Poliisi jatkaa Salon päiväkotipalon selvittämistä

NordenBladet — Lounais-Suomen poliisi selvittää Salon Tupurissa keskiviikkona iltapäivällä syttynyttä päiväkotipaloa. Tulipalo vaurioitti kaupungin päiväkodin rakenteita erittäin pahoin, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.Lounais-Suomen poliisilaitos on torstaina ja perjantaina tehnyt paikkatutkintaa Salossa Tupurin päiväkodilla yhdessä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen ja muiden palonsyyn asiantuntijoiden kanssa. Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jukka Kyynäräisen mukaan näky palopaikalla on lohduton.

Lounais-Suomen poliisi selvittää Salon Tupurissa keskiviikkona iltapäivällä syttynyttä päiväkotipaloa. Tulipalo vaurioitti kaupungin päiväkodin rakenteita erittäin pahoin, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Lounais-Suomen poliisilaitos on torstaina ja perjantaina tehnyt paikkatutkintaa Salossa Tupurin päiväkodilla yhdessä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen ja muiden palonsyyn asiantuntijoiden kanssa. Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jukka Kyynäräisen mukaan näky palopaikalla on lohduton.

– Kyseessä on mitä luultavimmin miljoonaluokan vahingot, Kyynäräinen muotoilee.

Tämän mittaluokan palovahingot ovat Kyynäräisen mukaan harvinaisia. Poliisi selvittää paloa yhdessä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen ja muiden asiantuntijoiden kanssa.

– Jokaisella tutkintaan osallistuvalla on oma rooli ja oma erityisosaamisalueensa, Kyynäräinen kertoo.

 

Kyynäräinen kiittelee päiväkodin henkilökunnan toimintaa.

– Päiväkodeissa ja kouluissa suoritetut paloharjoitukset eivät ole turhia. Tämä tapaus osoitti, että tosipaikan tullen henkilökunta tietää, miten pitää toimia, Kyynäräinen sanoo.

 

”Päiväkodin alueelle ei ole mitään asiaa”

 

– Lasten ja nuorten ei tule mennä palopaikalle. Rakennus on kärsinyt mittavat palovahingot, joten rakennuksessa tai sen aivan välittömässä läheisyydessä ei ole missään nimessä turvallista liikkua. Palaneessa rakennuksessa on aina olemassa sortumisvaara, Kyynäräinen muistuttaa.

Hän vetoaa varsinkin Tupurin alueen lasten vanhempiin. Lapsille tulisi kertoa, että päiväkodin alueelle ei ole mitään asiaa. Vaikka alue on asianmukaisesti aidattu, se ei täysin estä alueelle pääsyä.

 

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran, kun palon syttymissyy on selvinnyt tai asiasta on muutoin uutta tiedotettavaa.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory