Poliisi varoittaa pankin työntekijöinä esiintyvistä huijareista

NordenBladet — Poliisi muistuttaa, ettei omia pankkitunnuksia ja salasanoja pidä antaa kenellekään. Niitä pyytävät ihmiset ovat todennäköisimmin huijareita.Poliisi epäilee, että kajaanilaisen miehen pankkitililtä vietiin petoksella yli 80 000 euroa. Tekijä oli päässyt miehen verkkopankkitilille soittamalla hänelle ja esiintymällä pankin turvallisuusasiantuntijana. Tekijä oli selittänyt uhrilleen, että hänen nimissään on haettu lainoja, jotka on ohjattu muille vastaanottajille kuin uhrille itselleen. Tämän vakuuttavan puheenvuoron jälkeen tekijä oli saanut uhrin kertomaan verkkopankin käyttäjätunnuksensa. Hän oli myös lähettänyt uhrille pankin nimissä uskottavan näköisiä viestejä, joiden kautta uhri oli hyväksynyt tekaistut lainojen siirron estot yksi kerrallaan.Poliisi tutkii tapausta törkeänä petoksena.Älä klikkaa, älä anna, älä luovutaPoliisin tietoon tulee jatkuvasti erilaisia verkossa tapahtuvia huijauksia. Rikollisten yhtenä tekotapana on vedota kiireeseen ja äkilliseen tilanteeseen, jossa he väittävät toimivansa uhrin eduksi.– Digihuijauksille on ominaista se, että huijari uskottelee uhrille, että hänen rahansa ovat vaarassa joutua vääriin käsiin. Hän väittää voivansa estää rahojen siirtämisen jos saa uhrin verkkopankkitunnuksen ja salasanan. Todellisuudessa tämä varoittaja itse pyrkii pääsemään uhrin rahoihin käsiksi ja anastamaan ne, kertoo rikosylikomisario Janne Koskela.Poliisi muistuttaa, että yksikään viranomainen tai pankki ei kysele verkkopankkitietoja puhelimitse eikä sähköpostilla. Jos sinulta pyydetään pankkitunnuksia tai salasanoja puhelimitse, sosiaalisessa mediassa, sähköpostilla tai tekstiviestillä, pyytäjä on hyvin todennäköisesti huijari, joka on sinun rahojesi perässä. Älä siis kerro verkkopankkitunnuksiasi tai salasanojasi kysyjälle.Älä klikkaa epäilyttävien sähköpostiviestien tai tekstiviestien linkkejä. Linkki saattaa ohjata sinut väärennetylle verkkosivulle eli valesivulle, jossa pyydetään antamaan henkilökohtaisia tietojasi.Jos olet jo antanut pankkitunnuksesi kysyjälle, ilmoita asiasta välittömästi pankkiin ja tee rikosilmoitus.Varoita muitaPoliisi pyytää varoittamaan läheisiä ja tuttavia tästä huijausmuodosta. Erityisesti vanhoja ihmisiä kannattaa muistuttaa siitä, ettei pankkitunnuksia ja salasanoja tule luovuttaa kenellekään.

Poliisi muistuttaa, ettei omia pankkitunnuksia ja salasanoja pidä antaa kenellekään. Niitä pyytävät ihmiset ovat todennäköisimmin huijareita.

Poliisi epäilee, että kajaanilaisen miehen pankkitililtä vietiin petoksella yli 80 000 euroa. Tekijä oli päässyt miehen verkkopankkitilille soittamalla hänelle ja esiintymällä pankin turvallisuusasiantuntijana. Tekijä oli selittänyt uhrilleen, että hänen nimissään on haettu lainoja, jotka on ohjattu muille vastaanottajille kuin uhrille itselleen. Tämän vakuuttavan puheenvuoron jälkeen tekijä oli saanut uhrin kertomaan verkkopankin käyttäjätunnuksensa. Hän oli myös lähettänyt uhrille pankin nimissä uskottavan näköisiä viestejä, joiden kautta uhri oli hyväksynyt tekaistut lainojen siirron estot yksi kerrallaan.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä petoksena.

Älä klikkaa, älä anna, älä luovuta

Poliisin tietoon tulee jatkuvasti erilaisia verkossa tapahtuvia huijauksia. Rikollisten yhtenä tekotapana on vedota kiireeseen ja äkilliseen tilanteeseen, jossa he väittävät toimivansa uhrin eduksi.

– Digihuijauksille on ominaista se, että huijari uskottelee uhrille, että hänen rahansa ovat vaarassa joutua vääriin käsiin. Hän väittää voivansa estää rahojen siirtämisen jos saa uhrin verkkopankkitunnuksen ja salasanan. Todellisuudessa tämä varoittaja itse pyrkii pääsemään uhrin rahoihin käsiksi ja anastamaan ne, kertoo rikosylikomisario Janne Koskela.

Poliisi muistuttaa, että yksikään viranomainen tai pankki ei kysele verkkopankkitietoja puhelimitse eikä sähköpostilla. Jos sinulta pyydetään pankkitunnuksia tai salasanoja puhelimitse, sosiaalisessa mediassa, sähköpostilla tai tekstiviestillä, pyytäjä on hyvin todennäköisesti huijari, joka on sinun rahojesi perässä. Älä siis kerro verkkopankkitunnuksiasi tai salasanojasi kysyjälle.

Älä klikkaa epäilyttävien sähköpostiviestien tai tekstiviestien linkkejä. Linkki saattaa ohjata sinut väärennetylle verkkosivulle eli valesivulle, jossa pyydetään antamaan henkilökohtaisia tietojasi.

Jos olet jo antanut pankkitunnuksesi kysyjälle, ilmoita asiasta välittömästi pankkiin ja tee rikosilmoitus.

Varoita muita

Poliisi pyytää varoittamaan läheisiä ja tuttavia tästä huijausmuodosta. Erityisesti vanhoja ihmisiä kannattaa muistuttaa siitä, ettei pankkitunnuksia ja salasanoja tule luovuttaa kenellekään.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory