Mitä valmistaa ruoaksi? Resepti: Marenkikuorinen mustikkaleivos
NordenBladet – Ei ole mitään maukkaampaa kuin tuoreista majoista valmistettu mustikkaleivos. Lisää leivokselle juhlavuutta valmistamalla sille marenkikuorrutus. Helposti valmistuva leivos vie sekä sinulta että vierailta kielen mennessään – kesäinen ja makea ruokaelämys on taattu!
Mitä tarvitaan?
150 g digestive-keksejä
50 g voita
400 g mustikoita
1-2 ruokalusikallista jauhoa tai tärkkelystä
100 g sokeria
2 L- tai 3 M-kokoista munaa
50 g sokeria
puolen sitruunan mehu
Miten valmistetaan?
Pohjaksi murskaa keksit ja sekoita voisulaan ja paina se leivinpaperilla vuoratun avattavan (23-26 cm) muotin pohjalle ja sivuille. Välikerrokseen sekoita mustikat jauhoon ja sokeriin ja kaada keksipohjalle. Paista 180-200 asteessa 20-30 minuuttia ja sen jälkeen laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Marenkikerrosta varten vaahdota munat ja sitruunamehu lujaksi vaahdoksi. Kun vaahdossa huiput ovat jo pystyssä, lisää hitaasti sokeri. Levitä mustikkakerroksen päälle ja paista noin 10 minuuttia kunnes marenki on päältä vaaleanruskea. Ennen tarjoilua anna täysin jäähtyä, sillä muuten mustikkainen välikerros voi yksinkertaisesti valua ympäriinsä.
Kuvat: Mariliis Anger
Lähde: MariliisAnger.NordenBladet.ee