Helena-Reet: MINUN TIENI MILJARDÖÖRIKSI eli miten päästä maailman kaikkein eliittisimmän ihmisryhmän jäseneksi?
OHMYGOSSIP – Maailmassa ei haaveilla enää miljonäärin, vaan miljardöörin asemasta – kuuluaksenne huippueliittiin, teidän pitää olla miljardööri. Miljardöörejä on maailmassa kuitenkin yksi jokaista kolmea miljoonaa ihmistä kohti. Vuonna 2014 maailman miljardöörien määrä kasvoi 7 % ja eliittilistalla oli 2325 henkilöä, Forbesin arvioin mukaan vuonna 2017 oli 2043 miljardööriä. Miten teistäkin voisi tulla miljardööri?
Katsomme vähän kauemmas ja syvennymme tilastoihin – mitä miljardööriksi tulemiseen tarvitaan?
Jos haluatte tulla miljardööriksi, on tärkeää, että teillä on rikkaat vanhemmat. Lähes 45 % kaikista miljardööreistä on saanut rikkautensa perimällä. Esimerkiksi Waltonien perhe, joka on Walmartin ansiosta yksi maailman rikkaimmista (heidän omaisuutensa arvioidaan noin 152 miljardin dollarin arvoiseksi) perivät varakkuutensa Bud ja Sam Waltonilta, jotka olivat yrityksen luoneet.
Rikkaat edeltäjät auttavat, mutta he eivät takaa teille varakkuutta. Jos haluatte päästä maailman miljardöörien joukkoon, teidän tulee olla pahuksen hyvä yrittäjä. 80 % miljardööreistä on kerännyt omaisuutensa kokoon itse, siinäkin tapauksessa, että heillä oli lähtökohtana olleet rikkaat vanhemmat. 55 % maailman miljardööreistä on saavuttanut miljardöörin aseman kuitenkin täysin itsenäisesti.
Maailman miljardöörien joukossa on 2039 miestä ja 296 naista – kuten näette, miesten yliedustus on huomattava. 21 % 296 naisesta on leskiä, jotka ovat perineet varallisuutensa puolisoiltaan, 65 % naismiljardööreistä on perinyt rikkautensa muulla tavoin. Vain 35 % naisista on kyennyt pääsemään miljardöörien joukkoon omasta ansiostaan – oman yritteliäisyytensä, lahjakkuutensa ja nokkeluutensa ansiosta.
Jos haluatte olla miljardööri, kannattaa olla ja pysyä naimisissa. Ero aiheuttaa suuria kustannuksia ja rahan menetystä. Tilaston mukaan 89 % mies- ja 65 % naismiljardööreistä on naimisissa.
Tilastoa on laadittu myös miljardöörien koulutustasosta ja yliopistovalinnoista. 65 % miljardööreistä on valmistunut amerikkalaisesta yliopistosta, mutta vielä yllättävämpää on se, että 35 prosentilla miljardööreistä ei ole yliopistotutkintoa lainkaan – vain 14 prosentilla miljardööreistä on liiketoimintajohtamisen maisteritutkinto ja 7 prosentilla tohtorin arvo.
Mitä yhteistä kaikilla miljardööreillä on? Miljardöörit ovat maailmankansalaisia ja muuttavat usein kotinsa tai liiketoimintansa sinne, missä on heille hyödyllisintä. Suuri osa maailman miljardööreistä asuu, on kirjoilla ja hoitaa liiketoimintaansa virallisesti näillä alueilla: Liechtenstein, Bermuda, Luxemburg, Hong Kong, Sveitsi, Singapore, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Qatar, Kuwait ja Norja. Sekään ei ole yllätys, että mainetta ja rikkautta saavutetaan nimenomaan ulkomailla – kukaan ei ole profeetta omalla maallaan… Vaikka suurin osa maailman miljardööreistä asuukin Yhdysvalloissa, virallisten tietojen mukaan miljardöörien määrä kasvaa nopeimmin Etelä-Amerikassa.
Kenen kanssa miljardöörit seurustelevat? Miten voi löytää miljardööri-ystäviä? Miljardöörit ovat samanlaisia ihmisiä kuin kaikki muutkin, mutta tilastot osoittavat, että jokaisella miljardöörillä on vähintään yhdeksän huippurikasta ystävää. Mistä se johtuu? Miljardöörit luovat ystävyyssuhteita kuten kaikki tavallisetkin ihmiset – seurustellaan lapsuudenystävien kanssa, niiden kanssa, joilla on yhteisiä kiinnostuksenaiheita tai niiden kanssa, joiden kanssa on käyty koulua. 68 % miljardööreistä on kiinnostunut urheilusta ja terveellisistä elämäntavoista. Jotta ymmärtäisit toista ihmistä, sinun tulee olla hänen kanssaan samalla aaltopituudella – samojen asioiden pitää kiinnostaa sinua.
Jos miljardööriksi tulo on sinun ykköstavoitteesi, niin mikä on tavoitteesi numero kaksi? Oikein, sitä ei olekaan! Sinun täytyy ymmärtää, että maailmassa ei ole ilmaisia lounaita – vain 0,0000272 % maailman ihmisistä on miljardöörejä ja se tarkoittaa, että sinun pitää uhrata jotakin. Yleensä se on aikaa – aikaa perheelle ja läheisille. Molemmat – vapaa-aika ja erittäin paljon rahaa, ei ole mahdollista – sinulla on joko ura tai sitten sinulla on perhe-elämä. Jos haluat molemmat, elät utopioissa. Sinulla joko ei ole miljardia tai sinulla ei ole perhe-elämää. MOLEMMAT YHDESSÄ eivät ole mahdollinen valinta, ota se heti huomioon.
… Mutta silti me haluamme tulla suuriksi, mahtaviksi, rikkaiksi —- ja kuten me sanomme —- LASTEN HYVÄKSI – me teemme sen kaiken lasten hyväksi, sillä se kaikki jää heille? Ajattelen yhä enemmän sitä, MITÄ heille sitten jää? Hermorauniot, juopot vanhemmat, jotka kustantavat kaiken, joilla on suuria titteleitä ”Maailman tärkein”, Skandinavian tunnetuin”, Kaikkein rikkain”… jne. …mutta jotka ovat haudanneet menestyksensä alle sekä perhe-elämänsä että terveytensä. En usko, että yksikään lapsi tuntisi siitä iloa. Heille paljon suurempaa iloa tarjoaa se, että otat heidät syliisi ja sanot, minä rakastan sinua — kun teet heidän kanssaan jotakin. Sanon rehellisesti, etten ole enää niinkään varma siitä, haluanko LAINKAAN saavuttaa mitään – jos kuolisin ylihuomenna, haluaisin, että minun lapseni rakastaisivat minua ja sanoisivat, että heidän elämänsä parasta aikaa oli minun kanssani vietetty aika. Että he pitivät elämässä eniten siitä, miten kampasin heidän hiuksiaan, kehuin heitä tai söin heidän kanssaan jäätelöä. Ajattelen nyt siitä… miksi me ponnistelemme elämässä niin paljon sellaisten saavutusten vuoksi, joilla ei todellisuudessa ole mitään painoa? Miksi me lainkaan haluaisimme kuulua niiden 2325 ihmisen joukkoon, jotka todellisuudessa ovat yksinäisiä – yksinäisiä ja onnettomia. Ja myös se on tilastoa – miljardöörit OVAT yksinäisiä.
Ja me kuitenkin haluamme… On ihmisiä, jotka kuitenkin tahtovat… Minä kuulun niihin, jotka kuitenkin tahtovat. Se ei ole pelkästään raha tai kuuluisuus, se on valta ja voiton hetki, joka meitä yllyttää – me olemme saavutuksista riippuvaisia.
Ajattelemme ja toivomme, että minä olen poikkeus, minä olen toisenlainen — mutta lopputulos on todellisuudessa sama – me joko tulemme miljardööreiksi, tai sitten meillä on perhe-elämä. Tänään olemme kuitenkin niin itsekkäitä, että siirrämme sen ajatuksen analysoinnin tulevaisuuteen. Ajattelemme, että meitä, juuri meitä koko maailman tilastot ja säännöt eivät koske.