Rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisen riskiarvio on päivitetty

NordenBladet — Poliisihallituksen arpajaishallinto valvoo, että Veikkaus Oy ja sen asiamiehet noudattavat rahanpesulakia. Rahanpesulain mukaan valvojalla tulee olla ajantasainen rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisen riskiarvio.Riskiarvio on valvovan viranomaisen näkemys rahapelitoimintaa uhkaavista tekijöistä ja tapahtumista rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen osalta. Riskiarviossa on tunnistettu todennäköisimpiä ja merkittävimpiä rahapelaamiseen kohdistuvia rahanpesuriskejä sekä esitetty keinoja näiden vähentämiseksi. Anonyymin pelaamisen poistuminen vähensi rahanpesuriskiäPoliisihallitus teki riskiarvion yleiseen osioon teknisluonteisia päivityksiä ja päivitti riskiarviota asiamies- ja pelipisteiden sekä raviratojen ja erityisten pelisalien osalta. Näissä kanavissa rahanpesuriskien voidaan katsoa pienentyneen pakollisen tunnistautumisen myötä, sillä anonyymiä pelaamista ei enää käytännössä ole. Riskit eivät ole kuitenkaan hävinneet kokonaan, sillä tunnistautumisvälineiden väärinkäytökset ovat mahdollisia. Lisäksi riskiksi on tunnistettu se, että asiakasta ei todenneta rahanpesulain mukaisissa summarajatilanteissa eli, kun asiakkaan tekemä panostus tai lunastus on yhtenä tai toisiinsa kytkeytyvinä suorituksina vähintään 2 000 euroa. Riskiksi on myös tunnistettu se, että epäilyttävää liiketoimea ei tunnisteta eikä siitä ilmoiteta. Asiamiespisteiden/pelipisteiden/raviratojen sekä erityisten pelisalien henkilökunnan kouluttaminen ja tietoisuuden lisääminen ovat tehokkaita riskien hallintakeinoja.Poliisihallitus laati uuden, rahanpesulain mukaisia pakotteita ja jäädytyspäätöksiä koskevan riskiarvion. Rahapelitoiminnassa tunnistetut pakotteisiin ja jäädyttämispäätöksiin liittyvät merkittävimmät tunnistetut riskit ovat henkilö-, järjestelmä- sekä asiakkuusriskejä. Suomessa on tällä hetkellä legaali rahapelien yksinoikeusjärjestelmä ja näin ollen rahapelejä voi laillisesti tarjota vain Veikkaus Oy. Veikkaus Oy:n rahapeliasiakkaina voivat olla vain luonnolliset henkilöt, joilla on suomalainen sosiaaliturvatunnus sekä kotipaikka Suomessa. Tällä voidaan katsoa olevan suomalaisessa rahapelaamisessa pakoteriskiä vähentävä vaikutus, joten pakoteriskiä rahapelitoiminnassa ei pidetä tällä hetkellä kovinkaan todennäköisenä. Seuraukset voivat kuitenkin olla merkittäviä riskin toteutuessa, sillä riskin toteutuminen voi  tarkoittaa sekä rahanpesun että terrorismin rahoittamisen mahdollisuutta. 

Poliisihallituksen arpajaishallinto valvoo, että Veikkaus Oy ja sen asiamiehet noudattavat rahanpesulakia. Rahanpesulain mukaan valvojalla tulee olla ajantasainen rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisen riskiarvio.

Riskiarvio on valvovan viranomaisen näkemys rahapelitoimintaa uhkaavista tekijöistä ja tapahtumista rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen osalta. Riskiarviossa on tunnistettu todennäköisimpiä ja merkittävimpiä rahapelaamiseen kohdistuvia rahanpesuriskejä sekä esitetty keinoja näiden vähentämiseksi. 

Anonyymin pelaamisen poistuminen vähensi rahanpesuriskiä

Poliisihallitus teki riskiarvion yleiseen osioon teknisluonteisia päivityksiä ja päivitti riskiarviota asiamies- ja pelipisteiden sekä raviratojen ja erityisten pelisalien osalta. Näissä kanavissa rahanpesuriskien voidaan katsoa pienentyneen pakollisen tunnistautumisen myötä, sillä anonyymiä pelaamista ei enää käytännössä ole. Riskit eivät ole kuitenkaan hävinneet kokonaan, sillä tunnistautumisvälineiden väärinkäytökset ovat mahdollisia. Lisäksi riskiksi on tunnistettu se, että asiakasta ei todenneta rahanpesulain mukaisissa summarajatilanteissa eli, kun asiakkaan tekemä panostus tai lunastus on yhtenä tai toisiinsa kytkeytyvinä suorituksina vähintään 2 000 euroa. Riskiksi on myös tunnistettu se, että epäilyttävää liiketoimea ei tunnisteta eikä siitä ilmoiteta. Asiamiespisteiden/pelipisteiden/raviratojen sekä erityisten pelisalien henkilökunnan kouluttaminen ja tietoisuuden lisääminen ovat tehokkaita riskien hallintakeinoja.

Poliisihallitus laati uuden, rahanpesulain mukaisia pakotteita ja jäädytyspäätöksiä koskevan riskiarvion. Rahapelitoiminnassa tunnistetut pakotteisiin ja jäädyttämispäätöksiin liittyvät merkittävimmät tunnistetut riskit ovat henkilö-, järjestelmä- sekä asiakkuusriskejä. Suomessa on tällä hetkellä legaali rahapelien yksinoikeusjärjestelmä ja näin ollen rahapelejä voi laillisesti tarjota vain Veikkaus Oy. Veikkaus Oy:n rahapeliasiakkaina voivat olla vain luonnolliset henkilöt, joilla on suomalainen sosiaaliturvatunnus sekä kotipaikka Suomessa. Tällä voidaan katsoa olevan suomalaisessa rahapelaamisessa pakoteriskiä vähentävä vaikutus, joten pakoteriskiä rahapelitoiminnassa ei pidetä tällä hetkellä kovinkaan todennäköisenä. Seuraukset voivat kuitenkin olla merkittäviä riskin toteutuessa, sillä riskin toteutuminen voi  tarkoittaa sekä rahanpesun että terrorismin rahoittamisen mahdollisuutta. 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory