Sote-uudistuksen säästötavoitteet esillä torstain kyselytunnilla

OHMYGOSSIP — Eduskunnan suullista kyselytuntia torstaina 24. tammikuuta hallitsi jälleen kerran sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus. Tällä kertaa hallitus sai vastata uudistuksen säästötavoitteiden toteutumista koskeviin kysymyksiin.

Oppositio nosti esiin Talouspolitiikan arviointineuvoston tuoreen raportin, jonka mukaan sote-uudistuksen kolmen miljardin euron säästön toteutuminen on hyvin epätodennäköistä. Hallitukselta kysyttiin, miten se suhtautuu arviointineuvoston vakavaan kritiikkiin. Vastauksena valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) totesi, että säästöjä on vaikea arvioida. Orpo sanoi myös pitävänsä suomalaisten terveyspalveluiden osalta vielä suurempana riskinä sitä, että uudistusta ei saada eteenpäin. Puheenvuoroissa peräänkuulutettiin myös sote-uudistuksen alkuperäisiä tavoitteita. Opposition mielestä uudistuksen alkuperäiset tavoitteet ovat pitkään jatkuneen käsittelyn aikana jo moneen kertaan unohtuneet.

Muita kyselytunnin aiheita olivat muun muassa ulkomaisen työvoiman käyttäminen, kaivoslain uudistaminen sekä indeksijäädytykset.

Koko kyselytunnin keskustelu on luettavissa täysistunnon pöytäkirjasta.

 

Lähde: Eduskunta.fi


Tags assigned to this article:
Eduskunnan tiedotteetEduskunta

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory