Poliisi tutkii kahta Vantaalla tapahtunutta törkeää väkivaltarikosta

NordenBladet — Itä-Uudenmaan poliisissa on parhaillaan tutkittavana kaksi Vantaalla tapahtunutta törkeää väkivaltarikosta, joissa teoista epäiltyinä on alle 18-vuotiaita henkilöitä.Lauantaina 27.4.2024 kolmen 16-17-vuotiaan henkilön epäillään syyllistyneen törkeän ryöstön yritykseen Vantaan Myyrmäessä poistumalla taksista maksamatta matkaa ja sen jälkeen huitomalla viidakkoveitsen tyylisillä teräaseilla kiinniottoa yrittänyttä taksinkuljettajaa kohti. – Asianomistajan mukaan henkilöt olivat yrittäneet anastaa häneltä jo matkan aikana matkapuhelinta ja matkan päätteeksi he olivat kieltäytyneet maksamasta kyytiä. Henkilöiden yrittäessä poistua paikalta, kuljettaja oli yrittänyt ottaa yhtä heistä kiinni, jonka jälkeen epäillyt olivat asianomistajan kertoman mukaan ottaneet esille erittäin pitkäteräiset veitset ja huitoneet niillä taksinkuljettajaa kohti. Taksinkuljettajalle ei aiheutunut huitomisen seurauksena vakavia vammoja., kertoo rikoskomisario Matti Kolula.Teon jälkeen epäillyt pakenivat paikalta, mutta yksi heistä tavoitettiin jo samana päivänä lähialueelta. Epäillyllä oli hallussaan epäilty tekoväline. Kaksi muuta epäiltyä tavoitettiin seuraavien päivien aikana Uudenmaan alueelta. Kaikki tapauksen osalliset on kuulusteltu ja tapahtumien kulku on pääosin saatu selvitettyä.Toisessa tutkittavana olevassa tapauksessa Vantaan Kivistössä tapahtui varhain lauantaiaamuna 27.4.2024 puukotus, jossa 17- ja 20-vuotiaiden henkilöiden epäillään syyllistyneen tapon yritykseen puukottamalla 17-vuotiasta henkilöä kerrostalon piha-alueella. – Uhri sai puukotuksen seurauksena hengenvaarallisia vammoja, mutta hän on parhaillaan toipumassa niistä. Puukotuksesta epäillyt henkilöt otettiin kiinni saman päivän aikana yksityisasunnosta Vantaalta. Myöhemmin molemmat epäillyt vangittiin todennäköisin syin epäiltynä tapon yritykseen, Kolula jatkaa.Tämän tapon yrityksenä tutkittavan tapauksen esitutkinta on edennyt hyvin, mutta poliisi pyytää edelleen mahdollisia silminnäkijähavaintoja ja kuvamateriaalia tapaukseen liittyen. Pyydämme silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan ja mahdollisesta kuvamateriaalista osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Itä-Uudenmaan poliisissa on parhaillaan tutkittavana kaksi Vantaalla tapahtunutta törkeää väkivaltarikosta, joissa teoista epäiltyinä on alle 18-vuotiaita henkilöitä.

Lauantaina 27.4.2024 kolmen 16-17-vuotiaan henkilön epäillään syyllistyneen törkeän ryöstön yritykseen Vantaan Myyrmäessä poistumalla taksista maksamatta matkaa ja sen jälkeen huitomalla viidakkoveitsen tyylisillä teräaseilla kiinniottoa yrittänyttä taksinkuljettajaa kohti. 

– Asianomistajan mukaan henkilöt olivat yrittäneet anastaa häneltä jo matkan aikana matkapuhelinta ja matkan päätteeksi he olivat kieltäytyneet maksamasta kyytiä. Henkilöiden yrittäessä poistua paikalta, kuljettaja oli yrittänyt ottaa yhtä heistä kiinni, jonka jälkeen epäillyt olivat asianomistajan kertoman mukaan ottaneet esille erittäin pitkäteräiset veitset ja huitoneet niillä taksinkuljettajaa kohti. Taksinkuljettajalle ei aiheutunut huitomisen seurauksena vakavia vammoja., kertoo rikoskomisario Matti Kolula.

Teon jälkeen epäillyt pakenivat paikalta, mutta yksi heistä tavoitettiin jo samana päivänä lähialueelta. Epäillyllä oli hallussaan epäilty tekoväline. Kaksi muuta epäiltyä tavoitettiin seuraavien päivien aikana Uudenmaan alueelta. Kaikki tapauksen osalliset on kuulusteltu ja tapahtumien kulku on pääosin saatu selvitettyä.

Toisessa tutkittavana olevassa tapauksessa Vantaan Kivistössä tapahtui varhain lauantaiaamuna 27.4.2024 puukotus, jossa 17- ja 20-vuotiaiden henkilöiden epäillään syyllistyneen tapon yritykseen puukottamalla 17-vuotiasta henkilöä kerrostalon piha-alueella. 

– Uhri sai puukotuksen seurauksena hengenvaarallisia vammoja, mutta hän on parhaillaan toipumassa niistä. Puukotuksesta epäillyt henkilöt otettiin kiinni saman päivän aikana yksityisasunnosta Vantaalta. Myöhemmin molemmat epäillyt vangittiin todennäköisin syin epäiltynä tapon yritykseen, Kolula jatkaa.

Tämän tapon yrityksenä tutkittavan tapauksen esitutkinta on edennyt hyvin, mutta poliisi pyytää edelleen mahdollisia silminnäkijähavaintoja ja kuvamateriaalia tapaukseen liittyen. Pyydämme silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan ja mahdollisesta kuvamateriaalista osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory