Eduskunnan puhemies Paula Risikko osallistuu Irlannin parlamentin 100-vuotisjuhliin

Eduskunnan puhemies Paula Risikko osallistuu Irlannin parlamentin 100-vuotisjuhliin

NordenBladet – Eduskunnan puhemies Paula Risikko osallistuu Irlannin parlamentin Dáil Éireannin 100-vuotisjuhliin 21. tammikuuta Irlannin parlamentin puhemiehen Seán Ó Fearghaílin kutsusta. Juhlallisuuksien yhteydessä Risikko tapaa Dublinissa Irlannin presidentin Michael D. Higginsin, pääministeri Leo Varadkarin ja Eurooppa-ministerin Helen McEnteen.

“Brexit on päällimmäisenä keskusteluissa, sillä onhan Irlanti maa, johon Brexit vaikuttaa kaikkein kovimmin ja laaja-alaisimmin,” Risikko kertoo.

“Suomella ja Irlannilla on paljon yhteistä ja EU-kumppanuutemme on vahva. Irlanti tarjoaa myös hyviä liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille,” hän jatkaa.

Irlannin oman parlamentin ensimmäinen istunto järjestettiin 21.1.1919. Istunnossa hyväksyttiin maan perustuslaki ja annettiin itsenäisyysjulistus. Julistus ratifioi vuonna 1916 julistetun Irlannin tasavallan. Irlanti itsenäistyi Britanniasta vuonna 1922.

Suomi ja Irlanti solmivat diplomaattisuhteet 2.11.1961.

Juhlaistuntoa voi seurata suorana verkkolähetyksenä Irlannin parlamentin verkkosivujen kautta kello 18.15 alkaen (Suomen aikaa).

Kuvassa juhlallisuuksiin osallistuneet eri maiden parlamenttien puhemiehet yhdessä Irlannin pääministerin Leo Varadkarin kanssa.

Kuva: Irlannin parlamentti (Dáil Éireann)


Tags assigned to this article:
Paula Risikko

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory