Parlamenttienvälinen liitto kokoontuu Pietarissa

Parlamenttienvälinen liitto kokoontuu Pietarissa

OHMYGOSSIP — Parlamenttienvälinen liitto IPU kokoontuu syysistuntoonsa Pietariin 14.–18.10. Kokouksen pääteemana on kulttuurisen monimuotoisuuden ja rauhan edistäminen uskontojen ja kulttuurien välisen vuoropuhelun avulla. Suomen puheenvuoron aiheesta käyttää eduskunnan puhemies Maria Lohela.

Suomi saa kokouksessa tavanomaista enemmän näkyvyyttä, sillä puhemies Lohelaa on pyydetty johtamaan puhetta yleiskokouksen ajankohtaiskeskustelussa maanantaina aamupäivällä. Ajankohtaiskeskustelun aiheeksi on ehdotettu muun muassa rohingya-vähemmistön kohtaloa Myanmarissa, Pohjois-Korean ydinkokeita, Venezuelan tilannetta ja maahanmuuttoa. Yleiskokous äänestää ehdotuksista sunnuntaina illalla.

Suomen valtuuskuntaa IPU-kokouksessa johtaa puhemies Lohela. Hänen lisäkseen siihen kuuluvat Suomen IPU-ryhmän puheenjohtaja Jutta Urpilainen (sd.), varapuheenjohtaja Simon Elo (si.), Anne-Mari Virolainen (kok.), Pekka Puska (kesk.) ja Anders Adlercreutz (r.).

Puhemiehellä ja valtuuskunnalla on kokouksen aikana myös kahdenvälisiä tapaamisia, joiden lisäksi valtuuskunta tutustuu Pietarin Suomi-taloon, Team Finland -toimijoihin ja tapaa Luoteis-Venäjällä toimivia suomalaisia yrityksiä. Pietarin alueella on suurin suomalaisyritysten keskittymä Suomen ulkopuolella.

 

Kuva: Jutta Urpilainen (Kimmo Brandt / Compic / Eduskunta)
Lähde: Eduskunta.fi


Tags assigned to this article:
Eduskunnan tiedotteetEduskunta

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory