SAK Tartu -klubin urheilija Hanna-Liisa Ennet saavutti soululaitteella maailmanennätyksen – ultramatkallalla 1000 km yksinsoudussa

SAK Tartu -klubin urheilija Hanna-Liisa Ennet saavutti soululaitteella maailmanennätyksen – ultramatkallalla 1000 km yksinsoudussa

OHMYGOSSIP – Soutu- ja melontaklubiin Tartu (SAK Tartu) kuuluva soutaja Hanna-Liisa Ennet (38) saavutti huhtikuun alussa maailmanennätyksen suorittamalla sisäsoudun ultramatkan 1000 km, jonka ovat Virossa tähän mennessä tehneet vain kaksi miesurheilijaa (Rait Merisaar ja Rainer Saad) tandem-soutuna, ollen siten tällä hetkellä Virossa ainoa nainen, joka on läpäissyt tuon ulipitkän matkan ja vieläpä yksinsoutuna – se tarkoittaa, että hän kulki koko 1000 km pituisen matkan yksin, ilman paria eli siis täysin ilman vaihtoja.

”Tärkein edellytys 1000 km läpäisyssä on tahto kulkea se matka. Kun motivaatio on löytynyt, tulee harjoitella soutulaitteessa istumista ja alkaa vain kerätä metrejä, jotta liikuntaelimistö sopeutuisi ja lihaskestävyys kehittyisi. On tärkeää soutaa oikeaa vauhtia ja jakaa rasitus sekä ajoituksen että lihasryhmien toiminnan kannalta mahdollisimman tasaisesti”, sanoo ultrasoutaja Hanna-Liisa Ennet NordenBladet.ee:lle.

”Tuhannen kilometrin soutu on ehdottomasti minun tähänastisen elämäni suurin elämys. Poikkeukselliseksi tämän kokemuksen tekee tietoisuus siitä, että maailmassa on varsin vähän niitä ”hulluja”, jota ovat päättäneet tällaiseen hankkeeseen ryhtyä ja myös pystyneet sen onnistuneesti suorittamaan. Miljoonan metrin yhteisö on pieni, mutta tosi upea! Tässä yhteydessä tulee ehdottomasti todeta, että innokas yksittäinen yrittäjä ei yleensä pääse pitkälle, ja onneksi minullakin oli mahtava tukijoukko, jota haluan sydämestäni kiittää tämän viikon ponnisteluista kanssani, avusta, ohjauksesta ja kannustamisesta”, Ennet lisää.

Kuka souti: Hanna-Liisa Ennet (38 v.), miljoona metriä yksinsoutuna
Milloin souti: maanantai, 2. huhtikuuta 2018 klo 02.00 am – tiistai, 9. huhtikuuta 2018 klo 01.00 am
Missä souti: Tarton kaupungin soutukeskus, SAK Tartu, Ranna tee 3, Tartto, Viro
Millä souti: Concept2 -soutulaite, malli D, monitori pm5
Kuka valvoi: Rait Merisaar, SAK Tartu
Mikä luokka: naiset 30-39 v., raskas painoluokka

Otteita Ennetin urheilupäiväkirjasta voitte lukea viroksi TÄSTÄ ja englanniksi TÄSTÄ

Cogito: ergo sum. Greetings to fellow Ergians (especially Ian the Ergian) 🙂

A post shared by Hanna-Liisa Ennet (@hannaliisa.ennet) on

Kuvat: Hanna-Liisa Ennet (yksityinen kokoelma)
Lähde: NordenBladet.ee

 

Samasta aiheesta:

Concept2 world records page

Hanna-Liisa Ennetin ajokaista (Concept2)

Hanna-Liisa Ennetin ajokaista (Instagram)



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory