Poliisi turvaa juhannuksen aikaa Lounais-Suomessa

NordenBladet — Moni autoilija ja veneilijä pääsee tänäkin vuonna puhaltamaan poliisin alkometriin Lounais-Suomen juhannusliikenteessä. Poliisi ennakoi juhannukselta etenkin liikenne- ja häiriötehtäviä sekä kotihälytyksiä.Lounais-Suomen poliisi valvoo juhannuksen aikaan tehostetusti kuljettajien ajokuntoa niin maalla kuin myös vesillä. Menoliikenteessä tarkkaillaan etenkin ylinopeuksia.– Perinteisesti juhannuksen menoliikenteessä monilla on kova kiire määränpäähän ja nopeudet kasvavat turhan suuriksi. Poliisi toivoo, että matkantekoon varattaisiin ajallista pelivaraa ja malttia, sanoo liikennepoliisisektorin johtaja, ylikomisario Petri Kangas Lounais-Suomen poliisilaitokselta.Poliisi järjestää juhannuksena puhallusratsioita ympäri Lounais-Suomea etenkin kesämökkiliikenteeseen käytetyillä väylillä eri vuorokauden aikoina. Kangas muistuttaa, että päihteet eivät kuulu liikenteeseen ratin, ruorin tai ohjaustangonkaan taakse.– Päihtyneenä ei kannata lähteä millään kulkuneuvolla liikenteeseen. Jos et ole ajokuntoinen, siirrä lähtöä myöhemmäksi tai pyydä selvä kaveri kuljettajaksi, Kangas neuvoo.Päihteet ja riidat näkyvät juhannustehtävilläPerinteisesti juhannus on poliisille kiireistä aikaa. Tehtävämäärät vastaavat Lounais-Suomessa keskimäärin vilkasta kesäviikonloppua.– Lounais-Suomeen on luvattu kohtalaisen lämpimiä juhannuskelejä, mikä osaltaan ennakoi poliisille vilkasta juhannusta, sanoo valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja, ylikomisario Stephan Sundqvist.Liikennerikosten lisäksi poliisin tehtävissä juhannuksena korostuvat esimerkiksi erilaiset häiriötehtävät, kotihälytykset, ja pahoinpitelyt. Näihin liittyy usein vahvasti myös runsas päihteidenkäyttö.– Moni poliisitehtävä jäisi syntymättä, jos riidat ratkottaisiin asiallisesti ilman niiden kärjistymistä väkivallaksi, Sundqvist sanoo.Lataa 112-sovellus puhelimeesiErilaisiin hätätilanteisiin on aina hyvä varautua etukäteen.– Jos juhannusta viettää esimerkiksi vieraammassa paikassa kuten ystävien kesämökillä, kannattaa paikan osoite selvittää etukäteen ja painaa mieleen, Sundqvist muistuttaa.Jos poliisille on välitön tarve ja tilanne on akuutti, on soitettava hätänumeroon 112. Soiton voi tehdä myös 112-mobiilisovelluksen kautta.– Ennen juhannusjuhlaa puhelimeen kannattaa ladata 112 Suomi -mobiilisovellus. Jos hätätilanteessa hätäpuhelun soittaa sovelluksen kautta, soittajan sijaintitiedot välittyvät hätäkeskukseen automaattisesti, Sundqvist kertoo.

Moni autoilija ja veneilijä pääsee tänäkin vuonna puhaltamaan poliisin alkometriin Lounais-Suomen juhannusliikenteessä. Poliisi ennakoi juhannukselta etenkin liikenne- ja häiriötehtäviä sekä kotihälytyksiä.

Lounais-Suomen poliisi valvoo juhannuksen aikaan tehostetusti kuljettajien ajokuntoa niin maalla kuin myös vesillä. Menoliikenteessä tarkkaillaan etenkin ylinopeuksia.

– Perinteisesti juhannuksen menoliikenteessä monilla on kova kiire määränpäähän ja nopeudet kasvavat turhan suuriksi. Poliisi toivoo, että matkantekoon varattaisiin ajallista pelivaraa ja malttia, sanoo liikennepoliisisektorin johtaja, ylikomisario Petri Kangas Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi järjestää juhannuksena puhallusratsioita ympäri Lounais-Suomea etenkin kesämökkiliikenteeseen käytetyillä väylillä eri vuorokauden aikoina. Kangas muistuttaa, että päihteet eivät kuulu liikenteeseen ratin, ruorin tai ohjaustangonkaan taakse.

– Päihtyneenä ei kannata lähteä millään kulkuneuvolla liikenteeseen. Jos et ole ajokuntoinen, siirrä lähtöä myöhemmäksi tai pyydä selvä kaveri kuljettajaksi, Kangas neuvoo.

Päihteet ja riidat näkyvät juhannustehtävillä

Perinteisesti juhannus on poliisille kiireistä aikaa. Tehtävämäärät vastaavat Lounais-Suomessa keskimäärin vilkasta kesäviikonloppua.

– Lounais-Suomeen on luvattu kohtalaisen lämpimiä juhannuskelejä, mikä osaltaan ennakoi poliisille vilkasta juhannusta, sanoo valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja, ylikomisario Stephan Sundqvist.

Liikennerikosten lisäksi poliisin tehtävissä juhannuksena korostuvat esimerkiksi erilaiset häiriötehtävät, kotihälytykset, ja pahoinpitelyt. Näihin liittyy usein vahvasti myös runsas päihteidenkäyttö.

– Moni poliisitehtävä jäisi syntymättä, jos riidat ratkottaisiin asiallisesti ilman niiden kärjistymistä väkivallaksi, Sundqvist sanoo.

Lataa 112-sovellus puhelimeesi

Erilaisiin hätätilanteisiin on aina hyvä varautua etukäteen.

– Jos juhannusta viettää esimerkiksi vieraammassa paikassa kuten ystävien kesämökillä, kannattaa paikan osoite selvittää etukäteen ja painaa mieleen, Sundqvist muistuttaa.

Jos poliisille on välitön tarve ja tilanne on akuutti, on soitettava hätänumeroon 112. Soiton voi tehdä myös 112-mobiilisovelluksen kautta.

– Ennen juhannusjuhlaa puhelimeen kannattaa ladata 112 Suomi -mobiilisovellus. Jos hätätilanteessa hätäpuhelun soittaa sovelluksen kautta, soittajan sijaintitiedot välittyvät hätäkeskukseen automaattisesti, Sundqvist kertoo.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory