Mielenosoitus saattaa aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa Helsingissä

NordenBladet — Elokapina on tehnyt poliisille ilmoituksen mielenosoituksesta alkaen tiistaina 11.6. kello 15.00 ja päättyen keskiviikkoa 12.6. kello 15.00.Ilmoituksen mukaan mielenosoitus koostuu neljästä eri kulkueesta. Kulkueiden alustavat reitit:Kulkue 1: Esplanadin puisto – Mikonkatu – Kaisaniemenpuisto – Varsapuistikko Kulkue 2: Eduskuntatalo – Kaivokatu – Kaisaniemenkatu – Kaisaniemen liikenneympyräKulkue 3: Dallapen puisto – Aleksis Kiven katu – Hämeentie – Unioninkatu – Kaisaniemen liikenneympyräKulkue 4: Kauppatori – Pohjoisranta – Liisankatu – Kaisaniemen liikenneympyräMielenosoitus saattaa aiheuttaa merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa Helsingissä. Poliisi suosittelee varaamaan aikaa keskustassa liikkumiseen. Poliisi voi ohjata liikennettä tarvittaessa poikkeusreiteille.− Poliisin tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus, yleinen järjestys ja turvallisuus sekä muiden kaupunkilaisten oikeudet, kertoo ylikomisario Jarmo Heinonen. Poliisi neuvottelee aina mielenosoituksen järjestäjän kanssa, jotta mielenosoituksesta ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Jos mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, antamalla ohjeita ja määräyksiä tai viimekädessä päättämällä mielenosoituksen.Mielenosoituksen keskeyttäminen ja päättäminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Poliisin ohjeet ja tarvittaessa määräykset, sekä niiden toimeenpanemiseen käytettävät keinot, perustuvat tilanteen mukaiseen kokonaisarvioon. Poliisi pyrkii aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi. 

Elokapina on tehnyt poliisille ilmoituksen mielenosoituksesta alkaen tiistaina 11.6. kello 15.00 ja päättyen keskiviikkoa 12.6. kello 15.00.

Ilmoituksen mukaan mielenosoitus koostuu neljästä eri kulkueesta. Kulkueiden alustavat reitit:

  • Kulkue 1: Esplanadin puisto – Mikonkatu – Kaisaniemenpuisto – Varsapuistikko 
  • Kulkue 2: Eduskuntatalo – Kaivokatu – Kaisaniemenkatu – Kaisaniemen liikenneympyrä
  • Kulkue 3: Dallapen puisto – Aleksis Kiven katu – Hämeentie – Unioninkatu – Kaisaniemen liikenneympyrä
  • Kulkue 4: Kauppatori – Pohjoisranta – Liisankatu – Kaisaniemen liikenneympyrä

Mielenosoitus saattaa aiheuttaa merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa Helsingissä. Poliisi suosittelee varaamaan aikaa keskustassa liikkumiseen. Poliisi voi ohjata liikennettä tarvittaessa poikkeusreiteille.

− Poliisin tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus, yleinen järjestys ja turvallisuus sekä muiden kaupunkilaisten oikeudet, kertoo ylikomisario Jarmo Heinonen. 

Poliisi neuvottelee aina mielenosoituksen järjestäjän kanssa, jotta mielenosoituksesta ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Jos mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, antamalla ohjeita ja määräyksiä tai viimekädessä päättämällä mielenosoituksen.

Mielenosoituksen keskeyttäminen ja päättäminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Poliisin ohjeet ja tarvittaessa määräykset, sekä niiden toimeenpanemiseen käytettävät keinot, perustuvat tilanteen mukaiseen kokonaisarvioon. Poliisi pyrkii aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi. 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory