Matkustusasiakirjojen kysyntä jatkuu vilkkaana – varaudu jonottamaan

NordenBladet — Moni uusii henkilökorttinsa tänä vuonna, ja siksi poliisin lupapalveluissa on nyt jonoja. Poliisi suosittelee asiakkaita varaamaan ajan lupa-asiointiin.Oulun poliisilaitoksen toimipisteiden lupapalveluissa on tänä vuonna ollut vilkasta. Jonoja on syntynyt erityisesti suuren henkilökorttikysynnän vuoksi.– Vuosina 2018–2019 poliisi myönsi ennätysmäärän henkilökortteja. Henkilökortin voimassaoloaika on viisi vuotta, joten tämänhetkiset lupapalvelujen jonot johtuvat pitkälti siitä, että suuri joukko suomalaisia uusi henkilökorttejaan juuri nyt, selittää ylikomisario Antero Aulakoski Oulun poliisilaitoksesta.Vuoden 2021 elokuusta lähtien asiakkaan on täytynyt asioida poliisiasemalla uusiakseen henkilökorttinsa, koska henkilökortteihin tallennetaan nykyään myös sormenjäljet.Oulun poliisilaitos on pystynyt vastaamaan lupakysyntään hyvinTällä hetkellä Oulun keskustan poliisiasemalla seuraava vapaa henkilöllisyystodistusta hakevan varausaika on kesäkuun puolenvälin jälkeen. Muilla poliisiasemilla vapaita aikoja on vajaan kahden viikon päässä. Asiakkaiden kannattaa kuitenkin huomata, että lähes päivittäin kaikilla Oulun poliisilaitoksen poliisiasemilla vapautuu varausaikoja peruutusten vuoksi, joten varauskalenteria kannattaa seurata aktiivisesti. Passi- ja henkilökorttiasioita ei ole pakko hoitaa lähimmällä poliisiasemalla, vaan hakemuksen voi jättää millä tahansa Suomen poliisiasemalla.Asiointi poliisiasemilla on mahdollista myös ilman etukäteen tehtyä ajanvarausta – joskin tällöin asiakkaan on varauduttava jonottomaan.– Oulun keskustan poliisiasemalla lupapalveluihin on ajan varanneiden asiakkaiden lisäksi saapunut päivittäin noin 300 asiakasta ilman varattua aikaa. Tällöin jonotusajassa ei valitettavasti puhuta minuuteista, kertoo ylikomisario Aulakoski.Oulun poliisilaitoksen lupahallinnossa on reagoitu lisääntyneeseen lupakysyntään muun muassa lisäämällä lupapalveluhenkilöstöä sekä siirtämällä virkailijoita palvelemaan henkilökortti- ja passiasiakkaita. Vinkit henkilöllisyystodistuksen hankkimiseenPoliisi suosittelee seuraavia toimintatapoja passia tai henkilökorttia hankkiessa:Ennakoi henkilöllisyystodistuksen tarve hyvissä ajoin. Palveluajan voi varata pitkänkin ajan päähän.Aloita hakemusprosessi käymällä passikuvassa.Tee hakemus poliisin sähköisessä asiointipalvelussa verkko-osoitteessa asiointi.poliisi.fi.Hakemusjärjestelmä kertoo, mikäli sinun tulee käydä tunnistautumassa poliisiasemalla. Varaa aika tunnistautumiskäyntiin samalla, kun laitat hakemuksen vireille.Ota poliisiasemalle mukaan asiakirja, jolla voit todistaa henkilöllisyytesi, esimerkiksi vanhentunut henkilökortti tai passi.Muuta tai peru varaamasi aika, mikäli et sitä enää tarvitse. Siten vapautat kyseisen ajan jonkun toisen käytettäväksi.Henkilöllisyystodistus toimitetaan normaalisti noin kahdeksassa arkipäivässä valitsemaasi noutopisteeseen.

Moni uusii henkilökorttinsa tänä vuonna, ja siksi poliisin lupapalveluissa on nyt jonoja. Poliisi suosittelee asiakkaita varaamaan ajan lupa-asiointiin.

Oulun poliisilaitoksen toimipisteiden lupapalveluissa on tänä vuonna ollut vilkasta. Jonoja on syntynyt erityisesti suuren henkilökorttikysynnän vuoksi.

– Vuosina 2018–2019 poliisi myönsi ennätysmäärän henkilökortteja. Henkilökortin voimassaoloaika on viisi vuotta, joten tämänhetkiset lupapalvelujen jonot johtuvat pitkälti siitä, että suuri joukko suomalaisia uusi henkilökorttejaan juuri nyt, selittää ylikomisario Antero Aulakoski Oulun poliisilaitoksesta.

Vuoden 2021 elokuusta lähtien asiakkaan on täytynyt asioida poliisiasemalla uusiakseen henkilökorttinsa, koska henkilökortteihin tallennetaan nykyään myös sormenjäljet.

Oulun poliisilaitos on pystynyt vastaamaan lupakysyntään hyvin

Tällä hetkellä Oulun keskustan poliisiasemalla seuraava vapaa henkilöllisyystodistusta hakevan varausaika on kesäkuun puolenvälin jälkeen. Muilla poliisiasemilla vapaita aikoja on vajaan kahden viikon päässä. Asiakkaiden kannattaa kuitenkin huomata, että lähes päivittäin kaikilla Oulun poliisilaitoksen poliisiasemilla vapautuu varausaikoja peruutusten vuoksi, joten varauskalenteria kannattaa seurata aktiivisesti. Passi- ja henkilökorttiasioita ei ole pakko hoitaa lähimmällä poliisiasemalla, vaan hakemuksen voi jättää millä tahansa Suomen poliisiasemalla.

Asiointi poliisiasemilla on mahdollista myös ilman etukäteen tehtyä ajanvarausta – joskin tällöin asiakkaan on varauduttava jonottomaan.

– Oulun keskustan poliisiasemalla lupapalveluihin on ajan varanneiden asiakkaiden lisäksi saapunut päivittäin noin 300 asiakasta ilman varattua aikaa. Tällöin jonotusajassa ei valitettavasti puhuta minuuteista, kertoo ylikomisario Aulakoski.

Oulun poliisilaitoksen lupahallinnossa on reagoitu lisääntyneeseen lupakysyntään muun muassa lisäämällä lupapalveluhenkilöstöä sekä siirtämällä virkailijoita palvelemaan henkilökortti- ja passiasiakkaita. 

Vinkit henkilöllisyystodistuksen hankkimiseen

Poliisi suosittelee seuraavia toimintatapoja passia tai henkilökorttia hankkiessa:

  • Ennakoi henkilöllisyystodistuksen tarve hyvissä ajoin. Palveluajan voi varata pitkänkin ajan päähän.
  • Aloita hakemusprosessi käymällä passikuvassa.
  • Tee hakemus poliisin sähköisessä asiointipalvelussa verkko-osoitteessa asiointi.poliisi.fi.
  • Hakemusjärjestelmä kertoo, mikäli sinun tulee käydä tunnistautumassa poliisiasemalla. Varaa aika tunnistautumiskäyntiin samalla, kun laitat hakemuksen vireille.
  • Ota poliisiasemalle mukaan asiakirja, jolla voit todistaa henkilöllisyytesi, esimerkiksi vanhentunut henkilökortti tai passi.
  • Muuta tai peru varaamasi aika, mikäli et sitä enää tarvitse. Siten vapautat kyseisen ajan jonkun toisen käytettäväksi.

Henkilöllisyystodistus toimitetaan normaalisti noin kahdeksassa arkipäivässä valitsemaasi noutopisteeseen.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory