Yhdistelmärangaistus etenee eduskunnassa

OHMYGOSSIP — Eduskunta hyväksyi perjantaina uutta yhdistelmärangaistusta koskevan lain sisällön lakivaliokunnan mietinnön LaVM 9/2017 mukaisena. Vakavien rikoksien uusijoille tarkoitettu rangaistus koostuu ehdottomasta vankeudesta ja sen jälkeisestä vuoden valvonta-ajasta. Yhdistelmärangaistus voidaan tuomita vakavan rikoksen uusijalle, jota on pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle. Vankeusrangaistusta välittömästi seuraava vuoden mittainen pakollinen valvonta-aika on kohderyhmälle ankarampi rangaistus kuin nykyinen koko rangaistuksen suorittaminen vankilassa.

Valvonta-aikana valvottavalta edellytetään Rikosseuraamuslaitoksen hyväksymässä asunnossa pysymistä, päihteettömyyttä rangaistuksen suorittamiseen liittyvissä toiminnoissa sekä osallistumista vangille määrättyyn toimintaan, joka edistää valvottavan sosiaalisia valmiuksia ja kykyä elää rikoksetonta elämää. Valvonta-aikana rangaistusajan suunnitelman noudattamista valvotaan käytännössä jalkapannan avulla ja henkilökohtaisella yhteydenpidolla.

Uusia säännöksiä aletaan soveltaa vasta sellaisiin rikoksiin, jotka on tehty lain voimaantulon jälkeen. Uusi rangaistus koskee pientä vankiryhmää. Koko rangaistusaikaa vankilassa suorittavia vapautuu vuosittain keskimäärin kolme.

Lain sisältö hyväksyttiin täysistunnossa ensimmäisessä käsittelyssä äänestysten jälkeen. Laki hyväksytään lopullisesti toisessa käsittelyssä, jossa voidaan päättää vain lain hyväksymisestä tai hylkäämisestä mutta jossa ei enää muuteta lain sisältöä.

 

Lähde: Eduskunta.fi


Tags assigned to this article:
Eduskunnan tiedotteetEduskunta

Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory