Salossa tapahtuneen murhan esitutkinta valmistumassa

NordenBladet — Lounais-Suomen poliisi on saamassa valmiiksi Salossa tammikuussa tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan. Henkirikoksesta epäillään neljää henkilöä.Epäilty henkirikos tapahtui torstaina 11. tammikuuta Salon Kiikalassa sijaitsevassa yksityisasunnossa, missä kuoli 41-vuotias mies.

Lounais-Suomen poliisi on saamassa valmiiksi Salossa tammikuussa tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan. Henkirikoksesta epäillään neljää henkilöä.

Epäilty henkirikos tapahtui torstaina 11. tammikuuta Salon Kiikalassa sijaitsevassa yksityisasunnossa, missä kuoli 41-vuotias mies.

Lounais-Suomen poliisi on tutkinut asiaa murhana. Teosta epäillään neljää mieshenkilöä, jotka tunkeutuivat uhrin taloon. Tunkeutujat ovat 18–40-vuotiaita miehiä. He olivat varustautuneet erilaisin asein, joista ainakin yksi on ollut ampuma-ase. Kaikkia välineitä ei teossa käytetty.

– Yhdelläkään epäillyistä ei ollut aseen hallussapitoon oikeuttavaa lupaa, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Kuure Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Henkirikokseen uhriin kohdistettiin fyysistä väkivaltaa, minkä seurauksena hän menehtyi.

– Uhrin omaisten suojelemiseksi poliisi ei kerro tekotavasta tarkempia tietoja, Kuure sanoo.

Teon taustalla oletettu anastus

Tutkinnan alussa rikoksesta epäiltyjä oli kahdeksan. Tutkinnan aikana tiedot tapahtumista ennen tekoa, sen aikana ja sen jälkeen tarkentuivat.

Saadun selvityksen perusteella rikosepäiltyjen määrä laski kahdeksasta neljään henkilöön. Kaikkia neljää epäillään yhdessä tehdystä murhasta teon suunnitelmallisuuden ja tekotavan takia.

– Teon taustalla on mitä ilmeisimmin ollut mahdollinen anastustapahtuma, josta tekijät uhria epäilivät. Esitutkinnan aikana ei selvinnyt, oliko tätä anastusta tosiasiallisesti tapahtunut, Kuure toteaa.

Ilmi myös useita muita rikosepäilyjä

Tutkinnan yhteydessä saatiin selvitettyä myös useita muita rikosepäilyjä. Murhaan jollakin tavalla liittyviä muita nimikkeitä ovat törkeä huumausainerikos, kaksi törkeää varkautta ja kaksi ampuma-aserikosta.

Lisäksi poliisi selvitti Salossa 3.12.2023 tapahtuneen törkeän pahoinpitelyn, jossa asianomistajaa lyötiin teräaseella.

Myös muita samoihin henkilöihin ja tapahtumiin liittyviä rikosepäilyjä on ollut esitutkinnan kohteena. Niissä rikosnimikkeet ovat olleet joko lieviä tai perusmuotoisia.

Murha-asian esitutkinta on loppuvaiheessa, ja se siirtynee syyteharkintaan lähiaikoina. Määräaika syytteen nostamiselle on 16. toukokuuta.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory