Kahta henkilöä etsittiin Kilpisjärven erämaasta

NordenBladet — Enontekiön Kilpisjärvellä oli tiistaina 7.5.2024 mittavat etsinnät kahden miehen löytämiseksi erämaasta.Kaksi keski-ikäistä, ulkopaikkakuntalaista miestä oli tullut Kilpisjärvelle muutama päivä aiemmin ja majoittunut omaistensa kanssa erämaamökkiin. Miehet olivat päättäneet lähteä maanantai-iltana 6.5.2024 klo 19 aikaan moottorikelkoilla pilkille. He olivat ilmoittaneet palaavansa muutaman tunnin kuluttua ja mikäli eivät ole aamuun mennessä takaisin, tulee soittaa hätäkeskukseen. Heillä on kokemusta moottorikelkkailusta.

Enontekiön Kilpisjärvellä oli tiistaina 7.5.2024 mittavat etsinnät kahden miehen löytämiseksi erämaasta.

Kaksi keski-ikäistä, ulkopaikkakuntalaista miestä oli tullut Kilpisjärvelle muutama päivä aiemmin ja majoittunut omaistensa kanssa erämaamökkiin. Miehet olivat päättäneet lähteä maanantai-iltana 6.5.2024 klo 19 aikaan moottorikelkoilla pilkille. He olivat ilmoittaneet palaavansa muutaman tunnin kuluttua ja mikäli eivät ole aamuun mennessä takaisin, tulee soittaa hätäkeskukseen. Heillä on kokemusta moottorikelkkailusta.

Miehet eivät palanneet tiistaiaamuun mennessä ja heidät ilmoitettiin hätäkeskukseen kadonneiksi noin klo 7. Tästä käynnistyi mittavat etsinnät. Sää alueella oli vaikea lumisateen vuoksi eikä esimerkiksi helikopteria kyetty saamaan aamupäivästä ilmaan. Etsintään osallistui useita poliisin, pelastuslaitoksen ja rajavartiolaitoksen partioita ja etsintäkoiria. Lisäksi Norjan ja Suomen rajavartiolaitoksen helikopterit avustivat etsinnöissä. Etsinnät keskittyivät Kilpisjärveltä pohjoiseen Norjan rajan tuntumaan.

Toinen miehistä palasi mökille tiistaina iltapäivällä klo 13. Hän kertoi paluumatkalla kadottaneensa kaverinsa, jota oli jäänyt etsimään. Etsintöjä keskitettiin sille alueelle, jossa kadonneeksi jäänyt oli nähty viimeisen kerran. Hänen matkapuhelimensa löytyi maastosta, mutta henkilöstä ei saatu havaintoja. Jälkiä ei ollut juurikaan nähtävissä johtuen kovasta hangesta. Alueella on paljon vaarallisia lumilippoja.

Kadonneeksi jäänyt henkilö palasi omatoimisesti mökille illalla klo 19. Hän kertoi olleensa ajelemassa eikä ajatellut, että häntä etsitään.

Poliisi kiittää Lapin pelastuslaitosta ja Lapin rajavartiostoa avusta ja hyvästä yhteistyöstä.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory