Helena-Reet: Kesä!!! Uudet mansikkapenkit (puutarhakuvia.. kesäkuu vs heinäkuu)

Helena-Reet: Kesä!!! Uudet mansikkapenkit (puutarhakuvia.. kesäkuu vs heinäkuu)

NordenBladet – Kesä on saapunut (no, jo kauan sitten!), mutta en halua aloittaa jokaista postitusta lauseella, että on vaikea kuvitella, miten nopeasti se aika lentää ja taaskaan en ole postittanut mitään sataan vuoteen 😀 hahhaaa… No, ja nyt on jo kolme Espanjan matkaa, jotka vaativat kuvailemista… Lisäksi on jälkikäteen kirjoitettavana maaliskuu, huhtikuu, toukokuu, kesäkuu… Todella, OMG!!! Mutta ei se mitään… nyt minulla on hyvä idea. Alan yksinkertaisesti skrollata puhelinta ja kirjoitan varmasti kaikki jälkikäteen… (joskus) 😀

Helpointa on kuitenkin aloittaa tästä päivästä. Joten… Tänään on keskiviikko, 10. heinäkuuta. Heräsin noin kello 08.00 (mukavan pitkä uni, aaah?) ja tein kuninkaallisen aamiaisen:

– Taarapõllun tilan ”Ruusukvittenimehu”-shotti (käynnistää ruoansulatuksen). Ostin jo viikko sitten uteliaisuudesta testiksi, ja on aivan maistuvaa.
– lämmin kaurahiutalepuuro vihreän lehtisalaatin kera, maustettuna sokerilla ja hautautuu hapankerman alle.
– voileivät keltaisen tomaatin, kinkun ja juuston kera
– mansikat, viinirypäleet, hapankirsikat
– ja KAHVI maidon kera!

PS! Keittiön pöytää kaunistavat edelleenkin minun poimimani päiväkakkarat ja Allanin viime viikolla lahjoittamat ruusut! Nämä kuvat myös viime viikolta… sellainen meillä on lähes joka-aamuinen aamiainen ja jokaisella aterialla en ota uusia kuvia :).

Joka tapauksessa… Kun kaikilla olivat vatsat täynnä, Ivanka Shoshana alkoi nuoremman sisareni Hanna-Liisan kanssa suorittaa yksityistuntia netissä Zoomissa (tai ehkä se oli Google Meetissä, pitävät joka päivä tunnin yleisopetusta), minä sen sijaan lähdin kitkemään puutarhaa ja leikkaamaan ruohoa, ja Allanilla oli kotitoimistopäivä.




Puutarha on iso, joten teen joka kerta osan töistä. Tänään tuli kuntoon mansikkapenkin ympärys ja istutin uudelleen salaatinlehden ja tillin, sillä 2,5 viikkoa sitten istutettu ei tahdo alkaa kasvaa. Mhmmm… Olen myös ihmeissäni siitä, että Bauhofista ostetut erilaiset mansikkalajikkeet (Korona, Ostara, Elsanta, Elvira, Senga Sengana) kasvoivat kyllä reippaasti lehtiä ja uusia rönsyjä, mutta mansikoita niihin ei tule. Ehkä taimet eivät ensimmäisenä vuonna tuotakaan satoa? Who knows? Not me…

Kuvia mansikantaimien istutuspäivästä (2. kesäkuuta 2024). Pyysin Allania tekemään minulle kasvilaatikoita. Sainkin kaksi uutta, kaunista laatikkoa. Taimet olivat ostettaessa niin pieniä, että tuntui, että kaikki oli vinksin vonksin… mutta nyt kuukautta myöhemmin ymmärrän jo, että istutin ne liian tiheään ja penkkilaatikoita tarvittaisiin vielä lisää…





2. kesäkuuta meillä oli myös tämän vuoden ensimmäinen grillaus 😛

Nyt puutarhakuvat tältä päivältä. PS! Salaatin, tillin ja basilikan istutin ensimmäisen kerran 24. kesäkuuta (kuvassa näkyvät tupsut ovat siten itäneet pari viikkoa sitten). Tänään lisäsin samaan penkkiin lisää salaatinlehteä ja tilliä, ja vaikuttaa siltä, että siemenet eivät ole kovin halukkaita itämään. Ja tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun ostan siemeniä ja sato jää lähes kokonaan tulematta. Tuntuu siltä, että myydään vanhoja siemeniä? Mhmmm… Vaihtoehto on sekin, että linnut yksinkertaisesti nokkivat siemenet pois.

Lopetukseksi muutamia kuvia viimeisimmästä manikyyristä. Huippukauniit! Puutarhakin oli puutarhatöiden jäljiltä superkaunis, sää oli tänään verraton ja Ivanka oli hyvällä tuulella… sellainen positiivisuusannos!

Halauksia! XOXOXO

… Nyt vilkaisen, mitä markkinat (osakepörssi) tekevät ja sitten ehkä aloitan vielä yhden blogipostituksen 🙂




Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory