Poliisi muistuttaa mopomiittien vaaroista

NordenBladet — Niin kutsutut mopomiitit keräävät paljon osallistujia ja voivat olla jopa hengenvaarallisia. Siksi poliisi pyytää havaintoja mahdollisista kokoontumisajoista.Kesän lähestyessä nuoret järjestävät taas mopojen kokoontumisajoja eli niin kutsuttuja mopomiittejä. Kyseiset tapahtumat keräävät paljon nuorisoa, ja niihin liittyy useita riskejä. Meno miiteissä äityy usein aika hurjaksi, ja siellä temppuillaan hyvin eri tehoisilla ja nopeuksisilla mopoilla, moottoripyörillä ja myös autoilla.– Tapahtuman järjestämisestä ei yleensä ota kukaan todellista vastuuta. Ihmiset liikkuvat alueella, missä kiihdytellään ja keulitaan liikenneturvallisuutta vaarantaen, ja näin myös vakaviakin vahinkoja sattuu, varoittaa Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikön johtaja, ylikomisario Tommi Heikkilä.Mopomiiteissä on viime vuosina tapahtunut vakavaan loukkaantumiseen johtaneita onnettomuuksia. Mopomiittien suuren osallistujamäärän ja onnettomuusriskien vuoksi poliisi haluaa tietää niistä etukäteen. Jos järjestät mopomiittiä Pohjois-Pohjanmaalla tai Kainuussa tai saat sellaisen järjestämisen tietoosi, lähetä viesti sähköpostiosoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.Poliisi pyytää nuoria ja huoltajia ottamaan vastuutaPoliisi toivoo jokaisen nuoren toimivan kokoontumisajojen suhteen vastuullisesti ja fiksusti.– Kaikilla miitteihin osallistuvilla soisi olevan rohkeutta toppuutella vaarallisesti käyttäytyviä kuljettajia, toivoo ylikomisario Heikkilä.Huoltajien on syytä tiedostaa mopomiittien riskit ja tietää nuorensa osallistumisesta niihin. Nuorta kannattaa muistuttaa asianmukaisesta ja muita kunnioittavasta käytöksestä.

Niin kutsutut mopomiitit keräävät paljon osallistujia ja voivat olla jopa hengenvaarallisia. Siksi poliisi pyytää havaintoja mahdollisista kokoontumisajoista.

Kesän lähestyessä nuoret järjestävät taas mopojen kokoontumisajoja eli niin kutsuttuja mopomiittejä. Kyseiset tapahtumat keräävät paljon nuorisoa, ja niihin liittyy useita riskejä. Meno miiteissä äityy usein aika hurjaksi, ja siellä temppuillaan hyvin eri tehoisilla ja nopeuksisilla mopoilla, moottoripyörillä ja myös autoilla.

– Tapahtuman järjestämisestä ei yleensä ota kukaan todellista vastuuta. Ihmiset liikkuvat alueella, missä kiihdytellään ja keulitaan liikenneturvallisuutta vaarantaen, ja näin myös vakaviakin vahinkoja sattuu, varoittaa Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikön johtaja, ylikomisario Tommi Heikkilä.

Mopomiiteissä on viime vuosina tapahtunut vakavaan loukkaantumiseen johtaneita onnettomuuksia. Mopomiittien suuren osallistujamäärän ja onnettomuusriskien vuoksi poliisi haluaa tietää niistä etukäteen. Jos järjestät mopomiittiä Pohjois-Pohjanmaalla tai Kainuussa tai saat sellaisen järjestämisen tietoosi, lähetä viesti sähköpostiosoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Poliisi pyytää nuoria ja huoltajia ottamaan vastuuta

Poliisi toivoo jokaisen nuoren toimivan kokoontumisajojen suhteen vastuullisesti ja fiksusti.

– Kaikilla miitteihin osallistuvilla soisi olevan rohkeutta toppuutella vaarallisesti käyttäytyviä kuljettajia, toivoo ylikomisario Heikkilä.

Huoltajien on syytä tiedostaa mopomiittien riskit ja tietää nuorensa osallistumisesta niihin. Nuorta kannattaa muistuttaa asianmukaisesta ja muita kunnioittavasta käytöksestä.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory