Poliisi aktiivisesti läsnä Kivistössä – tehtävien määrät nousseet merkittävästi

NordenBladet — Itä-Uudenmaan poliisi on kohdentanut tehostettua valvontaa Vantaan Kivistöön kesäkuun alusta lähtien. Tehostettu valvonta jatkuu koko kesän ja syksyn ajan.Asiasta tiedotettiin aiemmin 7. kesäkuuta. – Poliisipartioidemme valvontatehtävien määrä Kivistön alueella on noussut merkittävästi kesäkuun aikana. Valvonta ei ole suinkaan ollut pelkkää perinteistä autopartiointia, vaan partiot ovat jalkautuneet alueelle, kohdanneet ihmisiä ja kuunnelleet heidän huoliaan. Samalla on aktiivisesti puututtu alueella havaittuihin ongelmiin, kertoo ylikomisario Jussi Huhtela.Erityisesti poliisin on puuttunut päihteiden käyttöön ja niistä johtuviin häiriöihin julkisilla paikoilla. Poliisi on myös kohdistanut alueelle huumausaineiden myynnin valvontaa. Virheelliseen pysäköintiin ja autojen kuljettamiseen jalkakäytävillä sekä Kivistön suurilla aukioilla ollaan myös puututtu.- Poliisi ja Vantaan kaupunki järjestivät kesäkuussa tapaamisen yhteisen haasteen ratkaisemiseksi ja myös kaupunki ryhtyy toimiin asukkaiden turvallisuuden parantamiseksi. Muun muassa jalankulku- ja pyöräilyväylien sekä alueella sijaitsevien aukioiden liikennöintiä pyritään rajoittamaan ajoesteillä. Myös kaupungin pysäköinninvalvonta on tehostanut valvontaa alueella, kertoo Vantaan kaupungin poliisikoordinaattori, rikoskomisario Sami Heikkilä.Hätäkeskus välittää poliisille kuuluvia hälytystehtäviä Kivistöön viikkotasolla noin 20- 40. Tässä vaiheessa on kuitenkin liian aikaista arvioida nyt tehtävän tehostetun valvonnan vaikuttavuutta hälytystehtävien määrään. Poliisi arvioi kuitenkin, että keskipitkän aikavälin tarkastelussa valvonta tulee vaikuttamaan julkisille paikoille kohdentuvien hälytystehtävien osuuteen. Nyt poliisille välitettävien hälytystehtävien määrä on tavanomainen verrattuna vastaavan kokoiseen asutusalueeseen Vantaalla.- Positiivista on ollut huomata, että näinkin lyhyessä ajassa poliisille Kivistöstä tehtyjen rikosilmoitusten määrä on ollut laskeva. Laskua on ollut erityisesti henkeen ja terveyteen kohdistuneissa ilmoituksissa. Näidenkään rikosten osuus ei ole Kivistössä poikkeavaa muihin alueisiin verrattuna, Huhtela toteaa.Poliisin valvonnalla tarkoitus lisätä asumisviihtyvyyttäPoliisin aktiivisella valvonnalla, läsnäololla julkisilla paikoilla sekä puuttumisella Kivistön asukkaiden kokemiin häiriöihin uskotaan vakaasti olevan vaikutusta asukkaiden turvallisuuden tunteeseen ja asumisviihtyvyyteen.- Haluamme alueemme asukkaiden kokevan, että poliisi on helposti lähestyttävä, arjessa läsnä oleva toimija, sanoo Huhtela.Yhteistyössä on voimaaPoliisi tekee asiassa aktiivisesti yhteistyötä vantaan kaupungin lisäksi hyvinvointialueen eri viranomaistoimijoiden kanssa.- Yhteistyössä on voimaa ja parannuksia saadaan vain puhaltamalla yhteen hiileen. Keskustelemalla, aktiivisesti tietoa vaihtamalla ja yhteisiin ratkaisuihin pyrkimällä pääsemme parhaisiin tuloksiin, Huhtela toteaa. 

Itä-Uudenmaan poliisi on kohdentanut tehostettua valvontaa Vantaan Kivistöön kesäkuun alusta lähtien. Tehostettu valvonta jatkuu koko kesän ja syksyn ajan.

Asiasta tiedotettiin aiemmin 7. kesäkuuta. 

– Poliisipartioidemme valvontatehtävien määrä Kivistön alueella on noussut merkittävästi kesäkuun aikana. Valvonta ei ole suinkaan ollut pelkkää perinteistä autopartiointia, vaan partiot ovat jalkautuneet alueelle, kohdanneet ihmisiä ja kuunnelleet heidän huoliaan. Samalla on aktiivisesti puututtu alueella havaittuihin ongelmiin, kertoo ylikomisario Jussi Huhtela.

Erityisesti poliisin on puuttunut päihteiden käyttöön ja niistä johtuviin häiriöihin julkisilla paikoilla. Poliisi on myös kohdistanut alueelle huumausaineiden myynnin valvontaa. Virheelliseen pysäköintiin ja autojen kuljettamiseen jalkakäytävillä sekä Kivistön suurilla aukioilla ollaan myös puututtu.

– Poliisi ja Vantaan kaupunki järjestivät kesäkuussa tapaamisen yhteisen haasteen ratkaisemiseksi ja myös kaupunki ryhtyy toimiin asukkaiden turvallisuuden parantamiseksi. Muun muassa jalankulku- ja pyöräilyväylien sekä alueella sijaitsevien aukioiden liikennöintiä pyritään rajoittamaan ajoesteillä. Myös kaupungin pysäköinninvalvonta on tehostanut valvontaa alueella, kertoo Vantaan kaupungin poliisikoordinaattori, rikoskomisario Sami Heikkilä.

Hätäkeskus välittää poliisille kuuluvia hälytystehtäviä Kivistöön viikkotasolla noin 20- 40. Tässä vaiheessa on kuitenkin liian aikaista arvioida nyt tehtävän tehostetun valvonnan vaikuttavuutta hälytystehtävien määrään. Poliisi arvioi kuitenkin, että keskipitkän aikavälin tarkastelussa valvonta tulee vaikuttamaan julkisille paikoille kohdentuvien hälytystehtävien osuuteen. Nyt poliisille välitettävien hälytystehtävien määrä on tavanomainen verrattuna vastaavan kokoiseen asutusalueeseen Vantaalla.

– Positiivista on ollut huomata, että näinkin lyhyessä ajassa poliisille Kivistöstä tehtyjen rikosilmoitusten määrä on ollut laskeva. Laskua on ollut erityisesti henkeen ja terveyteen kohdistuneissa ilmoituksissa. Näidenkään rikosten osuus ei ole Kivistössä poikkeavaa muihin alueisiin verrattuna, Huhtela toteaa.

Poliisin valvonnalla tarkoitus lisätä asumisviihtyvyyttä

Poliisin aktiivisella valvonnalla, läsnäololla julkisilla paikoilla sekä puuttumisella Kivistön asukkaiden kokemiin häiriöihin uskotaan vakaasti olevan vaikutusta asukkaiden turvallisuuden tunteeseen ja asumisviihtyvyyteen.

– Haluamme alueemme asukkaiden kokevan, että poliisi on helposti lähestyttävä, arjessa läsnä oleva toimija, sanoo Huhtela.

Yhteistyössä on voimaa

Poliisi tekee asiassa aktiivisesti yhteistyötä vantaan kaupungin lisäksi hyvinvointialueen eri viranomaistoimijoiden kanssa.

– Yhteistyössä on voimaa ja parannuksia saadaan vain puhaltamalla yhteen hiileen. Keskustelemalla, aktiivisesti tietoa vaihtamalla ja yhteisiin ratkaisuihin pyrkimällä pääsemme parhaisiin tuloksiin, Huhtela toteaa.

 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory