KRP ja Helsingin poliisi tutkivat Helsingin kaupungin järjestelmiin kohdistunutta tietomurtoa

NordenBladet — Omia henkilötietoja kannattaa aktiivisesti suojata jo tässä vaiheessa, vaikka Helsingin kaupungin järjestelmiin kohdistuneen tietomurron laajuus on vielä selvityksessä. Viranomaisten yhdessä laatimat ohjeet suojautumiseen löydät suomi.fi-sivustolta: https://www.suomi.fi/oppaat/tietovuoto.Helsingin kaupungin tietojärjestelmiin 30.huhtikuuta kohdistunutta törkeää tietomurtoa tutkitaan yhteistyössä Keskusrikospoliisin ja Helsingin poliisilaitoksen kesken. Helsingin kaupunki on tehnyt poliisille rikosilmoituksen, jonka mukaan Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tietoverkkoon on kohdistunut tietomurto.– Esitutkinnan lisäksi Keskusrikospoliisi selvittää kaupungin toimintaa siitä näkökulmasta, miten tietomurto on päästy kaupungin järjestelmiin tekemään. Selvitykset ovat alkuvaiheessa ja poliisilla on tiivis yhteistyö Helsingin kaupungin ja Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa, kertoo tutkinnan yleisjohtaja, rikosylikomisario Marko Leponen Keskusrikospoliisista.Viestinnän osalta poliisilla on vastuu rikostutkintaan liittyvästä tiedottamisesta, Helsingin kaupunki rekisteripitäjänä puolestaan kertoo, millaisia tietoja järjestelmistä on päässyt vuotamaan ja keitä henkilöitä tämä koskee.– Tällä hetkellä esitutkinnassa selvitetään sitä, mitä tarkalleen on tapahtunut, miten tietomurto on tehty ja mitä tietoja sen yhteydessä on voinut vaarantua. Vaikka selvittely on kesken, jokaisen, joka epäilee omien tietojensa vaarantuneen, on hyvä tehdä toimia oman identiteetin suojaamiseksi. Lisäksi vinkkejä voi hyödyntää jo ennaltaehkäisevässä mielessä, sillä tietojen vaarantuminen verkossa on valitettavasti yleistä, Leponen sanoo.Seikkaperäiset ja ajantasaiset ohjeet omien henkilötietojen suojaamiseen ovat löydettävissä suomi.fi-sivustolta. Poliisi tiedottaa lisää tutkinnan edistymisestä, kun se on mahdollista. Tarvittaessa asiaa koskevat yhteydenotot virka-aikaan numeroon 0295 475 314 (Helsingin poliisilaitos). Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostiosoitteeseen vihjeet.helsinki@poliisi.fi (Helsingin poliisilaitos).

Omia henkilötietoja kannattaa aktiivisesti suojata jo tässä vaiheessa, vaikka Helsingin kaupungin järjestelmiin kohdistuneen tietomurron laajuus on vielä selvityksessä. Viranomaisten yhdessä laatimat ohjeet suojautumiseen löydät suomi.fi-sivustolta: https://www.suomi.fi/oppaat/tietovuoto.

Helsingin kaupungin tietojärjestelmiin 30.huhtikuuta kohdistunutta törkeää tietomurtoa tutkitaan yhteistyössä Keskusrikospoliisin ja Helsingin poliisilaitoksen kesken. Helsingin kaupunki on tehnyt poliisille rikosilmoituksen, jonka mukaan Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tietoverkkoon on kohdistunut tietomurto.

– Esitutkinnan lisäksi Keskusrikospoliisi selvittää kaupungin toimintaa siitä näkökulmasta, miten tietomurto on päästy kaupungin järjestelmiin tekemään. Selvitykset ovat alkuvaiheessa ja poliisilla on tiivis yhteistyö Helsingin kaupungin ja Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa, kertoo tutkinnan yleisjohtaja, rikosylikomisario Marko Leponen Keskusrikospoliisista.

Viestinnän osalta poliisilla on vastuu rikostutkintaan liittyvästä tiedottamisesta, Helsingin kaupunki rekisteripitäjänä puolestaan kertoo, millaisia tietoja järjestelmistä on päässyt vuotamaan ja keitä henkilöitä tämä koskee.

– Tällä hetkellä esitutkinnassa selvitetään sitä, mitä tarkalleen on tapahtunut, miten tietomurto on tehty ja mitä tietoja sen yhteydessä on voinut vaarantua. Vaikka selvittely on kesken, jokaisen, joka epäilee omien tietojensa vaarantuneen, on hyvä tehdä toimia oman identiteetin suojaamiseksi. Lisäksi vinkkejä voi hyödyntää jo ennaltaehkäisevässä mielessä, sillä tietojen vaarantuminen verkossa on valitettavasti yleistä, Leponen sanoo.

Seikkaperäiset ja ajantasaiset ohjeet omien henkilötietojen suojaamiseen ovat löydettävissä suomi.fi-sivustolta

Poliisi tiedottaa lisää tutkinnan edistymisestä, kun se on mahdollista. 

Tarvittaessa asiaa koskevat yhteydenotot virka-aikaan numeroon 0295 475 314 (Helsingin poliisilaitos). Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostiosoitteeseen vihjeet.helsinki@poliisi.fi (Helsingin poliisilaitos).

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory