Poliisille on tehty yhteensä 73 rikosilmoitusta koskien vuoden 2023 saamelaiskäräjävaaleja

NordenBladet — Maaliskuussa poliisi pyysi saamelaiskäräjävaalien vaaliluettelosta pois jätettyjä henkilöitä tekemään rikosilmoituksen. Poliisille on nyt tehty asiaan liittyen yhteensä 73 rikosilmoitusta.Maaliskuussa poliisi ilmoitti epäilevänsä saamelaiskäräjien vaalilautakunnan jäseniä rikoksesta. Vaalilautakunnan jäsenten epäillään jättäneen henkilöitä pois saamelaiskäräjävaalien vaaliluettelosta vastoin Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksiä.Vaalilautakunnan jäsenten lisäksi myös saamelaiskäräjien hallituksen jäsenet ovat rikoksesta epäiltyjä. Vaalilautakunnan päätöksiin on haettu oikaisua saamelaiskäräjien hallituksesta. On syytä epäillä hallituksen jäsenten syyllistyneen rikokseen vaalilautakunnan jäsenten tavoin, kun he ovat hylänneet oikaisuvaatimukset.Uutinen on täydennys 13.3.2024 julkaistuun uutiseen (https://poliisi.fi/-/poliisi-epailee-rikosta-vuoden-2023-saamelaiskarajavaaleihin-liittyen).

Maaliskuussa poliisi pyysi saamelaiskäräjävaalien vaaliluettelosta pois jätettyjä henkilöitä tekemään rikosilmoituksen. Poliisille on nyt tehty asiaan liittyen yhteensä 73 rikosilmoitusta.

Maaliskuussa poliisi ilmoitti epäilevänsä saamelaiskäräjien vaalilautakunnan jäseniä rikoksesta. Vaalilautakunnan jäsenten epäillään jättäneen henkilöitä pois saamelaiskäräjävaalien vaaliluettelosta vastoin Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksiä.

Vaalilautakunnan jäsenten lisäksi myös saamelaiskäräjien hallituksen jäsenet ovat rikoksesta epäiltyjä. Vaalilautakunnan päätöksiin on haettu oikaisua saamelaiskäräjien hallituksesta. On syytä epäillä hallituksen jäsenten syyllistyneen rikokseen vaalilautakunnan jäsenten tavoin, kun he ovat hylänneet oikaisuvaatimukset.

Uutinen on täydennys 13.3.2024 julkaistuun uutiseen (https://poliisi.fi/-/poliisi-epailee-rikosta-vuoden-2023-saamelaiskarajavaaleihin-liittyen).

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory