Lohela IPU-kokouksessa: Koulutus edesauttaa kulttuurienvälistä vuoropuhelua

OHMYGOSSIP — Eduskunnan puhemies Maria Lohela korosti koulutuksen merkitystä kulttuurien ja uskontojen väliselle vuoropuhelulle ja demokratialle, kun hän piti Suomen valtuuskunnan puheenvuoron Parlamenttienvälisen liiton IPU:n yleiskokouksessa Pietarissa maanantaina.

“Laadukas koulutus luo kasvualustan kriittiselle ajattelulle, innovaatioille ja vuoropuhelulle erilaisten maailmankatsomusten välillä. Koulutusta pitää olla tarjolla kaikille varallisuuteen, ihonväriin, sukupuoleen tai uskontoon katsomatta. Vain koulutuksen avulla viemme yhteiskuntiamme eteenpäin ja mahdollistamme aktiivisen kansalaisuuden”, Lohela totesi.

Pietarissa 14.–18.10. koolla olevan Parlamenttienvälisen liiton 137. yleiskokouksen pääteemana on kulttuurisen monimuotoisuuden ja rauhan edistäminen uskontojen ja kulttuurien välisen vuoropuhelun avulla.

Lohela kertoi, että Suomi on aktiivisesti edistänyt uskontojen välisen vuoropuhelun sisällyttämistä rauhanvälityksen työkalupakkiin.

“Uskontoa käytetään myös väärin lietsomaan väkivaltaa ja terrorismia, mutta emme saa pienten ääriryhmien tuhota sitä, mikä elämäntavassamme on arvokkainta eli uskoa demokratiaan, ihmisoikeuksiin, oikeusvaltioon, sananvapauteen, tasa-arvoon ja suvaitsevaisuuteen”, Lohela painotti.

Parlamenttienvälinen liitto koostuu järjestön 173 jäsenmaan kansanedustajista, joita Pietariin on kokoontunut yli 800. Puhemies Lohela korosti kansan valitsemien parlamentaarikkojen vastuuta yleisen mielipideilmaston muokkaajina ja kertoi esimerkkinä, että Suomessa kaikki eduskunnassa toimivat poliittiset ryhmät ovat allekirjoittaneet vetoomuksen vihapuhetta ja rasismia vastaan sekä tosiasioihin perustuvan ja kunnioittavan keskustelun puolesta.

Lohelan lisäksi Suomen IPU-valtuuskuntaan Pietarissa kuuluvat Suomen IPU-ryhmän puheenjohtaja Jutta Urpilainen (sd.), varapuheenjohtaja Simon Elo (si.), Anne-Mari Virolainen (kok.), Pekka Puska (kesk.) ja Anders Adlercreutz (r.).

 

Lähde: Eduskunta.fi


Tags assigned to this article:
Eduskunnan tiedotteetEduskunta

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory