Mainos:TUORE haastatteluni virolaiselle teknologian alan lehdelle Geenius – Helena-Reet Ennetillä on Twitterissä miljoonia seuraajia, miten hän on saavuttanut sen?

TUORE haastatteluni virolaiselle teknologian alan lehdelle Geenius –  Helena-Reet Ennetillä on Twitterissä miljoonia seuraajia, miten hän on saavuttanut sen?

NordenBladet – Postitan teille tähän haastattelun koko tekstin. Joka haluaa nähdä jutun viroksi, voi lukea sen TÄSTÄ.

Helena-Reet Ennetillä on Twitterissä miljoonia seuraajia, miten hän on saavuttanut sen?
Yrittäjä Helena-Reet Ennet on Skandinaviassa yksi vähäisiä naisia, jotka voivat ylpeinä sanoa, että hänen sosiaaliseen mediaan postittamansa tavoittaa hyvin nopeasti miljoonat ihmiset.

Ennetin päätilillä @Ohmygossip on Twitterissä 1,26 miljoonaa seuraajaa. Tunnettujen tähtien ja toimittajien joukossa häntä seuraa Twitterissä jopa USA:n entinen presidentti Barack Obamakin. Yhteensä Helena-Reet Ennet hallinnoi kuitenkin hyvin monta Twitterin tiliä, joiden seuraajia on yhteensä yli viisi miljoonaa. Ennet kertoi Geenius-lehdelle, miten hän selviää sosiaalisessa mediassa ja miten hänestä tuli toimittaja, sekä kosketuksestaan ja suhteestaan teknologiaan.

Kuka: Helena–Reet Ennet, skandinavialaisen mediakonsernin NordenBladet toimitusjohtaja
Sijainti: Pohjoismaat
Yksi sana, joka kaikkein parhaiten kuvaa sitä, miten työskentelet: intohimoisesti, minä pidän työstäni erittäin paljon
Tietokone: HP Pavilion 17
Puhelin: iPhone 6S

Miten sinusta tuli toimittaja?
Se on kysymys, johon ei ole kovin helppoa vastata. Oikeastaan yksi asia johti toiseen. Nuorempana pidin koululehden tekemisestä, sen jälkeen aloin tehdä yhteistyötä erilaisten julkaisujen kanssa, sitten toimin useissa julkaisuissa päätoimittajana, ja lopulta päätin luoda oman yrityksen ja jonka jälkeen olen tehnyt yhteistyötä muiden mediajulkaisujen kanssa.

Yhtenä hetkenä katselin Virosta ulospäin. Niin se on vaiheittain edistynyt. Nyt olen tehnyt ja teen edelleen yhteistyötä monien skandinavialaisten mediayritysten kanssa ja NordenBladetista suunnittelemme tekevämme sillan eri Pohjoismaiden lukijoiden välille.

Mainitse kolme tärkeää asiaa, jotka työpöydälläsi ovat.
Tietokone, kahvi ja kalenteri-muistikirja

Mikä on tärkein työvälineesi?
Todennäköisesti omat aivoni, sitten tietokone ja kamera. Työn luonteen vuoksi tarvitsen myös autoa ja kunnollista GPS:ä. Tottumuksesta mukana on myös puhelin, mutta suosin työasioissa aina sähköpostin käyttöä ja siksi olen pystynyt järjestämään niin, että puhelimitse olen yhteydessä vain perheeseeni.

Nyt puhutaan paljon siitä, että tekniikan kehityksen vuoksi monille ihmisille ei enää ole merkitystä sillä, missä he töitään tekevät. Mitä ajattelet siitä?
Se riippuu todennäköisesti paljon työn luonteesta. Olen nähnyt sekä kotitoimiston että virallisen toimiston miinukset ja plussat. Jonkin tietyn tehtävän ratkaiseminen omassa ympäristössä, omaan tahtiin ja omassa rauhassa on joskus hyödyllistä, mutta ei saa kuitenkaan aliarvioida tiimin henkeä, joka syntyy juuri toimistossa tai yhteisissä neuvonpidoissa ja tilaisuuksissa.

Missä itse teet päätyötäsi, et kai toimistossa?
Minun työni on hyvin monipuolista. Koska yksi osa siitä käsittää pohjoismaisen yhteistyön tekijöiden johtamista, paikallisissa tilaisuuksissa ja messuilla käymistä ja matkailun kehittämistä ja esittelyä, matkustan työasioissa eri Pohjoismaiden väliä hyvin paljon. Teemme tiivistä yhteistyötä matkatoimistojen ja matkailuministeriöiden kanssa esitelläksemme pohjoismaiselle yleisölle uusia paikallisia ja ulkomaisia matkakohteita, teemme yhteistyötä kuntien ja kulttuurikeskusten kanssa säilyttääksemme ja vaaliaksemme pohjoismaisia kieliä, kulttuureita ja perinteitä. Kolmas tärkeä osa on uutisten tekeminen ja kääntäminen, sivujen hallinnointi ja kehittäminen, jota teen mieluummin kotona.

NordenBladetin missio on vaalia ja vahvistaa Pohjoismaiden kulttuuriperintöä ja välittää perinteitä ja arvoja, luoda yhteistyöverkostoja, muokata Pohjoismaiden asukkaille parempaa tulevaisuutta, jakaa tietoa ja tarjota laadukasta informaatiota.

Meitä kiinnostavia aihepiirejä ovat hyvinvointiyhteiskunnan arvojen kehittäminen, ympäristö, politiikka, kulttuuri, matkailu, koulutus, tiede, alueellinen yhteistyö, terveys, lapset ja perhearvot. Meidän lehtiemme (OHMYGOSSIP) aluetta ovat taas muoti ja kauneus, suhde- ja viihdeteemat. Hallinnoimme myös blogiympäristöjä Bloglist24 ja NordicBloggers, joiden alaisuuteen on kerääntynyt lähes 300.000 bloggaajaa.

Millaiselta sinusta työrutiini näyttää? Onko sinulla vinkkejä ja neuvoja, miten siitä voi vapautua?
Viime aikoina on ollut niin kiire, ettei ehdi edes ajatella onko rutiinia vai ei. Yleensä olen kuitenkin todennäköisesti yksi niistä onnellisista, joiden työpäivät näyttävät ensinnäkin juuri sellaisilta kuin itse kyseisellä hetkellä haluat ja suunnittelet ja toiseksi ne ovat erittäin monipuolisia ja kiinnostavia. Kahta samanlaista päivää ei taida ollakaan. Yhden toiminnan vaihtuminen toiseen on hyvä tapa päästä rutiinista eroon.

Miten paljon sähköpostia saat päivässä ja miten pidät kirjeenvaihdon järjestyksessä?
Valitettavasti erittäin paljon. Onneksi olen oppinut lajittelemaan postia ja avaamaan sitä oikean aikataulun mukaan. Suurin osa menee avaamattomina roskikseen, poistan heti myös ne luetut meilit, joita ei tarvitse säilyttää. Tärkeät meilit, joiden suhteen aion myöhemmin tehdä jotain, merkitsen punaisiksi.

Kaikille, joilla on vilkkaampaa kirjeenvaihtoa, neuvoksi, että kirjeen otsikon (jonka näkee jo ennen avaamista) tulee sisältää lyhyesti tieto ja tunnussana kirjeen aiheesta, se auttaa meilin käsittelyä kirjekasan keskellä.

Mainitse yksi tekninen vempain, jonka tarpeellisuutta et ymmärrä ja jota pidätkin tarpeettomana?
Sanon suoraan, että se luettelo on hyvin pitkä. Olen yhä enemmän sitä mieltä, että ihmisten pitäisi palata luonnollisempien ja terveellisempien elämäntapojen suuntaan. Johtokasat ja kaukosäätimet joka liikkeen tekemiseen ovat minusta hyvin epämiellyttäviä. Olen vakuuttunut siitä, että ne lähinnä pilaavat energiaa.

Oletteko huomanneet, millaista paniikkia syntyy, kun tulee sähkökatkos? Minua häiritsee myös jatkuvasti enemmän se, miten ihmisiä älylaitteiden ja ohjelmistojen välityksellä analysoidaan ja tarvittaessa vakoillaankin. Jokaisesta liikkeestä jää jälki. Ei siksi, että olisi jotain ehdottoman salattavaa, mutta periaatteessa sellainen käy hermoille. Minä esimerkiksi en pidä siitä, että joku analysoi tietämättäni minun kulutustottumuksiani tai arkistoi tunnussanoja internetissä liikkumisesta.

Mitkä ovat puhelimesi tärkeimmät sovellukset?
WhatsApp ja Instagram. Yleisesti hoidan kuitenkin kaikki asiat tietokoneella. Jos puhelin ei olisi lahjaksi saatu, valitsisin 17 euron pieninäppäimisen Samsungin, jossa on vain soittotoiminto ja jonka akku kestää kauan ja jota ei ole mahdollista kuunnella salaa.

Facebook, Instagram, Twitter tai sitten oma blogi – miksi?
Nykyisin sosiaalinen media on suuresti median otteen ja vallan peili. NordenBladet ja sen alasivut ovat vuodesta 2009 alkaen voimakkaasti edustettuina sekä Facebookissa että Twitterissä ja painotuotteiden lisäksi myös viidellä kielellä online-julkaisuina verkossa. Instagram on minulle suhteellisen uusi ”löytö”, liityin siihen noin puoli vuotta sitten.

Sinulla on Twitterissä yli miljoona seuraajaa, miten saavutit sellaisen seuraajajoukon?
Twitterissä on oikeastaan kaikilla sivuilla yhteensä yli viisi miljoonaa seuraajaa, itse seuraan noin miljoonaa. OHMYGOSSIP on edustettuna 21 maassa. Suurimmat tilit ovat: @Ohmygossip, @Ohmygossip_USA, @Ohmygossip_se, Ohmygossip_fi, @Ohmygossip_no, @Ohmygossip_dk, @Ohmygossip_ee, Ohmygossip_br. Viime vuonna olemme toimineet aktiivisesti myös @NordenBladet ja @NordenBladet_ee –tileillä ja näiden lisäksi on vielä bloggaajia yhdistävä @Bloglist24

Sosiaalinen media on nykyisin todellakin yksi avaintekijä ihmisten tavoittamisessa. Omia suosikkeja seuratessasi tai kun sinua seurataan, ehdit sekunnissa lähettää viestisi koko maailmaan tai seurata muiden ajatuksia ja lausumia. Info liikkuu hyvin nopeasti ja vanhenee myös hyvin nopeasti. Jopa online-media on jo hidas, sillä sosiaalisesta mediasta saa kaiken. Kun avasin vuonna 2009 ensimmäisen Twitter-tilini, tein sen lähinnä muodin vuoksi, siitä oli juuri tullut Amerikassa suosittu, mutta en nähnyt sen ydintä. Olin ajoissa paikalla ja lumipallo alkoi vieriä.

Luulen, että tänään olisi vaikeaa aloittaa sosiaalisessa mediassa tyhjältä sivulta. Sanotaan, että sieltä missä on, sinne tulee lisää, ja se on totta. Kun tänään teen mille tahansa mainontaa, jo olemassa olevien kanavien pohjalta saan uusille tileille helposti lukijoita ja seuraajia. Pääpaino on silti työllä, teen päivittäin n. 40-80 uutista, referointia tai käännöstä ja näin on ollut jo 10 vuotta peräkkäin. Olen koko ajan ”present” (paikalla, toim.), ajattelen uusia ratkaisuita, kommunikoin.

Sinun seuraajiesi joukossa on Barack Obamakin – oletko vaihtanut hänen kanssaan viestejä?
En, en ole vaihtanut hänen kanssaan viestejä, mutta todellakin seuraamme toisiamme. NordenBladetin ja OHMYGOSSIPin tilejä seuraa pääosa suurista mediakanavista ja niiden johtavat työntekijät kautta maailman ja maiden enemmistön poliittinen eliitti, samoin hyvin paljot A-listerit. Jossain oli jopa jonkinlainen taulukko, jossa esitettiin, että meidän sivustomme ovat ”A++ influencer”, eli siis kaikkein vaikutusvaltaisimpien tilien joukossa, lisäksi minulle on kahdesti annettu Skandinavian sosiaalisen media vaikutusvaltaisimman naisen titteli. Se on hyvin upea palkinto ja tekee mielen heti todella iloiseksi. Hehe.

Miten sosiaalista mediaa voi käyttää siten, että siitä olisi hyötyä ja se ei olisi ajanhukkaa?
No, yrittäjälle sosiaalinen media on kuitenkin lähinnä markkinointikanava.

Miten päästä vapaa-aikana teknologiasta irti ja levätä hyvin? Vai lepäätkö teknologian seurassa? Miten?
Yleensä olen huono lepääjä, se on se tunne, että voit kyllä olla tekemättä mitään, mutta aivot jatkavat entisellä vauhdilla. Ajattelet, ajattelet, ajattelet, aina vain ajattelet, lasket ja lasket. Työstä vapaata aikaa käytän mieluiten kahden ihanan tyttäreni, Estella Elishevan (11) ja Ivanka Shoshanan (9) kanssa aikaa viettäen. Rakastan heitä maailmassa yli kaiken! Heidän seurassaan ollessani en tarvitse mitään, kaikkein vähiten tekniikkaa.

Mitä ajattelet tietokonepeleistä? Pelaatko (tai oletko pelannut) ja onko jokin suosikki?
Olen pelannut Tetristä joitakin kertoja. Yleisesti ottaen en tiedä tietokonepeleistä mitään. En pelaa.

Tunnetko toisinaan olevasi älylaitteista riippuvainen? Mitä silloin teet?
Kyllä. Otan sille 😀 (vitsi)

Mikä on paras neuvo, jonka olet saanut? Keneltä?
Lehtikään ei putoa, jos J-mala ei niin halua. Viron päärabbi Shmuel Kot.

Mikä on suurin opetus, jonka haluaisit jakaa muille?
Ihmiset ovat luonnoltaan ahneita ja menettävät ennemmin mahdollisen tulon kuin jakaisivat sen toisten kanssa. Älkää olko kateellisia, tehkää yhteistyötä, niin molemmat osapuolet voittavat. Huolehtikaa ja huomatkaa, elämä tulee kulkea silmät avoimina, jotta saadaan kaikki oppitunnit, jotka meille on tarkoitettu. Älkää toivoko hyvää vain itsellenne, vaan myös muille, vain rakkaus muuttaa maailman paremmaksi meille kaikille.

Kenelle esittäisit nämä samat kysymykset? Miksi?
Esimerkiksi Hans H. Luik’ille.

Kuvateksti: Helena-Reet Ennet on NordenBladetin johtamisen lisäksi myös Israelin Median Suurlähettiläs Skandinaviassa. Kuvassa Israelin Suurlähetystön tilaisuudessa Tallinnan Radisson-hotellissa.
Valokuva: YksityiskokoelmaMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory