Sivistysvaliokunta ja valtion liikuntaneuvosto järjestivät julkisen kuulemisen liikuntapoliittisesta selonteosta

NordenBladet — Eduskunnan sivistysvaliokunta järjesti keskiviikkona 30. tammikuuta valtion liikuntaneuvoston kanssa julkisen kuulemisen liikuntapoliittisesta selonteosta (VNS 6/2018).

Liikuntapoliittisessa selonteossa linjataan liikuntapolitiikkaa 2020-luvulle ja siinä esitetään toimenpide-ehdotuksia liikuntapaikkarakentamisen, liikunnan kansalaistoiminnan ja huippu-urheilun edistämiseksi. Selonteossa liikuntaa käsitellään poikkihallinnollisena ilmiönä ja sen tavoitteena on lisätä merkittävästi ihmisten fyysistä aktiivisuutta kaikissa ikäluokissa.

Julkisen kuulemisen ensimmäisen asiantuntijapuheenvuoron piti koulutus- ja kehittämisjohtaja Anne-Mari Jussila UKK-instituutista. Jussila totesi, että liikkumattomuus on kierre, jonka katkaisuun tarvitaan tahtoa, laajaa yhteistyötä ja resursseja. Jussila muistutti, että esimerkiksi kevyen liikkumisen huomioiminen auttaa puuttumaan liikkumattomuuteen matalammalla kynnyksellä. Valiokunta kuuli asiantuntijana myös toiminnanjohtaja Eki Karlssonia Suomen Latu ry:stä, jonka mukaan selonteossa liikuntapaikkarakentamisen kokonaisuus kattaa vain yhden ulottuvuuden väestön liikkumisen aktiivisuuteen vaikuttavasta elinympäristöstä. Karlsson lisäisi, että suurin osa suomalaisten liikkumisessa tapahtuu omatoimisena liikkumisena ulkona polkupyöräväylillä, metsissä, ja muun muassa ulkoilureiteillä. Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki Suomen Olympiakomiteasta painotti budjetin avaamisesta liikunnalle ja liikunnan edistämistä poikkihallinnollisesti. Lisäksi kuultavana oli valtion liikuntaneuvoston pääsihteeri Minttu Korsberg ja pääsihteeri Tero Kuorikoski Suomen Paraolympiakomitea ry:stä.

Käsittelyn etenemistä voi seurata asian VNS 6/2018 käsittelytietosivulta.

Tallenne julkisesta kuulemisesta on katsottavissa verkkopalvelussamme.

Julkisen kuulemisen asiantuntijoiden kirjalliset lausunnot sivistysvaliokunnalle.

 

Lähde: Eduskunta.fi


Tags assigned to this article:
Eduskunnan tiedotteetEduskunta

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory