Kesäkausi tuo muutoksia osaan Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen lupa- ja poliisipalveluista

NordenBladet — Länsi-Uudenmaan poliisi palvelee kesäkuun ja elokuun välisenä aikana lupa- ja poliisipalveluissa osittain rajatuin aukioloajoin. Palvelua kuitenkin saa joltakin poliisiasemalta jokaisena arkipäivänä koko kesän ajan.Poliisipalvelujen, joihin kuuluvat rikosilmoitusten vastaanotto sekä löytötavarat, kesäpalveluajat tulevat voimaan maanantaina 27.5. ja ovat voimassa 30.8. saakka.Poliisiasemakohtaiset poliisipalveluajat kesällä 2024 Espoon pääpoliisiasema: maanantai−perjantai kello 8–16.15Lohjan poliisiasema: maanantai, tiistai ja torstai kello 9−16.15Kirkkonummen poliisiasema: maanantai, tiistai ja torstai kello 9−12 ja 13−16Raaseporin poliisiasema: maanantai ja keskiviikko kello 9−12 ja 13−16 sekä perjantai kello 10−14Lupapalveluiden, joihin kuuluvat henkilökortti-, passi-, ja yksityisen turvallisuusalan lupa-asiat sekä asehakemusasiat, kesäpalveluajat tulevat voimaan maanantaina 3.6. ja ovat voimassa 30.8. saakka. Lupapalveluissa käsitellään kesän aikana myös muita asioita, kuten esimerkiksi yleisötilaisuusilmoituksia sekä arpajaisluvat ja pienkeräysilmoitukset.Poliisiasemakohtaiset lupapalveluajat kesällä 2024 Espoon pääpoliisiasema maanantai−perjantai kello 8–16.15Lohjan poliisiasema maanantai−perjantai kello 9–16.15Kirkkonummen poliisiasema: lupapalvelu suljettu 1.6.–31.8.Raaseporin poliisiasema: suljettu 1.–30.6. Heinä-elokuussa maanantai−perjantai kello 9–16Aseen esitys on auki ajan varanneille asiakkaille tavallisten aukiolojen mukaisesti koko kesän:Espoon pääpoliisiasema: tiistaisin kello 9–11 ja 12–16Lohjan poliisiasema: parittomina keskiviikkoina kello 9–16Raaseporin poliisiasema: parillisina keskiviikkoina kello 9-16Hyödynnä poliisin kattavat sähköiset asiointimahdollisuudetRajoitetut aukioloajat koskevat kesällä 2024 siis Lohjan, Kirkkonummen ja Raaseporin poliisiasemia. Espoon pääpoliisiaseman asiakaspalvelu jatkuu normaalein aukioloajoin.− Kannustamme asiakkaita ennakoimaan oman asiakirjan uusimisen ajoissa. Lupapalveluissa suositus on pyrkiä varaamaan aika etukäteen. Paikan päällekin voi toki tulla, mutta etenkin Espoon pääpoliisiasemalla tulee varautua jonottamiseen. Samalla muistutamme, että lupa-asioissa on mahdollista asioida millä paikkakunnalla tahansa. Myös rikosilmoituksen voi tehdä millä poliisiasemalla vain, kertoo lupaesimies Piia Näsänen.Vaikka asiakaspalvelussa poliisiasemilla joutuu ajoittain jonottamaan, henkilökortin ja passin saa tilauksen lähdettyä normaalissa toimitusajassa eli kahdeksan arkipäivän kuluessa.Useimmat poliisin hakemusasiat voi laittaa vireille verkossa. Uusin sähköinen palvelu on aselupahakemukset. Poliisin verkkopalvelu kertoo, jos asiakkaan tulee asioida paikan päällä toimipisteessä. Sähköiset asiointimahdollisuudet ovat käytettävissä koko kesän ajan normaalisti. 

Länsi-Uudenmaan poliisi palvelee kesäkuun ja elokuun välisenä aikana lupa- ja poliisipalveluissa osittain rajatuin aukioloajoin. Palvelua kuitenkin saa joltakin poliisiasemalta jokaisena arkipäivänä koko kesän ajan.

Poliisipalvelujen, joihin kuuluvat rikosilmoitusten vastaanotto sekä löytötavarat, kesäpalveluajat tulevat voimaan maanantaina 27.5. ja ovat voimassa 30.8. saakka.

Poliisiasemakohtaiset poliisipalveluajat kesällä 2024 

 • Espoon pääpoliisiasema: maanantai−perjantai kello 8–16.15
 • Lohjan poliisiasema: maanantai, tiistai ja torstai kello 9−16.15
 • Kirkkonummen poliisiasema: maanantai, tiistai ja torstai kello 9−12 ja 13−16
 • Raaseporin poliisiasema: maanantai ja keskiviikko kello 9−12 ja 13−16 sekä perjantai kello 10−14

Lupapalveluiden, joihin kuuluvat henkilökortti-, passi-, ja yksityisen turvallisuusalan lupa-asiat sekä asehakemusasiat, kesäpalveluajat tulevat voimaan maanantaina 3.6. ja ovat voimassa 30.8. saakka. Lupapalveluissa käsitellään kesän aikana myös muita asioita, kuten esimerkiksi yleisötilaisuusilmoituksia sekä arpajaisluvat ja pienkeräysilmoitukset.

Poliisiasemakohtaiset lupapalveluajat kesällä 2024 

 • Espoon pääpoliisiasema maanantai−perjantai kello 8–16.15
 • Lohjan poliisiasema maanantai−perjantai kello 9–16.15
 • Kirkkonummen poliisiasema: lupapalvelu suljettu 1.6.–31.8.
 • Raaseporin poliisiasema: suljettu 1.–30.6. Heinä-elokuussa maanantai−perjantai kello 9–16

Aseen esitys on auki ajan varanneille asiakkaille tavallisten aukiolojen mukaisesti koko kesän:

 • Espoon pääpoliisiasema: tiistaisin kello 9–11 ja 12–16
 • Lohjan poliisiasema: parittomina keskiviikkoina kello 9–16
 • Raaseporin poliisiasema: parillisina keskiviikkoina kello 9-16

Hyödynnä poliisin kattavat sähköiset asiointimahdollisuudet

Rajoitetut aukioloajat koskevat kesällä 2024 siis Lohjan, Kirkkonummen ja Raaseporin poliisiasemia. Espoon pääpoliisiaseman asiakaspalvelu jatkuu normaalein aukioloajoin.

− Kannustamme asiakkaita ennakoimaan oman asiakirjan uusimisen ajoissa. Lupapalveluissa suositus on pyrkiä varaamaan aika etukäteen. Paikan päällekin voi toki tulla, mutta etenkin Espoon pääpoliisiasemalla tulee varautua jonottamiseen. Samalla muistutamme, että lupa-asioissa on mahdollista asioida millä paikkakunnalla tahansa. Myös rikosilmoituksen voi tehdä millä poliisiasemalla vain, kertoo lupaesimies Piia Näsänen.

Vaikka asiakaspalvelussa poliisiasemilla joutuu ajoittain jonottamaan, henkilökortin ja passin saa tilauksen lähdettyä normaalissa toimitusajassa eli kahdeksan arkipäivän kuluessa.

Useimmat poliisin hakemusasiat voi laittaa vireille verkossa. Uusin sähköinen palvelu on aselupahakemukset. Poliisin verkkopalvelu kertoo, jos asiakkaan tulee asioida paikan päällä toimipisteessä. Sähköiset asiointimahdollisuudet ovat käytettävissä koko kesän ajan normaalisti. 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory