Kouvolassa pakettipommin tehnyttä nuorta epäillään nyt murhan yrityksestä ja räjähderikoksesta

NordenBladet — Kouvolassa 1. kesäkuuta tapahtuneen rikoksen esitutkinta on edennyt. Poliisi sai ilmoituksen asuinrakennuksen lähelle tuodusta paketista, jonka sisältö paljastui toimintakuntoiseksi improvisoiduksi räjähteeksi (IED). Teosta epäilty alaikäinen kouvolalainen vangittiin kesäkuun alkupäivinä. Häntä epäillään murhan yrityksestä sekä räjähderikoksesta.Tiedotimme 12. kesäkuuta Kouvolassa tapahtuneesta rikoksesta, jota tutkittiin tapon yrityksenä ja räjähderikoksena. Poliisi sai lauantaina 1.6.2024 iltapäivällä Kouvolassa tehtävän, joka koski mahdollista räjähdettä asuinrakennuksen läheisyydessä. Poliisi tutki rakennuksen ulkopuolelle jätetyn paketin ja totesi nopeasti, että kyseessä oli toimintakuntoinen improvisoitu räjähde (IED). Poliisin räjähteisiin erikoistunut henkilöstö käsitteli räjähteen vaarattomaksi. Tilanne ei aiheuttanut välitöntä vaaraa tilanteen ulkopuolisille henkilöille. Lue lisää: Poliisi tutkii epäiltyä tapon yritystä ja räjähderikosta Kouvolassa – Poliisi (12.6.2024)Tutkinnan alkuvaiheessa poliisi teki tapaukseen liittyen useita kiinniottoja tapahtumankulun ja osallisuuksien selvittämisen turvaamiseksi. Teosta epäilty alaikäinen kouvolalainen nuori vangittiin 6. kesäkuuta. Muut tutkinnan alkuvaiheessa kiinniotetut henkilöt on vapautettu. –    Rikoksen esitutkinta on edennyt tässä vaiheessa niin, että rikosnimike on tarkentunut. Tällä hetkellä epäilemme yhtä nuorta murhan yrityksestä ja räjähderikoksesta. Hän on edelleen vangittuna, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Kostiainen.Tutkinnanjohtajan mukaan rikosnimikkeet voivat edelleen tutkinnan edetessä tarkentua.-    Teon motiivia tai muiden henkilöiden mahdollista osallisuutta tapahtumien kulussa selvitetään tutkinnassa edelleen, enkä siksi voi näitä asioita vielä tässä vaiheessa avata enempää.-     Sen voin sanoa, että räjähde oli itsetehty ja viitteitä epäillyn aiempaankin kiinnostukseen räjähteitä kohtaan on olemassa. Rikoksen esitutkinta jatkuu edelleen, eikä tapahtumaan liittyviä asioita voi tällä hetkellä avata enempää tutkinnan turvaamiseksi. Tiedotamme aiheesta lisää heti, kun tutkinta on jälleen edennyt. Käräjäoikeuden asettama syytteennostamisen takaraja on tässä vaiheessa 4.9.2024.

Kouvolassa 1. kesäkuuta tapahtuneen rikoksen esitutkinta on edennyt. Poliisi sai ilmoituksen asuinrakennuksen lähelle tuodusta paketista, jonka sisältö paljastui toimintakuntoiseksi improvisoiduksi räjähteeksi (IED). Teosta epäilty alaikäinen kouvolalainen vangittiin kesäkuun alkupäivinä. Häntä epäillään murhan yrityksestä sekä räjähderikoksesta.

Tiedotimme 12. kesäkuuta Kouvolassa tapahtuneesta rikoksesta, jota tutkittiin tapon yrityksenä ja räjähderikoksena. Poliisi sai lauantaina 1.6.2024 iltapäivällä Kouvolassa tehtävän, joka koski mahdollista räjähdettä asuinrakennuksen läheisyydessä. Poliisi tutki rakennuksen ulkopuolelle jätetyn paketin ja totesi nopeasti, että kyseessä oli toimintakuntoinen improvisoitu räjähde (IED). Poliisin räjähteisiin erikoistunut henkilöstö käsitteli räjähteen vaarattomaksi. Tilanne ei aiheuttanut välitöntä vaaraa tilanteen ulkopuolisille henkilöille. Lue lisää: Poliisi tutkii epäiltyä tapon yritystä ja räjähderikosta Kouvolassa – Poliisi (12.6.2024)

Tutkinnan alkuvaiheessa poliisi teki tapaukseen liittyen useita kiinniottoja tapahtumankulun ja osallisuuksien selvittämisen turvaamiseksi. Teosta epäilty alaikäinen kouvolalainen nuori vangittiin 6. kesäkuuta. Muut tutkinnan alkuvaiheessa kiinniotetut henkilöt on vapautettu. 

–    Rikoksen esitutkinta on edennyt tässä vaiheessa niin, että rikosnimike on tarkentunut. Tällä hetkellä epäilemme yhtä nuorta murhan yrityksestä ja räjähderikoksesta. Hän on edelleen vangittuna, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Kostiainen.

Tutkinnanjohtajan mukaan rikosnimikkeet voivat edelleen tutkinnan edetessä tarkentua.

–    Teon motiivia tai muiden henkilöiden mahdollista osallisuutta tapahtumien kulussa selvitetään tutkinnassa edelleen, enkä siksi voi näitä asioita vielä tässä vaiheessa avata enempää.

–     Sen voin sanoa, että räjähde oli itsetehty ja viitteitä epäillyn aiempaankin kiinnostukseen räjähteitä kohtaan on olemassa. 

Rikoksen esitutkinta jatkuu edelleen, eikä tapahtumaan liittyviä asioita voi tällä hetkellä avata enempää tutkinnan turvaamiseksi. Tiedotamme aiheesta lisää heti, kun tutkinta on jälleen edennyt. Käräjäoikeuden asettama syytteennostamisen takaraja on tässä vaiheessa 4.9.2024.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory