Polkupyörävarkauksien määrä kasvussa Itä-Suomessa

NordenBladet — Pyörävarkaudet lisääntyvät tasaisesti kesän lähestyessä ja kesä on varkauksien sesonkiaikaa.Etenkin tuolloin omistajilla on perusteltu huoli siitä, mihin pyörän voi jättää, jotta sitä ei anastettaisi. Myös pyörän osia anastetaan paljon. Ilmiö ei koske vain Itä-Suomea, vaan polkupyörävarkaudet ovat yleisiä koko maassa, erityisesti taajamissa.   Pyörävarkaudet voivat olla jopa täsmäiskuja   Kaikkiaan poliisille tehdään polkupyöriin ja niiden tarvikkeisiin liittyvistä anastuksista noin 20 000 ilmoitusta vuosittain. Määrä on suuri ja herättää ihmetystä.Mihin anastetut polkupyörät päätyvät? Nykyään pyöräkauppaa tehdään erilaisissa nettipalveluissa. Pyörärikollinen saattaa hyödyntää tietoa siitä, mikä menee kaupaksi. Pyöriä anastetaan perinteisesti asuntojen pihoista, taloyhtiöiden pyöräkellareista ja yleisiltä paikoilta. Osa on ollut lukituissa tiloissa, mutta lukitsemattomina. Osassa paikalle on jäänyt auki murrettu lukko.    Varaudu mahdolliseen pyörävarkauteen ennalta!     Pyörän omistajan kannattaa ottaa varkauden mahdollisuus huomioon jo ennalta:Pidä tunnistetiedot tallessa (runkonumero, merkki, malli, koko). Yleensä pyörän runkonumero löytyy stanssattuna rungon alaosasta. Ota sarjanumero itsellesi ylös. Sarjanumeron avulla poliisi voi etsintäkuuluttaa pyörän. Ilman numeroa voi olla mahdotonta yhdistää löytynyttä pyörää ja omistajaa! Pyörän voi myös merkitä erilaisilla merkitsemistuotteilla.Ota valokuvia pyörästäsi. Tuntomerkit on kuvan avulla helpompi ilmoittaa ja kuva voi helpottaa poliisille päätyvän pyörän tunnistamista.Hanki pyörään kunnon lukko. Varkaat ovat tässä aina edellä, mutta pyörää ei silti kannata jättää lukitsematta. Mieti, mihin jätät pyöräsi ja kuinka pitkäksi aikaa. Jos pyöräsi anastetaan, voit tehdä rikosilmoituksen poliisin sähköisessä asiointipalvelussa. Muista silloin kirjata ilmoitukseen pyörän tunnistetiedot tarkasti.

Pyörävarkaudet lisääntyvät tasaisesti kesän lähestyessä ja kesä on varkauksien sesonkiaikaa.

Etenkin tuolloin omistajilla on perusteltu huoli siitä, mihin pyörän voi jättää, jotta sitä ei anastettaisi. Myös pyörän osia anastetaan paljon. Ilmiö ei koske vain Itä-Suomea, vaan polkupyörävarkaudet ovat yleisiä koko maassa, erityisesti taajamissa.   

Pyörävarkaudet voivat olla jopa täsmäiskuja   

Kaikkiaan poliisille tehdään polkupyöriin ja niiden tarvikkeisiin liittyvistä anastuksista noin 20 000 ilmoitusta vuosittain. Määrä on suuri ja herättää ihmetystä.

Mihin anastetut polkupyörät päätyvät? Nykyään pyöräkauppaa tehdään erilaisissa nettipalveluissa. Pyörärikollinen saattaa hyödyntää tietoa siitä, mikä menee kaupaksi. Pyöriä anastetaan perinteisesti asuntojen pihoista, taloyhtiöiden pyöräkellareista ja yleisiltä paikoilta. Osa on ollut lukituissa tiloissa, mutta lukitsemattomina. Osassa paikalle on jäänyt auki murrettu lukko.    

Varaudu mahdolliseen pyörävarkauteen ennalta!     

Pyörän omistajan kannattaa ottaa varkauden mahdollisuus huomioon jo ennalta:

  • Pidä tunnistetiedot tallessa (runkonumero, merkki, malli, koko). Yleensä pyörän runkonumero löytyy stanssattuna rungon alaosasta. Ota sarjanumero itsellesi ylös. Sarjanumeron avulla poliisi voi etsintäkuuluttaa pyörän. Ilman numeroa voi olla mahdotonta yhdistää löytynyttä pyörää ja omistajaa! Pyörän voi myös merkitä erilaisilla merkitsemistuotteilla.
  • Ota valokuvia pyörästäsi. Tuntomerkit on kuvan avulla helpompi ilmoittaa ja kuva voi helpottaa poliisille päätyvän pyörän tunnistamista.
  • Hanki pyörään kunnon lukko. Varkaat ovat tässä aina edellä, mutta pyörää ei silti kannata jättää lukitsematta. 
  • Mieti, mihin jätät pyöräsi ja kuinka pitkäksi aikaa. 
  • Jos pyöräsi anastetaan, voit tehdä rikosilmoituksen poliisin sähköisessä asiointipalvelussa. Muista silloin kirjata ilmoitukseen pyörän tunnistetiedot tarkasti.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory