Bloggaaja ja toimittaja Helena-Reet Ennet: Olen huono kysymään rahaa, siksi teen usein asioita pikemmin maksutta kuin halvalla

Bloggaaja ja toimittaja Helena-Reet Ennet: Olen huono kysymään rahaa, siksi teen usein asioita pikemmin maksutta kuin halvalla

OHMYGOSSIP – Joka toinen päivä voi ulkomaisesta mediasta lukea, että yksi tai toinen Instagram-, Twitter- tai YouTube-tähti ansaitsee kanavallaan viisinumeroisia summia vain parilla postituksella. Suosittu amerikkalainen julkaisu AOL kysyi Skandinavian sosiaalisen median yhdeksi vaikutusvaltaisimmista naisista valitun viisikielisen mediakonsernin NordenBladetin pääjohtajalta ja yhdeltä omistajista Helena-Reet Ennetiltä, pitävätkö sellaiset väitteet paikkansa ja missä määrin.

”Kukaanhan ei halua puhua rahasta, mutta henkilökohtaisesti en tunne sellaisia pelkältä sosiaalisen median pohjalta rahassa kylpeviä. Tiedän joukoittain ulkomaisia bloggaajia, laulajia ja malleja, joiden tileillä on samoin miljoonia seuraajia ja jotka ansaitsevat muuten jokapäiväisellä työllään mukavasti (monia tuhansia päivässä), mutta heidän tulonsa eivät suoraan liity sosiaaliseen mediaan. Sosiaalinen media on sitten vain jo tehdyn suuren työn lisäarvo ja jatke”, kertoo Ennet, jolla itsellään on Twitterissä enemmän kuin 5 miljoonaa seuraajaa.

Sitä, että joku ansaitsisi parilla postituksella viisinumeroisen summan, hän ei usko. ”Se on suhteellisen epätodennäköistä, jos ei nyt ole kyseessä A-listan Hollywood-kuuluisuus. Teen itse yhteistyötä erittäin rikkaiden yritysten ja valtionlaitosten kanssa, mutta sellaisista summista voi vain haaveilla. Hallinnoin myös hyvin monien A-listan tähtien sosiaalisen median tilejä, mutten tiedä että postituksista olisi maksettu sellaisia summia. Neljänumeroisia kyllä, mutta viisinumeroisia en tiedä. Ehkä olen liian pieni tekijä ja luonnollisestikaan en osaa puhua kaikista… olen itsekin poikkeuksellisen huono kysymään rahaa. Aivan äärettömän huono rahankysyjä. Minusta on epämukavaa pyytää esimerkiksi 500 euroa, vaikka samasta asiasta tulisi kysyä 50.000 tai enemmän”, Helena-Reet kuvaa esimerkillä sattumanvaraisesta summien suhteesta. Siksi hän on jättänyt taloudelliset sopimukset, mainosmyynnin ja rahoitusteemat muille.

”Olen kysynyt liian vähän rahaa ja ollakseni vieläkin rehellisempi, en oikeastaan ole käytännössä lainkaan toiminut mainosmyynnin parissa. En pidä myyntitoiminnasta, minä nautin työn luovasta puolesta. Pidän sellaisen tuotteen luomisesta, joka myy, en sen tuotteen myymisestä”, Helena-Reet sanoo ja lisää, että oikeastaan virolaisten (hän itse mukaan lukien) tulisi kysyä rahaa rohkeammin ja arvostaa enemmän työtään, aikaansa ja vaivaansa.

Suomalaisessa mediassa on mainittu, että antamalla sosiaalisen median luentoja ansaitsette kerrasta 3.000 euroa, olkoon sitten kyseessä kolme tai kolme tuhatta kuuntelijaa. ”Kolmetuhatta on erittäin pieni summa, kun otetaan huomioon informaatio ja tiedot, jotka asiakas saa. Olen varma siitä, että voisin myydä saman luennon myös monta kertaa kalliimmalla, oikea mainostaminen myisi sen ilman suurempaa vaivaa. Kysymys on siitä, millaisen hinnan itsellemme määritämme. Koska arvostan itseäni erittäin paljon, mutta suuresta kokemuksesta ja pitkäaikaisesta omistautumisesta huolimatta olen huono kysymään rahaa, teen asioita pikemmin maksutta kuin halvalla.”


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory