4 ASIAA, joita ulkomailla autoa vuokrattaessa ei kannata missään tapauksessa tehdä

4 ASIAA, joita ulkomailla autoa vuokrattaessa ei kannata missään tapauksessa tehdä

OHMYGOSSIP – Yhä useammin tapahtuu, että vuokra-auton palautus tehdään huolettomasti – auto pysäköidään palautettujen autojen riviin, avaimet jätetään autoon ja mennään matkoihinsa. Sellainen kuitenkin lisää myöhempien kiistojen aiheutumisen todennäköisyyttä, vuokraliike väittää esimerkiksi, että palautettua ajoneuvoa on jollain tavoin vahingoitettu. Nyt tilanne on huono, sillä väite on väitettä vastassa ja liikkeellä on vuokraajan luottokorttitiedot. Kun tarkastat auton liikkeen työntekijän kanssa, se antaa sinulle merkittävän turvallisuudentunteen!

Maksat kaikista tarjotuista lisistä
Kaikista lisistä maksaminen on hyödyllistä vain vuokrausliikkeelle, ei varmastikaan sinulle itsellesi! Siten ota mahdollisuuden salliessa mukaan esimerkiksi oma GPS tai turvaistuin.

Lähdet ajamaan autolla off-roadia
Harvat autonvuokrausliikkeet sallivat off-road -ajoa autoillaan ja se ei suinkaan tarkoita sitä, että kiellettyä olisi vain mennä neljäpyöräisellä ystävällä ajamaan mutakylvyissä. Jos ajat katsomaan teistä kauempana olevaa luonnonihmettä, niin käytännössä kyseessä on jo vuokrasopimuksen rikkominen, sillä autolla ajo ei tapahdu päällystetyllä tiellä. Esimerkiksi sellaisessa paikassa kiinni jääminen tarkoittaisi sitä, että sinun tulee erikseen maksaa irti vetäminen ja auton puhdistus. Auton rungolle aiheutetuista vahingoista puhumattamaan.

Annat vuokrausliikkeen täyttää tankin
Joka tapauksessa on halvempaa palauttaa auto tankki täynnä, kuin antaa vuokrausliikkeen työntekijöiden täyttää se. Polttoaineen hinta voi erota lähellä sijaitsevan huoltamon tarjoamasta virallisesta hinnasta moninkertaisesti.

Unohdat pitää palautusajasta kiinni
Autoa vuokrattaessa on erittäin tärkeää huolehtia siitä, että palautusaikaa ei ylitetä. Jotkut poikkeuksellisen ankarat yritykset vaativat viiden minuutin myöhästymisestä koko päivän hinnan. Samalla jonkin yrityksen säännöissä on määrätty sakko liian aikaisesta palauttamisesta! Kaikkien ongelmien välttämiseksi lue sopimusehdot huolellisesti ja noudata määräaikoja.

Kuva: NordenBladet
Lähde: NordenBladet.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory