Suuri valiokunta käsitteli säädösehdotuksia sopimuksettomaan Brexitiin varautumiseksi

NordenBladet — Suuri valiokunta käsitteli tänään (30.01.19) Euroopan komission ehdotuksia, joilla varaudutaan Yhdistyneen kuningaskunnan (UK) EU-eron toteutumiseen ilman sopimusta. Ehdotukset koskevat lentoliikennettä, tieliikennettä, kaksikäyttötuotteiden vientiä, kalastusoikeuksia sekä maahantuloa ja viisumivapautta.

Lentoliikennettä koskevilla asetuksilla varmistettaisiin mm. vastavuoroinen oikeus lentää toisen osapuolen ilmatilan yli, operoida suoria kansainvälisiä matkustaja- ja rahtilentoja UK:n ja EU:n välillä sekä säädettäisiin tietyistä lentoturvallisuutta koskevista luvista ja hyväksynnöistä.

Asetuksia sovellettaisiin vain sopimuksettoman eron tilanteessa.

Valtioneuvosto katsoo, että perusyhteyksien turvaaminen on välttämätöntä, jos UK:n jäsenyys EU:ssa lakkaa ilman sovittua siirtymäaikaa ja voi hyväksyä sen, että väliaikaisista järjestelyistä päätetään EU-tasolla. Samalla valtioneuvosto kiinnittää huomiota toimivallan jakoon EU:n ja jäsenvaltioiden välillä ja siihen, että jäsenvaltioiden liikennetarpeet voidaan jatkossakin huomioida joustavasti.

Suuri valiokunta päätti, että eduskunta yhtyy valtioneuvoston kantaan asian käsittelyn tässä vaiheessa.

Eduskunnan käsittelyn pohjana olleet valtioneuvoston eduskunnalle toimittamat asiakirjat kaikista ehdotuksista voi lukea eduskunnan verkkopalvelussa mm. suuren valiokunnan sivulla.

 

Lähde: Eduskunta.fi


Tags assigned to this article:
BrexitEduskunnan tiedotteetEduskuntaSuomiUK

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory