Poliisi valvoo koulujen päättymistä ja toimii rikosten ennalta estämiseksi

NordenBladet — Koulujen loppuminen koittaa tulevana viikonloppuna. Länsi-Uudellamaalla poliisi valvoo nuorten kokoontumisia ja puuttuu päihteiden käyttöön sekä mahdollisten toiselle vaaraa aiheuttavien esineiden hallussapitoon. Vanhemmille poliisilla on tuttu viesti.Lukuisat nuoret sopivat parhaillaan, miten alkavaa kesälomaa voisi viikonloppuna juhlistaa. Lohjan poliisiasemalla ennalta estävässä toiminnossa työskentelevä vanhempi konstaapeli Roni Lindfors toivoo, että huoltajat sopisivat pelisäännöistä jokaisen iltaa viettämään lähtevän nuoren kanssa.− Sopikaa kotiintuloaika ja se, miten nuori pääsee kotiin. Jutelkaa, missä nuori aikoo iltaa viettää, jotta tiedätte, mistä häntä voitte tavoitella. Nuori on ensisijaisesti teidän vastuullanne.Lindfors muistuttaa, että sekä nuoren että huoltajan on hyvä ladata puhelimen akku täyteen ja pitää äänet päällä. Näin perheen sisällä tavoitetaan toinen toisensa ja vakavammassa tilanteessa viranomaiset, kuten poliisi, ensihoito tai sosiaalityöntekijä, saavat yhteyden huoltajaan. − Jos et pääse käymään nuorten ajanviettopaikalla, hyvä tapa tarkastaa nuoren kunto on soittaa videopuheluita illan aikana, Lindfors vinkkaa.Poliisi on aiempina vuosina nähnyt “päättäreissä” yhä nuorempia koululaisia. Poliisin näkemyksen mukaan alakouluikäisten paikka on kuitenkin kotona. Poliisi keskittyy suuriin kokoontumisiin Vanhempi konstaapeli Lindfors ja ylikonstaapeli Mikko Juvonen Espoon pääpoliisilaitoksen ennalta estävästä toiminnosta muistuttavat, että päihteet ja toisen vahingoittamiseen sopivat esineet eivät kuulu nuorten käyttöön arjessa eikä juhlassa. − Tulemme liikkumaan eri puolella Länsi-Uuttamaata etenkin nuorten suurimmissa kokoontumisissa. Tulemme myös osana valvontaa tekemään tarvittavia tarkastuksia. On selvää, että esimerkiksi nuoren hallussa mahdollisesti oleva alkoholi tai teräase päätyy poliisin haltuun, sillä nuorelle itselleen ne eivät kuulu, Juvonen painottaa.Poliisilla on valvonnassa käytössään erilaista kalustoa, kuten poliisiautoja ja poliisimoottoripyöriä. − Tämä mahdollistaa sen, että partiomme liikkuvat tarvittaessa hyvinkin monenlaisessa ympäristössä. Rajavartiolaitos tukee veneillään poliisia valvonnassa etenkin Espoon edustan rantojen läheisyydessä, Juvonen sanoo.Mahdollisuuksien mukaan osa poliiseista liikkuu myös polkupyörällä. Lisäksi poliisilla on käytössään drone.

Koulujen loppuminen koittaa tulevana viikonloppuna. Länsi-Uudellamaalla poliisi valvoo nuorten kokoontumisia ja puuttuu päihteiden käyttöön sekä mahdollisten toiselle vaaraa aiheuttavien esineiden hallussapitoon. Vanhemmille poliisilla on tuttu viesti.

Lukuisat nuoret sopivat parhaillaan, miten alkavaa kesälomaa voisi viikonloppuna juhlistaa. Lohjan poliisiasemalla ennalta estävässä toiminnossa työskentelevä vanhempi konstaapeli Roni Lindfors toivoo, että huoltajat sopisivat pelisäännöistä jokaisen iltaa viettämään lähtevän nuoren kanssa.

− Sopikaa kotiintuloaika ja se, miten nuori pääsee kotiin. Jutelkaa, missä nuori aikoo iltaa viettää, jotta tiedätte, mistä häntä voitte tavoitella. Nuori on ensisijaisesti teidän vastuullanne.

Lindfors muistuttaa, että sekä nuoren että huoltajan on hyvä ladata puhelimen akku täyteen ja pitää äänet päällä. Näin perheen sisällä tavoitetaan toinen toisensa ja vakavammassa tilanteessa viranomaiset, kuten poliisi, ensihoito tai sosiaalityöntekijä, saavat yhteyden huoltajaan. 

− Jos et pääse käymään nuorten ajanviettopaikalla, hyvä tapa tarkastaa nuoren kunto on soittaa videopuheluita illan aikana, Lindfors vinkkaa.

Poliisi on aiempina vuosina nähnyt “päättäreissä” yhä nuorempia koululaisia. Poliisin näkemyksen mukaan alakouluikäisten paikka on kuitenkin kotona. 

Poliisi keskittyy suuriin kokoontumisiin 

Vanhempi konstaapeli Lindfors ja ylikonstaapeli Mikko Juvonen Espoon pääpoliisilaitoksen ennalta estävästä toiminnosta muistuttavat, että päihteet ja toisen vahingoittamiseen sopivat esineet eivät kuulu nuorten käyttöön arjessa eikä juhlassa. 

− Tulemme liikkumaan eri puolella Länsi-Uuttamaata etenkin nuorten suurimmissa kokoontumisissa. Tulemme myös osana valvontaa tekemään tarvittavia tarkastuksia. On selvää, että esimerkiksi nuoren hallussa mahdollisesti oleva alkoholi tai teräase päätyy poliisin haltuun, sillä nuorelle itselleen ne eivät kuulu, Juvonen painottaa.

Poliisilla on valvonnassa käytössään erilaista kalustoa, kuten poliisiautoja ja poliisimoottoripyöriä. 

− Tämä mahdollistaa sen, että partiomme liikkuvat tarvittaessa hyvinkin monenlaisessa ympäristössä. Rajavartiolaitos tukee veneillään poliisia valvonnassa etenkin Espoon edustan rantojen läheisyydessä, Juvonen sanoo.

Mahdollisuuksien mukaan osa poliiseista liikkuu myös polkupyörällä. Lisäksi poliisilla on käytössään drone.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory