Poliisi valvoo juhannuksen meno- ja paluuliikennettä

NordenBladet — Poliisi valvoo juhannusliikenteessä sekä perinteisesti tunnuksellisilla ja tunnuksettomilla ajoneuvoilla että automaattivalvontalaittein. Valvonnan pääpaino on ajonopeuksissa, ohituksissa ja ajoetäisyyksissä, sekä päihdevalvonnassa sekä maalla että vesillä.Jätä liikenteessä turha kiire pois. Ruuhkaliikenteessä ohittaminen ei kannata, koska ajallisesti säästöä syntyy vähän, mutta vaaratilanteita sitäkin enemmän. Ota siis ruuhkissa rennosti, säädä ajonopeus muun liikenteen mukaiseksi ja pidä turvavälit. Vain selvänä rattiin ja ruoriinJuhannusaattona ja -päivänä ohjelmassa on myös tehostettua rattijuopumusvalvontaa. Ole tarkka ajokunnostasi myös paluumatkalla. Jos et itse ole ajokunnossa, siirrä lähtöä tai sovi kuljettajajärjestelyistä. Rattijuopumusvalvontaa tehdään myös vesillä.─ Valvonnassa kiinnitetään huomiota kuljettajan ajokykyyn myös sellaisissa tilanteissa, joissa päihtymys selvästi vaikuttaa kuljettajan ajokykyyn, mutta puhalluskokeen perusteella ei epäillä syyllisyyttä rattijuopumukseen. Tieliikennelain mukaan matkanteko voidaan tällaisissa tapauksissa kieltää tai estää, kunnes kuljettajan elimistössä ei enää ole havaittavaa määrää alkoholia, täsmentää poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta. Poliisi toivoo aurinkoista ja lämmintä juhannusta, mutta muistuttaa myös, että turvallinen, maltillinen ja vastuullinen käytös liikenteessä varmistaa mukavan ja rauhallisen juhannuksen kaikille.  

Poliisi valvoo juhannusliikenteessä sekä perinteisesti tunnuksellisilla ja tunnuksettomilla ajoneuvoilla että automaattivalvontalaittein. Valvonnan pääpaino on ajonopeuksissa, ohituksissa ja ajoetäisyyksissä, sekä päihdevalvonnassa sekä maalla että vesillä.

Jätä liikenteessä turha kiire pois. Ruuhkaliikenteessä ohittaminen ei kannata, koska ajallisesti säästöä syntyy vähän, mutta vaaratilanteita sitäkin enemmän. Ota siis ruuhkissa rennosti, säädä ajonopeus muun liikenteen mukaiseksi ja pidä turvavälit. 

Vain selvänä rattiin ja ruoriin

Juhannusaattona ja -päivänä ohjelmassa on myös tehostettua rattijuopumusvalvontaa. Ole tarkka ajokunnostasi myös paluumatkalla. Jos et itse ole ajokunnossa, siirrä lähtöä tai sovi kuljettajajärjestelyistä. Rattijuopumusvalvontaa tehdään myös vesillä.

─ Valvonnassa kiinnitetään huomiota kuljettajan ajokykyyn myös sellaisissa tilanteissa, joissa päihtymys selvästi vaikuttaa kuljettajan ajokykyyn, mutta puhalluskokeen perusteella ei epäillä syyllisyyttä rattijuopumukseen. Tieliikennelain mukaan matkanteko voidaan tällaisissa tapauksissa kieltää tai estää, kunnes kuljettajan elimistössä ei enää ole havaittavaa määrää alkoholia, täsmentää poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta. 

Poliisi toivoo aurinkoista ja lämmintä juhannusta, mutta muistuttaa myös, että turvallinen, maltillinen ja vastuullinen käytös liikenteessä varmistaa mukavan ja rauhallisen juhannuksen kaikille. 
 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory