VOIKUKAN hoitavat ominaisuudet – apu sataan vaivaan!

VOIKUKAN hoitavat ominaisuudet – apu sataan vaivaan!

OHMYGOSSIP – Tavallinen voikukka (Taraxacum officinale), joka on pohjoismaiden kansoille niin tuttu ja jokapäiväinen, on kansanlääkinnässä tunnettu ja kiitetty rohdoskasvi. Virossa kasvaa lähes 170 eri voikukkalajia, mutta tämä rikkaruohoksi soimattu kasvi on todellisuudessa ympäri maailmaa lääketeollisuudessa hyvin arvostettu. Kansanlääkinnässä sitä kutsutaan elämän eliksiiriksi, verenpuhdistajaksi, ummetuksen lääkitsijäksi, maksan kunnostajaksi ja väsymyksen poistajaksi. Virallisesti voikukka luokiteltiin rohdoskasviksi vuonna 1961. Voikukka on kukista juuriin saakka täynnä hyödyllisiä aineita – rohdoskasvina käytetään kasvin kaikkia osia.

Tuore maitomahla lääkitsee maksa-, munuais-, perna- ja ihosairauksia ja lisäksi lievittää/parantaa allergikoilla esiintyvää ihon kutinaa, parantaa punajäkälää ja ihottumaa. Kasvi puhdistaa verta, vähentää kolesterolia, anemiaa, vähentää verta ohentaessaan sydän- ja aivoveritulpan vaaraa. Säätelee elimistössä veren sokeritasoa. Kokeiden perusteella on todettu, että voikukan mahla auttaa tuberkuloosin aiheuttajia vastaan, vähentää virusten ja sairauksia aiheuttavien sienisolujen leviämistä ja hävittää suolistoloisia. Voikukalla on todettu olevan myös kasvainten kehitystä jarruttavaa vaikutusta. Voikukasta saa apua maksasairauksiin ja keltatautiin, ruokahaluttomuuteen ja ummetukseen, samoin reuman ja syylien hoitoon. Tämä luettelo ei ole suinkaan tyhjentävä.

Voikukan varret:
1. Hoitavat maksaa (erityisen hyödyllisiä niille, joille maistuu alkoholi). Vaikka voikukan varresta vuotava valkea maito on lievästi myrkyllistä, maksasairauksien yhteydessä suositellaan syömään tuoreita voikukanvarsia raakoina. Alkuun yksi tai kaksi kerrallaan.
2. Hoitaa syyliä. Voitele syyliä voikukan varresta tulevalla maidolla.
3. Jarruttaa pisamien leviämistä: voitele kasvot ennen peseytymistä voikukan maidolla.

Voikukan kukat:
1. Sydänsairauksien yhteydessä kansanlääkintä suosittelee keittämään kuivatuista voikukan kukista teetä ja juomaan sitä veden sijasta.
2. Voikukista voi tehdä myös hunajaa, joka lääkitsee yskää, keuhkoputkentulehdusta, kuumetta ja flunssaa. Otetaan teelusikallinen kerrallaan kolmesti päivässä. (Voikukkahunajan valmistus: poimi noin kaksi lasillista voikukan kukkia ja keitä puoli tuntia litrassa vettä, sitten jäähdytä ja siivilöi. Siivilöinnin jälkeen anna nesteen kiehua uudelleen ja lisää puoli kiloa sokeria ja teelusikallinen sitruunahappoa. Keitä 20 minuuttia. Väri muuttuu keltaiseksi oikean hunajan tapaan. Kaada kuumana purkkiin ja pane kansi päälle).
3. Puhdistaa verta, poistaa elimistöstä liiallista vettä. Voikukan mahla ja voikukkatee sopivat hyvin veren puhdistamiseen, ne lisäävät ruokahalua, parantavat ruoansulatusta ja ovat hyviä peräpukamien ja pernasairauksien hoitoon. Mahlaa otetaan 2-3 ruokalusikallista ja teetä voi juoda 1-2 lasillista päivässä. Voikukan mahla sopii hyvin myös useiden ihosairauksien hoitoon.
4. Hoitavat reumaa. Reuman hoitoon tulisi poimia tuoreita voikukan kukkia ja kaataa niiden päälle petrolia. Annetaan seistä vähintään 24 tuntia ja sitten sairaat paikat voidellaan kerran päivässä iltaisin.

Voikukan juuret:
1. Auttavat ummetuksen yhteydessä. Keitä voikukan juurista teetä ja juo aamulla ja illalla ennen ruokailua puoli lasillista kerrallaan.
2. Auttaa mahahaavojen yhteydessä. Juuria voi raastaa leivän päälle tai pureskella muuten vain tuoreeltaan. Suositellaan noin kolmea juurta päivässä.
3. Hoitaa diabetesta. Diabeetikkoja suositellaan päivittäin pureskelemaan hitaasti ja perusteellisesti vähintään 10 nuorta voikukan kukkavartta päivässä. HUOM! ruoansulatus alkaa jo suussa.

Voikukan lehdet:
1. Auttavat maksatulehdusten yhteydessä. Voikukka on keväinen, virkistävä kasvi. Salaattiin sopivat hyvin sekä voikukan lehdet, varret että myös nuoret juuret. Voikukan lehdistä saa terveellisen hapahkon salaatin, kun pestyt lehdet silputaan ja sekoitetaan kermaan ja kasvirasvoihin. Salaatti on tehokas myös krooniseen maksatulehdukseen.

Kerää voikukkia (kuten kaikkia muitakin rohdoskasveja) ehdottomasti puhtaasta luonnosta ja mahdollisimman läheltä kotipaikkaasi. Sinuun kaikkein parhaiten vaikuttavat kasvit kasvavat vain muutaman kilometrin säteellä ympärilläsi! Kerää kasvin maanpäällisiä osia (kukkia, varsia, lehtiä) keväällä, maanalaisia (juuria) sen sijaan syksyllä. Kasvien suhteen herkkien henkilöiden tulisi olla varovaisia käyttäessään voikukkaruokia hoitotarkoitukseen, sillä kyseessä on energialtaan ja hoito-ominaisuuksiltaan erittäin tehokas kasvi. Vakavien terveysongelmien yhteydessä konsultoi aina ensin oman lääkärisi kanssa.

Voikukkaista kevättä!

Lähde: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
voikukan

Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory