Satonen vastasi EU-puheenjohtajuutta koskeviin kysymyksiin suorassa lähetyksessä

NordenBladet —Suuren valiokunnan puheenjohtaja Arto Satonen (kok.) vastasi tänään Suomen EU-puheenjohtajakautta koskeviin kysymyksiin suorassa lähetyksessä eduskunnan Twitter-tilillä.

Ennakkoon lähetetyt kysymykset koskivat mm. Suomen vaikutusmahdollisuuksia ja kansallisia tavoitteita puheenjohtajana, puheenjohtajakauden kustannuksia ja kokousten keskittämistä Helsinkiin.

Suomi voi Satosen mukaan hyötyä siitä, että se johtaa EU:n päätöksentekoa suurissa asiakokonaisuuksissa, jotka puheenjohtajakaudellemme osuvat.

Samaan aikaan on muistettava, että puheenjohtajan vastuulla on kokonaisuuden hallinta, Satonen sanoi.

Suomi ei siis voi ajaa vain omaa etuaan, kun päätetään esimerkiksi EU:n monivuotisesta rahoituskehyksestä, vaan on etsittävä ratkaisua, joka palvelee kaikkia, puheenjohtaja jatkoi.

Ajankohtaisista aiheista lähetyksessä käsiteltiin myös Brexitiä, ilmastopolitiikkaa, naisten oikeuksia ja EU:n laajentumista.

Tiukasti politiikkaan liittyvien aiheiden ohella Satonen sai vastattavakseen kysymyksen siitä, tarjotaanko kokousvieraille Suomessa mämmiä tai mustaamakkaraa.

Suomi on EU:n puheenjohtajamaa 1.7. – 31.12.2019. Eduskunta isännöi Suomen EU-puheenjohtajakaudella seitsemää parlamentaarista EU-kokousta.

Kysy Suomen EU-puheenjohtajakaudesta -lähetyksen voi jälkikäteen katsoa eduskunnan Twitter-tililtä.

 

Lähde: Eduskunta.fi


Tags assigned to this article:
Eduskunnan tiedotteetEduskunta

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory