Huumausaineiden käyttö on lisääntynyt Rovaniemellä

NordenBladet — Jätevesitutkimus paljastaa, että kokaiinin käyttö on lisääntynyt Rovaniemellä. Kemissä huumausaineiden käyttöä on saatu vähentymään.Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut torstaina 27.6.2024 jätevesitutkimuksen tulokset, jotka ovat maaliskuun 2024 keräysjaksolta. Vuoden 2024 tulosten perusteella kokaiinin käyttö on lisääntynyt useassa kaupungissa, kuten myös Rovaniemellä. Kokaiinin käyttö on kuitenkin yhä edelleen Pohjois-Suomessa selvästi eteläisiä kaupunkeja vähäisempää.Maaliskuu oli Rovaniemen kaupungissa vilkkainta matkailusesonkia koskaan. Väkilukua lisäsivät turistit ja sesonkityöntekijät. Tulevan marraskuun seurantajaksolla näemme, näkyykö kasvu sielläkin vai voimmeko selittää kevään kasvua osittain matkailulla. Yleisesti kokaiinin käytön lisääntyminen näkyy poliisilla myös väkivalta- ja ryöstörikoksissa. Rovaniemen alueella on tapahtunut muutoksia väkivalta- ja ryöstörikoksissa eli kokaiinin käyttö on kasvanut ainakin osittain myös Rovaniemen väestön keskuudessa.Kemissä kokaiinin käyttöä on saatu merkittävästi vähentymään vuoden 2022 keräysjaksoon verrattuna, kuten huumausaineiden käyttöä kokonaisuutena. Ainoastaan MDMA:n käytto oli maaliskuussa 2024 vuoden 2020 mittausta vastaavalla tasolla.Jätevesitutkimuksesta on kerrottu tarkemmin THL:n tutkimuksessa.

Jätevesitutkimus paljastaa, että kokaiinin käyttö on lisääntynyt Rovaniemellä. Kemissä huumausaineiden käyttöä on saatu vähentymään.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut torstaina 27.6.2024 jätevesitutkimuksen tulokset, jotka ovat maaliskuun 2024 keräysjaksolta. Vuoden 2024 tulosten perusteella kokaiinin käyttö on lisääntynyt useassa kaupungissa, kuten myös Rovaniemellä. Kokaiinin käyttö on kuitenkin yhä edelleen Pohjois-Suomessa selvästi eteläisiä kaupunkeja vähäisempää.

Maaliskuu oli Rovaniemen kaupungissa vilkkainta matkailusesonkia koskaan. Väkilukua lisäsivät turistit ja sesonkityöntekijät. Tulevan marraskuun seurantajaksolla näemme, näkyykö kasvu sielläkin vai voimmeko selittää kevään kasvua osittain matkailulla. Yleisesti kokaiinin käytön lisääntyminen näkyy poliisilla myös väkivalta- ja ryöstörikoksissa. Rovaniemen alueella on tapahtunut muutoksia väkivalta- ja ryöstörikoksissa eli kokaiinin käyttö on kasvanut ainakin osittain myös Rovaniemen väestön keskuudessa.

Kemissä kokaiinin käyttöä on saatu merkittävästi vähentymään vuoden 2022 keräysjaksoon verrattuna, kuten huumausaineiden käyttöä kokonaisuutena. Ainoastaan MDMA:n käytto oli maaliskuussa 2024 vuoden 2020 mittausta vastaavalla tasolla.

Jätevesitutkimuksesta on kerrottu tarkemmin THL:n tutkimuksessa.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory