Poliisi turvaa vapun viettoa Helsingissä

NordenBladet — Poliisi on näkyvästi läsnä turvaamassa vapun juhlintaa pääkaupungissa 30.4.-1.5.2024.Vappuaattona sekä -päivänä järjestetään useita perinteisiä tapahtumia sekä mielenosoituksia. Poliisi turvaa mielenosoitukset sekä ohjaa liikennettä.− Odotettavissa on, että väkeä on runsaasti liikkeellä kaupungilla. Tapahtumien lisäksi poliisi valvoo yleisten paikkojen turvallisuutta ja estää ennalta mahdollisia häiriöitä, kertoo ylikomisario Simo Kauppinen Helsingin poliisista.Keskustassa on poikkeusjärjestelyjä liikenteessäPerinteinen Mantan lakitus järjestetään tänä vuonna 30.4. kello 18 Kansalaistorilla.Liikennerajoitukset on suunniteltu ja toteutetaan yhdessä kaupungin turvallisuusasiantuntijoiden, poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa.Esplanadit muutetaan pihakaduiksi Mannerheimintien ja Unioninkadun välillä 30.4. klo 15 – 1.5. klo 20Tehtaankadulla on pysäköinti kiellettyä 30.4.–1.5. raitioliikenteen sujuvuuden varmistamiseksi. Kielto koskee koko Tehtaankatua ja toteutetaan siirtokehotuksilla.Mannerheimintie välillä Arkadiankatu – Runeberginkatu on suljettu moottoriajoneuvoilta 30.4. klo 16–20 Kansalaistorin lakitustapahtuman takia.Sulun aikana korvaava reitti moottoriajoneuvoilla kulkee Runeberginkadun kautta.Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ylioppilaiden vappukulkue vaikuttaa liikenteeseen klo 15.30–16.30. Kulkueen reitti on Senaatintori – Unioninkatu – Eteläesplanadi – Mannerheimintie – Töölönlahdenkatu – Kansalaistori.Vappu on myös nuorten suosima juhlaPoliisi, ensihoito, nuorisopalvelut ja muut yhteistyökumppanit ovat läsnä nuorten suosimissa paikoissa. Poliisi muistuttaa nuoria pitämään huolta kavereista ja huoltajia keskustelemaan vapun suunnitelmista lastensa kanssa.− Toivomme, että alaikäisten huoltajat pysyvät kartalla lasten liikkeistä ja keskustelevat heidän kanssaan. Pyydämme, että huoltajat vastaavat tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin, sillä soittaja saattaa olla poliisi, muistuttaa Kauppinen.Helsingin poliisi päivittää ajantasaisimman tiedon vapun tapahtumista poliisin sivuille poliisi.fi. ja X-tilille @HelsinkiPoliisi.

Poliisi on näkyvästi läsnä turvaamassa vapun juhlintaa pääkaupungissa 30.4.-1.5.2024.

Vappuaattona sekä -päivänä järjestetään useita perinteisiä tapahtumia sekä mielenosoituksia. Poliisi turvaa mielenosoitukset sekä ohjaa liikennettä.

− Odotettavissa on, että väkeä on runsaasti liikkeellä kaupungilla. Tapahtumien lisäksi poliisi valvoo yleisten paikkojen turvallisuutta ja estää ennalta mahdollisia häiriöitä, kertoo ylikomisario Simo Kauppinen Helsingin poliisista.

Keskustassa on poikkeusjärjestelyjä liikenteessä

Perinteinen Mantan lakitus järjestetään tänä vuonna 30.4. kello 18 Kansalaistorilla.

Liikennerajoitukset on suunniteltu ja toteutetaan yhdessä kaupungin turvallisuusasiantuntijoiden, poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa.

  • Esplanadit muutetaan pihakaduiksi Mannerheimintien ja Unioninkadun välillä 30.4. klo 15 – 1.5. klo 20

  • Tehtaankadulla on pysäköinti kiellettyä 30.4.–1.5. raitioliikenteen sujuvuuden varmistamiseksi. Kielto koskee koko Tehtaankatua ja toteutetaan siirtokehotuksilla.

  • Mannerheimintie välillä Arkadiankatu – Runeberginkatu on suljettu moottoriajoneuvoilta 30.4. klo 16–20 Kansalaistorin lakitustapahtuman takia.

  • Sulun aikana korvaava reitti moottoriajoneuvoilla kulkee Runeberginkadun kautta.

  • Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ylioppilaiden vappukulkue vaikuttaa liikenteeseen klo 15.30–16.30. Kulkueen reitti on Senaatintori – Unioninkatu – Eteläesplanadi – Mannerheimintie – Töölönlahdenkatu – Kansalaistori.

Vappu on myös nuorten suosima juhla

Poliisi, ensihoito, nuorisopalvelut ja muut yhteistyökumppanit ovat läsnä nuorten suosimissa paikoissa. Poliisi muistuttaa nuoria pitämään huolta kavereista ja huoltajia keskustelemaan vapun suunnitelmista lastensa kanssa.

− Toivomme, että alaikäisten huoltajat pysyvät kartalla lasten liikkeistä ja keskustelevat heidän kanssaan. Pyydämme, että huoltajat vastaavat tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin, sillä soittaja saattaa olla poliisi, muistuttaa Kauppinen.

Helsingin poliisi päivittää ajantasaisimman tiedon vapun tapahtumista poliisin sivuille poliisi.fi. ja X-tilille @HelsinkiPoliisi.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory