Lomakausi lähestyy – tarkista passisi voimassaolo

NordenBladet — Suunnitteletko lomamatkaa ulkomaille? Nyt kannattaa tarkistaa passin voimassaolo ja hakea uutta tarvittaessa. Lue lupahallinnon asiantuntijoiden vinkit ja asioi sujuvasti lupapalveluissa.Kesä lähestyy ja moni meistä lähtee loman viettoon ulkomaille. Jos olet suunnitellut ulkomaanmatkaa kesälle, nyt on oikea aika tarkistaa passin voimassaolo ja tarvittaessa hakea uutta passia. Monelle suomalaiselle myös henkilökortin uusiminen on ajankohtaista juuri nyt. Vuonna 2019 myönnettiin kaikkien aikojen suurin määrä henkilökortteja ja tuolloin myönnetyt henkilökortit vanhenevat tänä vuonna. Henkilökortin uusiminen edellyttää monilta tunnistautumista poliisilaitoksella, koska henkilökorttiin lisätään nykyään myös sormenjäljet. -Olemme lisänneet kesäksi henkilöstön määrää ja palveluaikoja, jotta meillä päästäisiin asioimaan mahdollisimman sujuvasti. Huhtikuussa pidimme kaksi suosituksi osoittautunutta lupalauantaita Kotkan poliisiasemalla ja saimme niiden avulla vapautettua lisää asiointiaikoja, kertoo lupahallintosektorin johtaja Ari Järveläinen Kaakkois-Suomen poliisilaitoksesta.Voit asioida itsellesi sopivalla poliisiasemalla missä päin Suomea tahansa. Poliisi suosittelee asioimista ensisijaisesti ajanvarauksella. Voit asioida poliisiasemilla myös jonottamalla niiden aukioloaikojen puitteissa. Tarkista toimipisteiden aukioloajat osoitteesta poliisi.fi/yhteystiedot ja huomioi, että osassa poliisiasemia voi olla rajoitettu aukioloaika. Lupapäällikkö Minna Lifländer neuvoo tekemään ensin hakemuksen sähköisesti osoitteessa poliisi.fi ja varaamaan vasta sen jälkeen tarvittaessa ajan tunnistuskäyntiin ajanvarauspalvelusta. -Sähköiseen asiointiin kirjautuneena näet enemmän palveluaikoja. Jos sopivaa palveluaikaa ei heti löydy, käy katsomassa tilanne uudestaan toisena ajankohtana. Peruutusaikoja ilmestyy myös ajanvarauspalveluun lyhyelläkin aikavälillä. Niitä kannattaa käydä katsomassa päivittäin, muistuttaa Lifländer.Näin asioit sujuvastiMinna Lifländer ja Ari Järveläinen kertovat vinkkejä sujuvaan asiointiin lupapalveluissa:Käy kuvassa etukäteen.Tee hakemus käyttäen sähköistä asiointia.Sähköisen asioinnin järjestelmä ilmoittaa, mikäli sinun tulee käydä tunnistautumassa poliisilaitoksella.Varaa aika tunnistautumiskäynnille samalla, kun laitat hakemuksesi vireille. Jos aikoja ei ole varattavissa laiton yhteydessä, tarkista tilanne kirjautumalla sähköiseen asiointiin myöhemmin uudelleen.Ennakoi matkustusasiakirjan tarve hyvissä ajoin, palveluajan voi varata pidemmänkin ajan päähän.Asiakirjojen toimitusaika on normaali, noin 8 arkipäivää. Lisämaksusta toimitusaikaa on mahdollista tarvittaessa nopeuttaa.-Parhaiten asiointi sujuu, kun muistaa olla ajoissa liikkeellä, muistuttavat Lifländer ja Järveläinen. 

Suunnitteletko lomamatkaa ulkomaille? Nyt kannattaa tarkistaa passin voimassaolo ja hakea uutta tarvittaessa. Lue lupahallinnon asiantuntijoiden vinkit ja asioi sujuvasti lupapalveluissa.

Kesä lähestyy ja moni meistä lähtee loman viettoon ulkomaille. Jos olet suunnitellut ulkomaanmatkaa kesälle, nyt on oikea aika tarkistaa passin voimassaolo ja tarvittaessa hakea uutta passia. 

Monelle suomalaiselle myös henkilökortin uusiminen on ajankohtaista juuri nyt. Vuonna 2019 myönnettiin kaikkien aikojen suurin määrä henkilökortteja ja tuolloin myönnetyt henkilökortit vanhenevat tänä vuonna. Henkilökortin uusiminen edellyttää monilta tunnistautumista poliisilaitoksella, koska henkilökorttiin lisätään nykyään myös sormenjäljet. 

-Olemme lisänneet kesäksi henkilöstön määrää ja palveluaikoja, jotta meillä päästäisiin asioimaan mahdollisimman sujuvasti. Huhtikuussa pidimme kaksi suosituksi osoittautunutta lupalauantaita Kotkan poliisiasemalla ja saimme niiden avulla vapautettua lisää asiointiaikoja, kertoo lupahallintosektorin johtaja Ari Järveläinen Kaakkois-Suomen poliisilaitoksesta.

Voit asioida itsellesi sopivalla poliisiasemalla missä päin Suomea tahansa. Poliisi suosittelee asioimista ensisijaisesti ajanvarauksella. Voit asioida poliisiasemilla myös jonottamalla niiden aukioloaikojen puitteissa. Tarkista toimipisteiden aukioloajat osoitteesta poliisi.fi/yhteystiedot ja huomioi, että osassa poliisiasemia voi olla rajoitettu aukioloaika. 

Lupapäällikkö Minna Lifländer neuvoo tekemään ensin hakemuksen sähköisesti osoitteessa poliisi.fi ja varaamaan vasta sen jälkeen tarvittaessa ajan tunnistuskäyntiin ajanvarauspalvelusta. 

-Sähköiseen asiointiin kirjautuneena näet enemmän palveluaikoja. Jos sopivaa palveluaikaa ei heti löydy, käy katsomassa tilanne uudestaan toisena ajankohtana. Peruutusaikoja ilmestyy myös ajanvarauspalveluun lyhyelläkin aikavälillä. Niitä kannattaa käydä katsomassa päivittäin, muistuttaa Lifländer.

Näin asioit sujuvasti

Minna Lifländer ja Ari Järveläinen kertovat vinkkejä sujuvaan asiointiin lupapalveluissa:

  • Käy kuvassa etukäteen.
  • Tee hakemus käyttäen sähköistä asiointia.
  • Sähköisen asioinnin järjestelmä ilmoittaa, mikäli sinun tulee käydä tunnistautumassa poliisilaitoksella.
  • Varaa aika tunnistautumiskäynnille samalla, kun laitat hakemuksesi vireille. Jos aikoja ei ole varattavissa laiton yhteydessä, tarkista tilanne kirjautumalla sähköiseen asiointiin myöhemmin uudelleen.
  • Ennakoi matkustusasiakirjan tarve hyvissä ajoin, palveluajan voi varata pidemmänkin ajan päähän.
  • Asiakirjojen toimitusaika on normaali, noin 8 arkipäivää. Lisämaksusta toimitusaikaa on mahdollista tarvittaessa nopeuttaa.

-Parhaiten asiointi sujuu, kun muistaa olla ajoissa liikkeellä, muistuttavat Lifländer ja Järveläinen. 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory