Iso muutos Googlen käyttöehdoissa: Kerää selaustietosi nimesi yhteyteen

OHMYGOSSIP – Google poisti kesällä kaikessa hiljaisuudessa tietosuojalausekkeestaan kohdan, jossa se lupaa pitää omistamansa mainosverkko DoubleClickin ja Google-tileiltä kerätyt yksityistiedot erillään. Tämä tarkoittaa, että mainoksia voidaan nyt räätälöidä entistä tarkemmin kunkin käyttäjän mukaan.

Mainos voitaisiin rakentaa esimerkiksi Gmail-sähköpostista sekä verkko- ja hakukonehistoriasta kaivetuista tiedoista. Palvelu tietäisi myös kyseisen käyttäjän nimen.

ProPublica kertoo, että muutos tapahtui kesällä, tarkemmin ottaen 28. kesäkuuta. Yhtiö aivan konkreettisesti yliviivasi vanhan kohdan tietosuojalausekkeesta – vajaat puolitoista riviä – ja lisäsi sen alle maininnan tietojen mahdollisesta yhdistämisestä.

Vanha käytäntö oli voimassa lähes 10 vuotta: Google osti DoubleClickin vuonna 2007. Yhtiö kehui tuolloin, että yksityisyys olisi ykkösprioriteetti mainostamisessa.

Google on viimeisiä isoja toimijoita, jotka eivät ole yhdistäneet henkilötietoja mainosjärjestelmäänsä. Esimerkiksi Facebook on jo pitkään tiennyt tarkkaan, mitä tarjota ja kenelle, kirjoittaa ProPublica.

Tiedot yhdistetään automaattisesti uusilla Google-tileillä. Vanhoja Google-käyttäjiä on voitu pyytää hyväksymään muutos erikseen.

 

Lähde: Mikrobitti.fi


Tags assigned to this article:
DoubleClickGooglemainos

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory