Kevät toi rattijuopot Itä-Suomen teille perjantaina

NordenBladet — Itä-Suomen poliisilaitoksella oli perjantaina päivällä yhteensä 12 rattijuopumuksiin liittyvää tehtävää, joista neljässä epäillään rikosta.Perjantaina on Itä-Suomen poliisilaitoksen alueella ollut huomattavan monta rattijuopumuksiin liittyvää tehtävää. Pieksämäellä poliisi tavoitti epäillyn, jonka puhallustulos osoitti 0,44 mg alkoholia litrassa hengitysilmaa, lisäksi häntä epäillään huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena ajamisesta. Kuopiolainen autoilija puolestaan puhalsi tuloksen 1,36 mg/l ja Sonkajärvellä tavattu kuljettaja puhalsi lukemat 1,17 mg/l. Joensuussa autoilija puolestaan puhalsi 1,27 promillen lukemat.Näiden tehtävien lisäksi poliisilla oli kaksi tehtävää, joissa puhallustulos jäi alle rangaistavuuden rajan; toisessa vain karvan verran ja toisessa selvemmin. – En tiedä onko kaunis kevätpäivä saanut ihmiset liikkeelle, mutta on selvää, että päihtyneenä rattiin ei pitäisi olla mitään asiaa millään säällä, sanoo komisario Elina Katajamäki Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta.Aktiivisilla ilmoittajilla on taas ollut merkittävä rooli epäiltyjen kiinnisaamisessa. Ilmoittajat ovat havainnoineet kuljettajien ajokuntoa tai ajotapaa ja ilmoittaneet niistä poliisille.-Rattijuopumusepäilystä ilmoittaminen on ensiluokkainen liikenneturvallisuusteko, Katajamäki kiittää. -Tieliikenne perustuu luottamukseen ja toisten kuljettajien ajosuorituksen ennakoitavuuteen. Alkoholi hidastaa reaktiokykyä ja tekee ajosta vaikeammin ennakoitavaa ja vaarallista muille tienkäyttäjille. Onneksi tällä kertaa vältyttiin henkilövahingoilta, Katajamäki sanoo.  

Itä-Suomen poliisilaitoksella oli perjantaina päivällä yhteensä 12 rattijuopumuksiin liittyvää tehtävää, joista neljässä epäillään rikosta.

Perjantaina on Itä-Suomen poliisilaitoksen alueella ollut huomattavan monta rattijuopumuksiin liittyvää tehtävää. 

Pieksämäellä poliisi tavoitti epäillyn, jonka puhallustulos osoitti 0,44 mg alkoholia litrassa hengitysilmaa, lisäksi häntä epäillään huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena ajamisesta. Kuopiolainen autoilija puolestaan puhalsi tuloksen 1,36 mg/l ja Sonkajärvellä tavattu kuljettaja puhalsi lukemat 1,17 mg/l. Joensuussa autoilija puolestaan puhalsi 1,27 promillen lukemat.

Näiden tehtävien lisäksi poliisilla oli kaksi tehtävää, joissa puhallustulos jäi alle rangaistavuuden rajan; toisessa vain karvan verran ja toisessa selvemmin. 

– En tiedä onko kaunis kevätpäivä saanut ihmiset liikkeelle, mutta on selvää, että päihtyneenä rattiin ei pitäisi olla mitään asiaa millään säällä, sanoo komisario Elina Katajamäki Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta.

Aktiivisilla ilmoittajilla on taas ollut merkittävä rooli epäiltyjen kiinnisaamisessa. Ilmoittajat ovat havainnoineet kuljettajien ajokuntoa tai ajotapaa ja ilmoittaneet niistä poliisille.

-Rattijuopumusepäilystä ilmoittaminen on ensiluokkainen liikenneturvallisuusteko, Katajamäki kiittää.

 -Tieliikenne perustuu luottamukseen ja toisten kuljettajien ajosuorituksen ennakoitavuuteen. Alkoholi hidastaa reaktiokykyä ja tekee ajosta vaikeammin ennakoitavaa ja vaarallista muille tienkäyttäjille. Onneksi tällä kertaa vältyttiin henkilövahingoilta, Katajamäki sanoo. 

 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory