuntien kulttuuritoimintalaista. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen ja Suomen Kuntaliiton kanssa.

ke 6.3.2019 Helsinki
Jukola, Meritullinkatu 1, Helsinki

ke 13.3.2019 Kuopio
Kuopion musiikkikeskus, jousisto
Kuopionlahdenkatu 23, 70100 Kuopio

ke 20.3. Oulu
Lapland Hotels, Ylläs- ja Äkäslompolo kokoustila
Kirkkokatu 3, 90100 Oulu

ke 27.3. Tampere
Vapriikki, auditorio
Tampellan alue, Alaverstaanraitti 5, 33101 Tampere

Tapahtumat OKM:n tapahtumakalenterissa

Tietoa käsittelyn vaiheista eduskunnan sivuilla

Lähde: mmm.fi


Tags assigned to this article:
OKMOpetus- ja kulttuuriministeriöSuomi

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory