Helena-Reet: Tunnepitoinen viikonloppu – Maily Lubergin hautajaiset Lääne-Nigulan kirkossa

Helena-Reet: Tunnepitoinen viikonloppu – Maily Lubergin hautajaiset Lääne-Nigulan kirkossa

OHMYGOSSIP – Viime viikonloppu oli minulle erittäin tunnepitoinen. Juhannuksena sain surullisen uutisen, jonka mukaan yksi ystävättäreni, rakas Maily Luberg, on kuollut. Maily (35) kamppaili akuuttia leukemiaa (verisyöpää) vastaan yli kolme vuotta, välillä olimme jopa varmat siitä, että hän on parantunut syövästä, mutta valitettavasti ankara sairaus tuli takaisin. Vielä huhtikuussa oli toivoa, että löytyy hoito. Yhdessä syöpähoitosäätiön ”Kingitud elu” (suomeksi lahjoitettu elämä) kanssa hän sai kokoon riittävän summankin tukeakseen kallista hoitoa, mutta valitettavasti lääkkeet eivät enää auttaneet.

Minä tunsin Mailyn yli kymmenen vuoden ajan. Kun lapseni olivat pieniä, hän oli meillä kotiapulaisena – auttoi lapsenhoidossa ja puutarhapuuhissa. Maily oli maalta (Taeblasta) peräisin ja ahkera, taitava, hyväntahtoinen ja rehellinen. Aina ystävällinen ja avulias. Ystävystyimme nopeasti ja meistä tuli myös perheystävät. Sittemmin hän teki nopeasti uraa ravitsemusyrityksessä – aloitti kassasta, mutta kohosi jo vuodessa myymälänjohtajaksi. Juuri ennen kuolemaa hänen yksi haaveensa toteutui – aivan oma koti (oma talo).

Myönteisemmistä asioista puhuen, Mailylla oli ihana avioliitto – hänen miehensä Marek ilmoitti hänelle jo 4-vuotiaana, että ottaa hänet puolisokseen, ja niin tapahtuikin. Heillä oli koko elämän kestänyt ystävyys ja rakkaus. Kymmenen vuoden aikana tuli istutuksi useat kerrat kahvikupin ääressä ja puhuttua ihmisistä avomielisesti, mutta koskaan hänellä ei ollut mitään pahaa sanottavaa omasta miehestään. Uskon, että Maily ja Marek kokivat yhdessäolonsa aikana enemmän rakkautta kuin pääosa ihmisistä 70 vuoden yhteiselon aikana.

On uskomattoman masentavaa mennä niin nuoren henkilön hautajaisiin. Se on täysin luonnonvastaista. Sanon rehellisesti, etten vieläkään pysty käsittämään, ettei häntä enää ole. Olit rakas! Lepää rauhassa, rakas Maily.

Alempana Mailysta joitakin kuvia, jotka on otettu yhteisellä Kreikan matkalla.
Tags assigned to this article:
Maily Luberg

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory