Digitaaliset sisämarkkinat ja lähetettyjä työntekijöitä koskeva direktiivi puhuttivat suurta valiokuntaa

OHMYGOSSIP — Ylimääräinen liikenne-, televiestintä- ja energianeuvosto kokoontuu 24.10. käsittelemään digitaalisten sisämarkkinoiden toimeenpanoa ja kyberturvallisuutta. Keskustelut ovat jatkoa Tallinnan digitaalihuippukokoukselle ja tämän viikon Eurooppa-neuvostolle.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) antoi suurelle valiokunnalle tänään ennakkoselvityksen kokouksesta.

Digitaalinen sisämarkkinastrategia on tarkoitus panna täytäntöön vuoden 2018 loppuun mennessä. Ministeri Berner kertoi EU:n puheenjohtajamaa Viron tavoittelevan nopeaa etenemistä komission ehdotusten toimeenpanossa jo tämän vuoden aikana.

Ministerin mukaan käsillä olevassa toimintaympäristön muutoksessa tarvitaan tehokkaita ja joustavia rakenteita. On tärkeä varmistaa, että uusi lainsäädäntö toteutetaan kunnollisen vaikutusarvioinnin pohjalta, Berner sanoi.

Suuren valiokunnan keskustelu painottui digitaalitalouden verotukseen sekä alustatalouden kasvavaan rooliin.

Ministeri kertoi olevansa toiveikas esimerkiksi digitaalisen alv:n etenemisestä Viron puheenjohtajuuskaudella. Alustatalouden osalta on löydettävä tavat, joilla myös yhteiskunnat hyötyvät siitä. Jäsenmaat voivat ministerin mukaan tuoda hyviä esimerkkejä EU-tasolle omilta vahvuusalueiltaan.

Lähetettyjä työntekijöitä koskevan direktiivin käsittely jatkuu

Työministeri Jari Lindström (si.) selvitti suurelle valiokunnalle 23.10. kokoontuvan työllisyys-, sosiaalipolitiikka-, terveys- ja kuluttajaneuvoston asialistaa.

Lindströmin mukaan kokouksen haasteellisin asia on direktiiviehdotus, joka koskee työntekijöiden lähettämistä työhön toiseen jäsenmaahan palveluiden tarjoamisen yhteydessä.

Suomi tukee direktiiviehdotuksen tavoitteita parantaa lähetettyjen työntekijöiden yhdenvertaista kohtelua työntekomaan omien työntekijöiden kanssa, mutta kaikista yksityiskohdista ei vielä ole sovittu.

Suuren valiokunnan keskustelussa nousivat esille mm. kuljetusalan työntekijöitä, työntekijöiden pitkäkestoista lähettämistä ja palkanlisiä, kuten matka-, majoitus- ja ruokailukuluja koskevat kohdat.

Ministeri Lindströmin mukaan Suomi pitää tärkeänä direktiiviehdotuksen kokonaisuuden hyväksymistä.

Suuren valiokunnan seuraava kokous on keskiviikkona 25.10. klo 12.30, jolloin valiokunta kuulee asiantuntijoita kauppapolitiikan ja globalisaation ajankohtaisista kysymyksistä. Kokouksesta on suora verkkolähetys.

 

Lähde: Eduskunta.fi


Tags assigned to this article:
Eduskunnan tiedotteetEduskunta

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory