Helena-Reet: Köyhät ihmiset ovat katkeroituneita, kateellisia ja pahantahtoisia

Helena-Reet: Köyhät ihmiset ovat katkeroituneita, kateellisia ja pahantahtoisia

OHMYGOSSIP – Olen koko elämäni yrittänyt uskotella itselleni, että köyhät ovat rehellisiä, ahkeria ja hyviä ihmisiä, mutta totuus on se, että he ovat katkeroituneita, kateellisia ja pahantahtoisia. Vanhempani ovat kasvattaneet minua koko elämän siinä hengessä, että köyhä ihminen on hyvä ja rehellinen. Mutta onko niin? Köyhässä ihmisessä ei ole minun mielestäni mitään ihailtavaa. Ja köyhällä ihmisellä en tarkoita vain ihmistä, jolla on vähän rahaa, vaan niitä, jotka eivät enää pysty haaveilemaan ja ovat menettäneet uskon itseensä.

Köyhä ihminen tekee kaikkensa, jotta muut hänen ympärillään lakastuisivat, luopuisivat haaveistaan ja antaisivat periksi. Köyhä ihminen valittaa ja syyttää kaikkia, köyhä ihminen ei koskaan pidä mistään. Köyhä ihminen on aina tyytymätön ja etsii syyllisiä siihen, että hänen oma elämänsä on päin persettä (Excusez-moi!). Köyhä ihminen vihaa työtä ja hän on rehellinen vain saduissa. Köyhä ihminen on luuseri, joka haluaa levittää huono mielialaa kuin ruttoa. Hän on katkeroitunut eikä muista mitään hyvää – vain huonoa.

Kateellinen köyhä ihminen onkin köyhä, sillä hän on tyhmä ja kateellinen. Kateus tekee tyhmäksi ja tyhmyys kateelliseksi. Viisas ihminen näkee kauemmas ja tekee yhteistyötä, ei ahnehdi kaikkea itselleen, vaan jakaa. Olen myös huomannut, että rikas ihminen on paljon ahkerampi ja huolehtivampi kuin köyhä ihminen. Köyhä valittelee sinä aikana, jona rikas ratkaisee asioita. Rikas näkee elämän myönteisesti, rikas on luova, rikas on ystävällinen. Rikas säästää, kun köyhä samaan aikaan tuhlailee. Toisin päin nähtynä, rikas onkin ystävällinen ja onnellinen, sillä hänellä kaikki on hyvin. Mutta kuka on tähän syyllinen? Onko rikas syyllinen siihen, että hänellä on kiva elämä ja yleensä kaikki hyvin?

Miksi kirjoitan siitä nyt? Koska, niin surullista kuin se onkin, minun on pitänyt toistuvasti pettyä uskossani upeisiin tavallisiin ihmisiin. Ehdottomasti en halua yleistää, mutta surullista on se, että Jaan Tätten näytelmän Mieletön (Meeletu) pohjalta valmistunut filmi on aivan sataprosenttisesti todellisesta elämästä. Sitä vain en ymmärrä, miksi sitä mainostetaan komediana?! Minusta se on masentavaa: Köyhät ihmiset yrittävät ratsastaa rikkaampien kustannuksella, ja heti kun he eivät saa suoraa hyötyä, he kääntävät selkänsä. Heillä ei ole tavoitteita, prioriteetteja eikä moraalia. Vielä vähemmän haaveita… Vihatkaa minua, jos haluatte! Minusta maailma on aivan päin p******ä. Ihmisten arvot ovat teennäisiä ja vääriä, enää ei tiedä ketä uskoa, ketä ei. Kaikki haluavat vain rahaa, kenellekään mikään ei ole pyhää…

Haluan vain rauhaa ja hiljaisuutta…
ja silittää kissaani…
olen tällä hetkellä niin fucking pettynyt ihmisiin.

Piste.

Alun kuva: kuva haaveitteni Virosta


Tags assigned to this article:
bloggaajablogiihmiset

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory