Keskusrikospoliisi tutkii Juupajoella ja Ruovedellä tapahtuneita väkivaltarikoksia

NordenBladet — Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan Pirkanmaalla Juupajoella väkivaltarikostehtävällä alkunsa saaneista tapahtumista.Poliisi sai tiistaina 16. huhtikuuta noin kello 10.30 tehtävän Juupajoella sijaitsevaan asuinrakennukseen. Alkutietojen perusteella rakennuksessa oli tapahtunut epäilty väkivaltarikos. Kun poliisi saapui paikalle, rikoksista epäilty, vuonna 1977 syntynyt mies, oli jo poistunut paikalta.Väkivaltarikoksen uhri, vuonna 1991 syntynyt nainen, ja epäilty tunsivat toisensa. Uhri loukkaantui tilanteessa erittäin vakavasti.Epäilty pakeni poliisia, ja hän jäi kiinni pari tuntia myöhemmin Ruoveden puolella tiellä 66. Epäiltyä etsittiin myös Mänttä-Vilppulan alueelta.Poliisi käytti ajoneuvon pysäyttämiseen piikkimattoa. Pysäyttämisen jälkeen epäilty ampui poliiseja kohti, ja poliisit joutuivat käyttämään tilanteessa asetta. Epäilty sai tilanteessa ampumavammoja. Poliisi antoi epäillylle hätäensiapua, mutta hän kuoli tapahtumapaikalla. Poliiseja ei loukkaantunut tilanteessa.Esitutkinnassa rikosnimikkeitä ovat tällä hetkellä muun muassa murhan yritys, tapon yritys, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja ampuma-aserikos. Rikosnimikkeet ja epäiltyjen rikosten määrät tarkentuvat esitutkinnan edetessä. Lisäksi poliisi tekee kuolemansyyn selvittämisen.– Tällä hetkellä poliisilla ei ole vielä tietoa esimerkiksi tapahtumiin johtaneista syistä. Vaikka epäilty on kuollut, poliisi selvittää teon tapahtumat, motiivit ja taustat niin perusteellisesti kuin mahdollista. Lisäksi poliisi selvittää muun muassa sitä, onko sivullisiin kohdistunut pakomatkan aikana uhkaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto Keskusrikospoliisista.Poliisien aseen käytöstä on käynnistetty esitutkintalain mukainen esiselvitys. Tutkintaa johtaa erikoissyyttäjä Jonna Ryynänen valtakunnansyyttäjän toimistosta. Poliisien aseen käytön tutkinnan osalta tiedotusvastuu on syyttäjällä.

Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan Pirkanmaalla Juupajoella väkivaltarikostehtävällä alkunsa saaneista tapahtumista.

Poliisi sai tiistaina 16. huhtikuuta noin kello 10.30 tehtävän Juupajoella sijaitsevaan asuinrakennukseen. Alkutietojen perusteella rakennuksessa oli tapahtunut epäilty väkivaltarikos. Kun poliisi saapui paikalle, rikoksista epäilty, vuonna 1977 syntynyt mies, oli jo poistunut paikalta.

Väkivaltarikoksen uhri, vuonna 1991 syntynyt nainen, ja epäilty tunsivat toisensa. Uhri loukkaantui tilanteessa erittäin vakavasti.

Epäilty pakeni poliisia, ja hän jäi kiinni pari tuntia myöhemmin Ruoveden puolella tiellä 66. Epäiltyä etsittiin myös Mänttä-Vilppulan alueelta.

Poliisi käytti ajoneuvon pysäyttämiseen piikkimattoa. Pysäyttämisen jälkeen epäilty ampui poliiseja kohti, ja poliisit joutuivat käyttämään tilanteessa asetta. Epäilty sai tilanteessa ampumavammoja. Poliisi antoi epäillylle hätäensiapua, mutta hän kuoli tapahtumapaikalla. Poliiseja ei loukkaantunut tilanteessa.

Esitutkinnassa rikosnimikkeitä ovat tällä hetkellä muun muassa murhan yritys, tapon yritys, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja ampuma-aserikos. Rikosnimikkeet ja epäiltyjen rikosten määrät tarkentuvat esitutkinnan edetessä. Lisäksi poliisi tekee kuolemansyyn selvittämisen.

– Tällä hetkellä poliisilla ei ole vielä tietoa esimerkiksi tapahtumiin johtaneista syistä. Vaikka epäilty on kuollut, poliisi selvittää teon tapahtumat, motiivit ja taustat niin perusteellisesti kuin mahdollista. Lisäksi poliisi selvittää muun muassa sitä, onko sivullisiin kohdistunut pakomatkan aikana uhkaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto Keskusrikospoliisista.

Poliisien aseen käytöstä on käynnistetty esitutkintalain mukainen esiselvitys. Tutkintaa johtaa erikoissyyttäjä Jonna Ryynänen valtakunnansyyttäjän toimistosta. Poliisien aseen käytön tutkinnan osalta tiedotusvastuu on syyttäjällä.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory